به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
فلافل اگرچه غذایی خوشمزه است اما مضرات بسیاری برای بدن دارد. بسیاری به علت ارزانی و برخی به دلیل اینکه به مذاقشان خوشمزه میآید به سراغ فلافل می روند. موضوع قابل توجه در تهیه فلافل ها استفاده از خمیر نان باگت در ساندویچی هاست که بیشتر مواقع به علت ماندن دچار کپک می شود و ماده آفلاتوکسین از خود تولید میکند که دشمن کبد است.
موضوع دیگر در پخت فلافل، روغنی است که این غذا در آن پخته می شود. متاسفانه فست فودی ها به استفاده چند باره از یک روغن برای پخت فلافل اقدام میکنند، استفاده چند باره از روغن هایی که عمدتا مخصوص سرخ کردن نیستند، مواد سرطانزا روغن را آزاد کرده و موجب میشود تا با خوردن مداوم فست فود به ویژه فلافل، افراد در آستانه ابتلا به سرطان قرار گیرند. فلافل به دلیل داشتن ادویه های فراوان برای افرادی که مشکل معده، التهاب روده یا زحم معده دارند به هیچ وجه توصیه نشده است.
خربزه و انگور حاوی هیستامین هستند و سرماخوردگی را تشدید میکنند و اگر ویروسی خفته در بدن فرد وجود داشته باشد، هیستامین آنرا فعال میکند؛ برای همین هر کسی خربزه و انگور بخورد باید "پای لرزش هم بنشیند"!. انگور سینه را به خسخس میاندازد و خربزه آبریزش بینی را چند برابر میکند.
زالو دارای سه فک یا ردیفهای ریز دندانی است؛ آنها روی پوست فرد نفوذ و ترشحات ضد لختهای خود را از طریق بزاق وارد بدن میکنند سپس به زالوها اجازه داده میشود خون را استخراج کنند البته این مقدار خون بسیار اندک است و برای هر زالو حدود ۱۵ میلی لیتر خواهد بود.
موقعیتهای متعددی وجود دارد که میتوان در آن از زالو به عنوان یک گزینه درمانی استفاده کرد؛ افرادی که ممکن است از این گزینه درمانی بهرهمند شوند شامل افراد در معرض خطرات ناشی از دیابت، افرادی دارای بیماری قلبی، افرادی که جراحی پلاستیک را انجام دادهاند، است.
این نوع درمان برای بهبود لختههای خونی و رگهای واریسی مورد استفاده قرار میگیرد. افرادی که کم خونی دارند، دچار لخته خون شده اند یا شریان هایشان مشکل دارند؛ کاندید مناسبی برای زالودرمانی نیستند؛ کودکان زیر ۱۸ سال و زنان باردار باید از انجام این روش درمانی خودداری کنند.
زمان مصرف ویتامینها یکی از عواملی است که علاوه برمفید بودنشان، بر بدن تاثیر خواهد گذاشت. تحقیقات زیادی هست که نشان میدهد در بیشتر موارد، مصرف ویتامین در افرادی که مرتباً آنها را مصرف میکنند، تأثیر مفید یا مطلوبی ندارند. با این حال، باید ویتامینها را با احتیاط مصرف کرد، چون ممکن است در ترکیب با داروهای بدون نسخه عواقب ناخواستهای داشته باشد. تعدادی از ویتامینها مثل ویتامین E و بتاکاروتن هستند که مصرف دوز بالای آنها ممکن است مضر یا کشنده باشد. خانمهای باردار هنگام انتخاب مکملها باید احتیاط کنند. مثلا میزان زیاد ویتامین A میتواند باعث ناتواناییهای ارثی شود. از طرف دیگر، فولیک اسید میتواند به رشد جنین کمک و از اسپینا بیفیدا جلوگیری کند.
اگر دچار سرماخوردگی شدهاید توصیه میشود که مصرف سبزی به خصوص خوردن نعناع (چه به صورت خشک و چه به صورت تازه) را در کنار وعده غذایی خود قرار دهید، بر خلاف آن لبنیات به ویژه پنیر گزینه مناسبی برای صبحانه نیستند و در طی دوران بیماری باید کمتر مصرف شود، همچنین خوردن مویز ناشتا در اول صبح برای سرما خوردگی مفید است.
انتهای پیام/
اینترنت رو وصل کنید