مجتبی اسلامی دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: خوشبختانه در دوران تحریم اتفاقات مثبتی در صنعت نفت ایران رخ داد که یکی از آنها ایجاد شرکت های دانش بنیان بوده که این نشان دهنده ارتقا تکنولوژی این صنعت است.
او با بیان اینکه تعداد شرکت های دانش بنیان در صنعت نفت روندی افزایشی دارد، بیان کرد: حدود ۱۴۸ شرکت دانش بنیان در این صنعت فعالیت میکنند که تمام آنها نوع صنعتی هستند. این شرکت با استفاده از تکنولوژیهایی که دارند خود را فناور کرده اند اما اکنون برای تجاری سازی کاهایشان به مشکلاتی برخوردهاند.
دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران ادامه داد: تبدیل شرکت های صنعتی به شرکت های دانش بنیان به این معناست که از مرحله طراحی تکنولوژی تا ساخت توسط شرکتهای دانش بنیان ارتقا یافته ایم.
اسلامی توسعه ساخت را از مزایای فعالیت شرکتهای دانش بنیان در دوران تحریم دانست و گفت: با توسعه ساخت و تکنولوژی می توانیم ۷۰ درصد نیاز صنعت نفت را در داخل کشور تامین کنیم که این از مزایای تحریم هاست.
دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با اشاره به مشکلات بخش صنعت نفت، ادامه داد: این صنعت در بخش صادرات و واردات، مالی و بانکی با مشکلاتی برخورد کرده است که باید در تلاش باشیم این مشکلات را رفع کنیم.
بیشتر بخوانید: انتشار صکوک برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران
اسلامی درباره اثرات افزایش قیمت بنزین در صنعت تجهیزات نفتی، گفت: افزایش قیمت بنزین با توجه به هزینههای سرباری که اضافه میکند تاثیر مستقیمی در تجهیزات نفتی میگذارد.
دبیر انجمن تجهیزات نفتی ادامه داد: برای نوسازی تجهیزات نفتی نیاز به تامین اعتبار است که اگر این اتفاق بیفتد کارها به خوبی پیش میرود.
اسلامی گفت: در حوزه بالادستی و میان دستی (پتروشیمی) بین ۶۵ تا ۸۰ درصد نیاز صنعت را تامین میکنیم که حدود ۵ میلیارد دلار میشود اما اکنون این مبلغ دچار چالش است. به دلیل تحریم ها اکنون بسیاری از شرکتها مانند اوپکس فعالیتشان کاهش یافته و پروژه جدیدی را اجرا نمیکنند.
دبیر انجمن تجهیزات نفتی تشریح کرد: صادرات در بخش تجهیزات نفتی مشکل است که نیاز به برچسب هولگرام دارد و در تلاش هستیم صادرات در این بخش را افزایش دهیم. اگر زیرساختها فراهم شود میتوانیم در این صنعت نیز صادرات محور شویم.
انتهای پیام/