به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز آل سعود»، شاهزاده زن عربستان سعودی که از منتقدان حکومت این کشور و فعال حقوقی است طی ماههای گذشته ناپدید شده و اکنون گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که وی از سوی مقامهای آل سعود بازداشت شده است.
بیشتربخوانید: رمزگشایی از ناپدید شدن شاهدخت منتقد سعودی/ «بسمه» به سرنوشت خاشقچی دچار شده است؟
بر اساس گزارشهای منتشر شده، بسمه بنت سعود به اتهام تلاش برای فرار از عربستان سعودی بازداشت شده و از زمان بازداشت تاکنون اطلاعی از وی در دست نبوده است.
منابع آگاه میگویند که این شاهزاده زن سعودی احتمالا در ماه مارس بازداشت شده و زمانی که خانوادهاش با وی تماس گرفتهاند متوجه این موضوع شدهاند که در تماسهای خود آزادی عمل ندارد.
«لئوناردو بن»، وکیل بسمه، میگوید او که برای درمان دخترش قصد سفر به سوئیس را داشت، اما مقامات عربستان سعودی از سفر او جلوگیری کردند.
این گزارش تنها چند روز پس از آن منتشر میشود که جاسوسی ۲ کارمند سابق توییتر برای عربستان سعودی افشا شد و یک جوان اهل قطیف بر اثر شکنجه نیروهای امنیتی در زندانهای این کشور جان خود را از دست داد.
این گزارشها تنها گوشهای از اقدامات عربستان سعودی در سرکوب مخالفان و منتقدان است که نمونههای بسیاری از این سرکوبها طی سالهای اخیر و به خصوص بعد از روی کار آمدن «محمد بن سلمان» در سال ۲۰۱۷ مشاهده شده است.
محمد بن سلمان پس از قرار گرفتن در سمت ولیعهدی عربستان سعودی وعده اصلاحات ادعایی در عربستان و مدرن سازی این کشور را داد، اما آنچه در عمل طی سالهای بعد مشاهده شد سرکوب بیشتر، بحران گستردهتر داخلی و شکستهای متعدد در زمینه سیاست خارجی بود.
ماه نوامبر یک گروه حقوق بشری با اشاره به این وعدههای محمد بن سلمان، گزارش داد: محمد بن سلمان، چشمانداز اصلاح امور را از زمان روی کار آمدن در عربستان سعودی مطرح کرد، اما روی کار آمدن وی با «عمیقتر شدن سرکوبها و رفتارهای نقض کننده» همراه شد.
این گروه حقوق بشری میگوید: اگرچه در پی قتل «جمال خاشقجی» در سال ۲۰۱۸، انتقادات علیه عربستان بسیار شدید شد، اما مخالفان و منتقدان در این کشور همچنان با اقداماتی مانند سرکوب، شکنجه، ممنوعیت سفر، آزار و اذیت خانوادهها و ... مواجه هستند.
پایگاه «نیوزویک» نیز اوایل ماه جاری در یادداشتی ضمن بررسی وضعیت روزنامه نگاران و خبرنگاران در عربستان با اشاره به موضوعیت "جرم دولتی" در ماجرای قتل جمال خاشقجی که در ۲ اکتبر (۱۱ آبان) سال گذشته در کنسولگری عربستان در استانبول به شکل هولناکی به قتل رسید، نوشت "پذیرش دیرهنگام مسئولیت این قتل از سوی «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی با اظهار جمله "این اتفاق تحت نظارت من رخ داد"، کافی نیست و عربستان باید با تمامی عواقب این جنایت مواجه شود. "
منبع: میزان
انتهای پیام/