همزمان با روز ملی بوسنی هرزگوین، المپیاد علمی مجتمع تربیتی و آموزشی فارسی - بوسنیایی با حضور عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی هرزگوین و سفیر ایران در این کشور برگزار شد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با روز ملی بوسنی و هرزگوین و با حضور عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و سفیر جمهوری اسلامی ایران در سارایوو پانزدهمین المپیاد علمی مجتمع تربیتی و آموزشی فارسی - بوسنیایی در این مجتمع برگزار شد.
محمود حیدری سفیر کشورمان در سخنانی روز ملی بوسنی و هرزگوین را تبریک گفت و با اشاره به اهمیت ارتقای فرصتهای آموزشی برای نسل جوان افزود: خرسندم که مجتمع تربیتی و آموزشی فارسی- بوسنیایی از دو دهه پیش تاکنون در مسیر آموزش و تعلیم نسل آینده با توجه به ارزشهایی همچون ایمان، تعهد، مسئولیتشناسی، وطن دوستی و نوع دوستی گام برداشته است.
حیدری با قدردانی از زحمات دست اندرکاران این مجموعه اظهار کرد: مایلم از آقای زارعان موسس این مجمتع، مدیران، مربیان، نهادهای بوسنیایی و به ویژه شهرداری منطقه ایلیاش و دانشگاه بینالمللی جامعه المصطفی تشکر و قدردانی کنم.
سفیر کشورمان همچنین بیان کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از استقلال، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمتآمیز همه اقوام بوسنی و هرزگوین است و آرزو داریم انسجام و وحدت ملی روز به روز در میان همه اقوام بوسنیائی تقویت شود.
براساس این گزارش، شفیق جعفروویچ عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی میهمان ویژه این مراسم نیز طی سخنانی با قدردانی از کمکهای جمهوری اسلامی ایران و با تاکید بر اهمیت ارتقای دانش و آموزش جوانان بوسنیایی افزود: در جهان امروز نیروی دانش با هیچ قدرتی قابل مقایسه نیست و بوسنی و هرزگوین نیازمند سرمایهگذاری هرچه بیشتر در حوزه علم و دانش است و کالج فارسی - بوسنیایی از جمله نهادهایی است که در مسیر توسعه علم و دانش و توسعه حیات علمی گام برداشته است.
عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی با اشاره به ویژگیهای عصر حاضر اظهار کرد: در شرایط کنونی کشور بوسنی و هرزگوین، تلاش برای آشنایی هرچه بیشتر دانش آموزان با تاریخ و گرامی داشت روز ۲۵ نوامبر بهعنوان روز ملی بوسنی و هرزگوین امری بسیار مهم و قابل توجه است.
جعفروویچ تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دوست بزرگ بوسنی و هرزگوین است و دوستی خود را در سختترین شرایط ثابت کرده است و ما هرگز حمایتهای جمهوری اسلامی ایران را فراموش نخواهیم کرد.
عاکف فاضلیچ شهردار ایلیاش نیز طی سخنرانی خود در این مراسم گفت: نقش ایران در دفاع از مردم بوسنی و هرزگوین غیرقابل چشم پوشی است و برگزاری چنین برنامههایی موجب تقویت هرچه بیشتر پیوندهای عاطفی دانشآموزان با تاریخ و هویت خود میشود.
حارس علی حوجیچ مدیر کالج تربیتی و آموزشی فارسی – بوسنیایی نیز در سخنانی گفت: مجتمع آموزشی فارسی بوسنیایی از سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرده و هم اکنون شامل مرکز پیش دبستانی و مهد کودک بهار، مدرسه ابتدایی گلستان و دبیرستان فارسی- بوسنیایی است و تا کنون صدها نفر از این مرکز فارغ التحصیل شدهاند.
او در ادامه توضیحاتی در خصوص اهداف، پیشینه و روند برگزاری المپیاد علمی «با دانش بوسنی را بسازیم» بیان کرد و از حمایتهای نهادهای بوسنیایی و ایرانی در تقویت این مجتمع قدردانی نمود.
در این مراسم رئیس انجمن مادران سربرنیتسا، معاون آموزشی شهرداری ایلیاش، سخنگوی پلیس کانتون سارایوو، امام جماعت اصلی شهر ویسکو، رایزن فرهنگی و تعدادی از اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو، مدیر دفتر نمایندگی صدا و سیما در بوسنی، مدیر بنیاد ملاصدرا، رئیس موسسه علمی پژوهشی ابن سینا و جمعی از مقامات و شخصیتهای بوسنیایی نیز حضور داشتند.
همچنین این مراسم که همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس مجتمع آموزشی فارسی – بوسنیایی بود پانزدهمین المپیاد علمی «با دانش بوسنی را بسازیم» با حضور ۱۲۰ دانشآموز منتخب در رشتههای مختلف درسی برگزار شد و دانش آموزان در دو بخش زبان بوسنیایی و ریاضی با یکدیگر به رقابت پرداختند و سه دانش آموز برتر هر رشته، جوایزی را دریافت کردند.
انتهای پیام/