این روزها که مردم نگران گران شدن قیمت کالاها هستند، بهتر است دستگاههای نظارتی قبل از مواجهه مردم با گرانیها، با سودجویان برخورد شود.
به گزارش خبرنگار
حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از اجرای طرح مدیریت کاهش مصرف سوخت در کشور و نگرانی مردم از افزایش قیمت دیگر کالاها، سران ۳ قوه و همچنین رهبر معظم انقلاب بر نظارت دقیق دستگاههای نظارتی بر بازار و گران نشدن قیمت کالاها به بهانه افزایش قیمت بنزین تأکید کردند.
این تأکیدات از نگرانی مردم کاست، اما آنچه اکنون در بازار اتفاق افتاد نیازمند نظارت دقیق تر دستگاههای نظارتی است، نظارتی که با توجه به سوء استفاده برخی سودجویان از گران شدن بنزین، باید بیشتر و دقیقتر انجام شود.
طبق گزارش خبرنگاران باشگاه خبرنگاران جوان، سودجویان اقدام به افزایش دادن قیمت برخی از کالاها کردهاند و در این میان مسئولان تعزیرات از برخورد با سودجویان در صورت رسیدن گزارشهای مردمی به سامانه ثبت شکایات میگویند، اما آنچه اهمیت دارد این است که نظارتها قبل از مواجهه مردم با گرانی اتفاق بیفتد.
با این وجود اما خبری از نظارت دستگاههای ذیربط قبل از عرضه وجود ندارد و بازرسان این دستگاهها به صورت نامحسوس بازار را کنترل نمیکنند؛ گرچه دادستان کل کشور با ابلاغ دستورالعملی خواستار برخورد با عاملان و افزایش دهندگان قیمت کالا و خدمات شده است، اما در عمل تا زمانی که مردم با گرانی مواجه نشوند و کالایی را گران تهیه نکنند، مسئولان امر خودشان برخوردی با گرانفروشان نخواهند داشت.
در این میان شاید نتوان براساس قانون خردهای به تعزیرات گرفت، چرا که آنها معتقدند روند رسیدگیها بعد از ثبت شکایت باید صورت گیرد، اما اگر این حرف مبنای قانونی هم داشته باشد، بهتر است قانونگذاران به اصلاح قانون بپردازند، چرا که رسیدگی به گرانفروشی بعد از ثبت گزارش دردی از مردم دوا نمیکند و پول اضافی پرداخت شده به جیب آنها باز نمیگردد.
مطابق تأکید مقام معظم رهبری و گفتههای سران ۳ قوا، مردم نباید با گرانی مواجه شوند و باید قبل از مواجهه مردم این دستگاههای نظارتی باشند که با سودجویان برخورد میکنند.
در همین خصوص سید یاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه خیال هموطنان از بحث تأمین کالا و آرام بودن بازار راحت باشد، گفت: خوشبختانه در کشور کمبود هیچ کالایی نداریم و با اجرای مقررات جدید گشتهایمان با کمک سازمانهای مربوطه در سراسر کشور به مدت یک ماه دو برابر میشود.
اما این سوال همچنان باقی است که چرا دستگاههای نظارتی بعد از گرانی اقدام به افزایش گشت و پایشها میکنند و آیا با افزایش این گشتها قیمتها ثابت میماند؟ آیا نمیشود قبل از هر گرانی اقداماتی برای جلوگیری از آن انجام داد؟
همچنین یکی دیگر از دغدغههای مردم با افزایش قیمت بنزین، افزایش نرخ کرایههای تاکسی است که در برخی از معابر این به صورت آشکار دیده میشود که برخی تاکسی داران هیچ توجهی به تذکرات سازمان تاکسیرانی در این خصوص ندارند و کرایههای خود را تا ۳ برابر افزایش دادهاند.
در بسیاری از معابر خودرو تاکسی وجود ندارد و بسیاری از شهروندان با مسافربرهای شخصی تردد میکنند و مردم نیز نمیدانند برای افزایش قیمت این مسافربرها چه کنند، به صورتی که در برخی از معابر کیلومتری کرایه دریافت میکنند به عنوان مثال از خیابان میرداماد تا خیابان ولیعصر(عج) کرایه ۱۵۰۰ تومانی به ۳۰۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و یا طبق گزارشهای مردمی نرخ کالاهای اساسی مانند چای و شکر و قند نیز در برخی از مناطق افزایش چند درصدی در این روزها داشته است و حتی قیمت گوجه فرنگی نیز با افزایش چند ده برابری رو به رو شد.
در همین راستا مهدی علی عسگری معاون گشتهای سیار تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار
حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با گرانی کالاها اظهار کرد: مردم اگر با افزایش نرخ و کم فروشی کالایی در شهر رو به رو شدند میتوانند با دو شماره ۱۳۵ (سازمان تعزیرات حکومتی) و ۱۲۴ (سازمان صنعت، معدن و تجارت) تماس بگیرند
وی با بیان اینکه سازمان تعزیرات نیز در استان تهران دو شعبه تخصصی نان تشکیل داده است، افزود: تمام تخلفات و پروندههای مربوط به نانواییها در همین دو شعبه بررسی میشوند.
عسگری گفت: شهروندان با مشاهده هرگونه افزایش نرخ کالاها، موضوع را به سازمان تعزیرات اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد کنیم.
اما برخی مردم میگویند از همین دو شماره نیز به دلیل رسیدگی نکردن به شکایات، شکایت دارند پس دستگاههای ناظر که میگویند مردم نگران افزایش قیمت نباشند، چرا با افزایش قیمتها رو به رو هستیم؟
اما عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت سخن دیگری میگوید. وی گفت: تا الان گزارشی مبنی بر افزایش قیمت یا کمبود کالا در سطح کشور نداریم، در بحث تأمین کالای اساسی شرایط کشور خوب است، لذا در بهترین شرایط چند سال اخیر قرار داریم و انبارهای کشور در شرایط مطلوب است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی افزایش قیمت بنزین تأثیری بر روی کالاهای اساسی ندارد، گفت: هیچ گونه توجیهی برای افزایش قیمت کالا نداریم و بر کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یافته رصد میکنیم، در ۲ -۳ ماه گذشته روند کاهشی در قیمت کالاهای اساسی داشتیم و یا اینکه قیمتها ثابت بوده است.
انتهای پیام/
اینجا رودبال از توابع شهرستان سپیدان استان فارس
مغازه بغل خونه ما تاید پنج هزار تمنی را به قیمت هفت هزار تومان فروخته ,کرایه تاکسی از رودبال تا اردکان دو برابر شده قبل از گرانی بنزین خودسر کرایه دوتمنی کردن سه تمن الان حداقل پنج هزار تمن میگیرن
مگه قرار نبود هیچی گرون نشه
چرا گوجه ای که تا دو هفته قبل دو تمن بود از کشاورزا نخریدن تا همه ورشکست شدن و بدهکار، شد کیلویی هفت تمن
کارگر بدبخت از کجا بیاره چرا نظارت نیست،؟
اژانس ۴۰ درصد گرون شده
گوگل و بقیه سایتام وصل نمیشن خواااهش میکنم وصل کنید
اینکه دیگه زندگی نشد
آخرین باری که به کامنت ملت درباره اینترنت اهمیت دادین کی بود؟
اکثر بارها گرون شده
من راست حسینی میگم، روی بارها بجز افزایش قیمت، قیمت بنزین 3 هزارتومنی هم میکشم، نه تعزیرات اومده نه اتحادیه اومده بگه چرا جنس رو 50 درصد گرون کردی
ماها حقمون هست هر چی سرمون میاد
مردم افزایش 300 درصدی بنزین فراموش کردن و دغدغه شون شده قطع اینترنت!!!
و همین چند روز تعطیلی کلی ضرر کردم و سودی نداشتم
قسطای آخر ماه منو کی میخواد پرداخت کنه؟
مردم تا به حال چندین دوره افزایش قیمت بنزین رو دیدن و تجربه کردن.در تمامی این افزایش نرخها بقیه اجناس هم به تبع اون گرون شدند..
حال چندین ماهه که ما مرتب شاهد افزایش قیمت کالاهای مختلفی بوده و هستیم و علیرغم اینکه دولت گاهاً بیانیه هایی برای جلوگیری و نهی کردن از افزایش قیمت صادر میکنه ولی عملاً هیچ گونه تاثیری تو بازار نداشته و قیمتها مرتب افزایشی و رو به بالا بوده..تقزیباً همه چی گرون شد جز بنزین..الانم که تو این شرایط بنزین گرون شد... درسته دولت میگه افزایش قیمتی تو اجناس نداریم.....ولی تجربه ثابت کرده که دولت توان و قدرت و جسارت و عرضه جلوگیری از این افزایش مجدد قیمتها رو نداشته و مطمناً بعد از یه مدت نیروهای اجرایی کار رو شل میکنن و دوباره هر کی به هر کی میشه و هر کی هر قیمتی دلش خواست رو جنسش میذاره...
داریم میبینیم دیگه ..شرکتهای لبنیاتی چندین بار اقدام به افزایش قیمت کردند و دولت یا نخواست و یا نتونست جلوی این افزایش قیمت رو بگیره...
شرکتهای خودروسازی هم همین طور و.و.و.و.و.
بخدا کارد رسیده به استخون مردم...
ای کاش نظام همینجوری که با اغتشاش کننده ها برخورد میکنه همینجوری هم با مفسدین اقتصادی و با لابرندگان نرخها هم برخورد بکنه.
عزیزان واقعا علت جابجا کردن اولویت در خواسته های بجای مردم رو از طرف شما و رسانه ها را درک نمیکنم.
اینکه مردم جزو مطالباتشان نگرانی از بالا رفتن قیمت هاست شکی نیست.
اما این اولویت دومه مردم هست
اولویت اول گرانی فی نفس قیمت بنزین هست.
علت این جابجای اولویت های مردم رو از طرف رسانه فهمیم و مردمی شما رو درک نمیکنم.
این حرکت(بازی) رسانه ها بیشتر نمک به زخم اقتصادی مردم میپاشه
قیمت ماشین تو این چند روز بالا رفته !!!پراید رسیده به ۵۴میلیون
اقا با این روش برای هر یک مغازه هر یک فروشگاه هر ... یک هیئت بازرسی چند نفره برخورد با گرانفروشی لازم است تا بتواند قضیه گرانفروشی را مهار کند !!
واقعا مردم را مسخره کرده اند با این روش تعزیرات!!
الان گوجه و صیفی جات که نیاز اساسی جامعه هست به قیمت 7 الی 9 هزار تومان به فروش میرسد.
این هم گزارش
ثالثا خیلی بیشتر از گرون شدن بنزی کشیدن رو قیمتا و دارن سو استفاده میکنن