درمورد تفاوت کارگردانی و بازیگری در سینما، تلویزیون و تئاتر با تعدادی از تهیه‌کنندگان به گفتگو پرداختیم که در ادامه نظرات متفاوت آن‌ها را می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا سبط احمدی، تهیه‌کننده تلویزیون درباره کیفیت بازی بازیگران در مدیا‌های متفاوت گفت: تئاتر، تلویزیون و سینما مدیا‌های متفاوتی هستند که هرکدام باید در جایگاه خودشان مورد بررسی قرار گیرند. در سینما تمام اتفاقات و تصاویر در یک پرده ۱۶ متری برای مخاطبانی که پول دادند نمایش داده می‌شود. در تئاتر یک واقعه‌ای به صورت زنده برای تعداد زیادی تماشاگر روی صحنه می‌رود، بنابراین هر بازی بدی به وضوح دیده می‌شود و بازیگر حق ندارد برداشت دومی را بردارد.

بازی بازیگران در سینما با تلویزیون تفاوت دارد؟


بیشتربخوانید : گفت‌وگویی جذاب با عزت‌الله مهرآوران بازیگر فوق لیسانسه‌ها/ سروش صحت دیوار را می‌شکند


او ادامه داد: اگر بازیگر هنرمند باشد و به کارش تعهد داشته باشد برایش هیچ فرقی نمی‌کند کجا کار می‌کند، اتفاقا تمام تلاشش را می‌کند آنقدر خوب بازی کند تا پیشنهادات کاری‌اش بالا برود.

تهیه‌کننده سریال «همسایه‌ها» تصریح کرد: تلویزیون و سینما را نباید با یکدیگر مقایسه کرد. خیلی اوقات برخی ریزه کاری‌ها که در سینما به آن پرداخته می‌شود در تلویزیون حذف می‌شود. تلویزیون جزئی از خانواده است و به همین دلیل حساسیت‌های بیشتری در برنامه‌ها و سریال‌هایش وجود دارد. از نظر کیفیت، دقت و سرعت باید همان حساسیتی که در سینما و تئاتر وجود دارد در تلویزیون هم وجود داشته باشد و کارگردانان و تهیه کنندگان به همان میزان رعایت کنند تا کار خوبی روی آنتن رود.

سبط‌احمدی اظهار کرد: یکی از دلایلی که باعث می‌شود دقت کارگردان و بازیگر در تلویزیون پائین بیاید کمبود وقت است. در یک فیلم سینمایی کارگردان روزی یک دقیقه خروجی مفید می‌گیرد درحالی‌که این کار در تلویزیون به روزی ۷ تا ۸ دقیقه می‌رسد؛ بنابراین باتوجه به اینکه راندمان کار در تلویزیون حداقل ۴ برابر سینماست سرعت تولید بالا می‌رود و این افزایش سرعت باعث کاهش دقت می‌شود.

کیفیت بازی هوتن شکیبا در «فوق لیسانسه‌ها» مانند عبدالحمید «شبی که ماه کامل شد» است!

رضا جودی، تهیه‌کننده تلویزیون، درباره کیفیت بازی بازیگران در سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: برای یک بازیگر، کارگردان حتی تهیه‌کننده فرق نمی‌کند در کدام مدیا قرار است کار کند، او باید بهترین خود را نشان دهد. اگر کسی کار ضعیف ارائه دهد قطعا در پروژه‌های بعدی دعوت به کار نخواهد شد. نه تنها در حرفه بازیگری و سریال‌سازی بلکه در تمام کار‌ها اصول به همین شکل است.

تهیه‌کننده سریال «فوق لیسانسه‌ها» با اشاره به بازی هوتن شکیبا در این سریال بیان داشت: هوتن شکیبا در تئاتر بازیگری فوق‌العاده است، در سینما صاحب سیمرغ جشنواره فجر شد و در تلویزیون هم با این سریال توانست خود را به خوبی ثابت کند. می‌توان گفت دقتی او در فیلم «شبی که ماه کامل شد» داشت و به خاطر آن جایزه بهترین بازیگر مرد را گرفت، در تمام فصل‌های این سریال مشهود است. من به عنوان تهیه‌کننده «فوق لیسانسه‌ها» می‌گویم هوتن شکیبا همانطور که در سینما و تئاتر خوب درخشیده در تلویزیون هم تمام آنچه دارد را رو کرده است.

جودی تصریح کرد: اینکه برخی تهیه‌کنندگان می‌گویند در سینما زمان بیشتر است در نتیجه دقت و حساسیت بالا می‌رود و خروجی کار باکیفیت در می‌آید را قبول ندارم. یک کارگردان و تهیه‌کننده در هر مدیومی می‌تواند کار با کیفیت تولید کند. اگر دلایلی مثل کمبود وقت، بودجه کم و... برای انجام ندادن این کار می‌آورد بهانه‌ای بیش نیست چراکه ما در تلویزیون سریال‌های بسیار ماندگار و خوبی داشتیم که با همین شرایط ساخته شدند.

او با اشاره به بازخورد‌هایی که تاکنون سریال «فوق لیسانسه‌ها» داشته است اظهار کرد: هیچ کاری بدون عیب نیست، این فصل از سریال هم قطعا عیب و ایراد‌هایی دارد. به‌طور کلی سریال ممکن است به سلیقه کسی نزدیک باشد و از آن تعریف کند و ممکن هم است به سلیقه کسی نزدیک نباشد و بگوید سریال بد است.

بازیگری که می‌خواهد بماند باید در تلویزیون خوب کار کند!

سعید سیدزاده، تهیه کننده سینما و تلویزیون، در مورد تفاوت کیفیت بازی بازیگران در سینما و تلویزیون گفت: برای یک بازیگر حرفه‌ای و کاربلد نباید تفاوتی داشته باشد که قرار است در تلویزیون کار کند یا سینما بلکه او باید بهترین خود را ارائه دهد و تاجایی که می‌تواند نقش خود را به درستی ایفا کند. اگر بازیگری به کارش متعهد باشد قطعا کارش را جوری که نقش می‌طلبد انجام می‌دهد.

سیدزاده تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد این است کارگردان، تهیه کننده و نویسنده متعهد باشند و بدانند برای چه فیلم می‌سازند، زمانی که این سه عنصر با یکدیگر رفتار حرفه‌ای داشته باشند بازیگر هرچقدر هم آماتور، غیرحرفه‌ای و نازل باشد نمی‌تواند تاثیر منفی در کار بگذارد.

این تهیه‌کننده اظهار کرد: اگر فیلمساز برای کاسبی آمده باشد در هر مدیایی قطعا اثری سخیف تولید خواهد کرد، اما اگر تکلیفش با خود روشن باشد و برای ارتقاء سطح فرهنگی جامعه قدم بردارد قطعا اثر تاثیرگذاری خواهد داشت.

او افزود: اگر قصه و فیلمنامه رمق نداشته باشد و کشش کافی در مخاطب ایجاد نکند قطعا بازیگر هرچقدر هم خوب بازی کند نمی‌تواند سریال را نجات دهد. این نشان دهنده تاثیر فیلمنامه در سریال است.

سعید سیدزاده بیان داشت: نگه داشتن مخاطب پای تلویزیون بسیار سخت‌تر از سینما است. تلویزیون بالای ۲۰ کانال دارد وقتی مخاطب چند دقیقه از سریالی را ببیند، خوشش نیاید به راحتی کانال را عوض می‌کند، اما در سینما، چون مردم پول می‌دهند حتی اگر فیلم خوب نباشد تا آخر نگاه می‌کنند. اتفاقا اگر یک بازیگر بخواهد در این عرصه بماند باید در تلویزیون محکم‌تر از سینما کار کند.

منبع:برنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.