به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "روز جهانی توالت" همه ساله در تاریخ ۱۹ نوامبر مصادف با ۲۸ آبان به منظور ترویج بهداشت و همچنین کمک به شکستن تابوهای مربوط به توالتها برگزار میشود. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ میلادی رسماً تاریخ ۱۹ نوامبر را به عنوان "روز جهانی توالت" به رسمیت شناخت.
دفع در فضای آزاد، بیماریهای مختلف مرگباری را منتشر میکند. هدف از برگزاری روز جهانی توالت، مقابله با این بحران بهداشت جهانی است. طبق اعلام سازمان ملل متحد، هدف این روز، دسترسی به فاضلاب پایدار برای همه جهانیان تا سال ۲۰۳۰ میلادی است.
شعار روز جهانی توالت در سال جاری میلادی (۲۰۱۹) "جا نگذاشتن هیچکس" انتخاب شده است.
دسترسی به سیستم فاضلاب بهداشتی از حقوق انسانی افراد است و با این وجود طبق اعلام سازمان ملل، امروزه ۴.۲ میلیارد نفر از مردم جهان از این خدمات بهداشتی مناسب محروماند.
در واقع توالتها تنها محلی برای دفع نیستند، بلکه برای مردم "نجاتدهنده زندگی"، "محافظ عزت"و" فرصتساز " هستند.
طبق گفته سازمان ملل متحد، "سیستم فاضلاب بهداشتی و مناسب" به معنای آن است که افراد از توالتهای بهداشتی در خانههای خود استفاده کنند که با دیگر افراد مشترک نباشد. این امکانات همچنین از دفع مدفوع بدون تماس با انسان و به صورت ایمن و بهداشتی اطمینان حاصل میکند.
بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، امروزه ۶۳۷ میلیون نفر در سراسر جهان هنوز هم عمل دفع خود را در فضای باز انجام میدهند. همچنین برآورد میشود دستکم ۲۹۷ هزار کودک زیر پنج سال در سراسر جهان به دلیل بیماریهایی ناشی از آب آشامیدنی غیر بهداشتی، دفع غیر بهداشتی و عدم بهداشت دستها جان خود را از دست میدهند.
سازمان ملل همچنین از ۴۳۲ هزار مورد مرگ و میر ناشی از اسهال در سال خبر داده که به علت بیماریهای مختلفی از جمله کرمهای روده، تراخم و شیستوزمیازیس (تب حلزون) است و همگی از نبود توالتهای بهداشتی ناشی میشوند.
بنا بر گزارش نیوز ۱۸، طبق گزارشی از سازمان جهانی بهداشت (WHO) دستکم دو میلیارد نفر در سراسر جهان از منبع آب آشامیدنی آلوده به مدفوع استفاده میکنند.
منبع : ایسنا
انتهای پیام