غلامی گفت: دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری باید به‌طور مستقیم درگیر این همکاری‌ها شوند.

توانایی ایران در انتقال تجربیات در زمینه توسعه پارک‌های علم و فناوری به کوبابه گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،، آلکسیس باندر‌یچ وگا، سفیر کوبا در ایران با غلامی در محل وزارت علوم دیدار و به‌طور رسمی از وزیر علوم ایران برای سفر به کشور کوبا و حضور در کنگره دانشگاهی ۲۰۲۰ دعوت کرد.

منصور غلامی، وزیر علوم با تشکر از دعوت وزیر آموزش عالی کوبا و سفیر این کشور در تهران اظهار کرد: در زمینهٔ همکاری‌های علمی جای کار زیادی وجود دارد. من فکر می‌کنم پیگیری کار‌هایی که از قبل شروع‌شده بسیار مهم است. اگر در برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌های قبلی موفق‌تر عمل کنیم، پیگیری برنامه‌های بعدی مؤثرتر خواهد بود. این همکاری‌ها می‌تواند به‌طور مستقیم از طریق دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دنبال شود.

وزیر علوم با اشاره به لزوم همکاری‌های بیشتر در زمینهٔ رفت‌وآمد اساتید، دانشجویان و محققان دو کشور بیان کرد: این موضوع در قالب همان طرح‌های تحقیقاتی مشترک به‌راحتی قابل انجام است. این همکاری‌ها برای هر دو طرف می‌تواند مفید باشد. تحصیل زبان فارسی و اسپانیایی، فرصت خوبی برای دو کشور درزمینهٔ مبادله دانشجو است. علاوه بر این موارد، زمینه‌های دیگری نیز برای تبادل تجربیات وجود دارد. یکی از این گزینه‌ها در زمینهٔ پارک‌های علم و فناوری است.

غلامی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری باید به‌طور مستقیم درگیر این همکاری‌ها شوند، گفت: امیدوارم با پیگیری شما، همکاری دانشگاه‌ها و حمایتی که من خواهم داشت موجب توسعه هر چه بیشتر همکاری‌های دو کشور شود. جایگاه ژئوپلتیک کوبا در جهان باعث می‌شود که ما در کمک‌های خود به این کشور مصمم‌تر باشیم.

ازسرگیری آموزش زبان فارسی برای کارمندان وزارت امور خارجه کوبا

در این دیدار آلکسیس باندریچ وگا، سفیر کوبا با تأکید بر مطرح‌شدن ۴ موضوع در زمینهٔ همکاری‌های علمی و فناوری بین ایران و کوبا گفت: موضوع نخست درباره علاقه وزارت امور خارجه و بخش مترجمی سفارت برای ازسرگیری آموزش زبان فارسی برای کارمندان وزارت امور خارجه کوبا است.  وزارت امور خارجه در اواخر ماه اکتبر امسال نامه‌ای به سفارت ایران در هاوانا تحویل داد. هدف برای ازسرگیری این آموزش‌ها، افزایش ارتباط بین دو کشور است.

او ادامه داد: مورد بعدی در خصوص پیشنهاد ۴ پروژه تحقیقاتی با ایران در زمینه‌های نانو، بیوانفورماتیک، انرژی‌های تجدیدپذیر و محیط‌زیست است. موضوع دیگر اینکه با ابتکار عمل سفارت کوبا، یک کرسی اسلام‌پژوهی درباره آموزش‌های دینی و اسلامی در دانشکده فلسفه دانشگاه هاوانا از سر گرفته شده است. هدف اصلی راه‌اندازی مجدد این کرسی ترویج و آشنایی با تاریخ تفکر اسلامی بوده و چشم‌انداز آن گسترش موضوعات بین‌رشته‌ای است. یکی از اهداف اصلی این کار، مقابله با اقدامات اسلام هراسانه در اروپا و آمریکا است. امیدواریم بتوانیم از کمک‌های ایران برای توسعه این کرسی درزمینهٔ تبادل استاد و اطلاعات موردنیاز و پژوهش‌های لازم برخوردار باشیم.

انتهای پیام/
 

طرح ۴ موضوع در زمینهٔ همکاری‌های علمی و فناوری بین ایران و کوبا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۳ آذر ۱۳۹۸
به فکر جوانهای خودمان باشید خیلی بهتره.از یه طرف میگید صندلی فروشی در رشته پزشکی از یه طرف تکمیل ظرفیت نمیکنید.ما همگی منتظریم که تکمیل ظرفیت رشته های علوم پزشکی انجام بشه ولی توجهی به این موضوع نمیکنید....