نمایندگان مجلس مصادیق عوارض محلی با هدف تأمین درآمد پایدار شهرداری‌ها را مشخص کردند.

مصادیق عوارض محلی تعیین شدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز پارلمان و در جریان بررسی جزئیات لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با ماده ۴ این لایحه با ۱۶۲ موافق، ۲۹ و ۴ ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضره در جلسه موافقت کردند.

در ماده ۴ این لایحه آمده است: شورا‌های اسلامی شهر و بخش می‌توانند در اجرای قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخابات شهرداران (مصوب ۱۰/۳/۷۵ و اصلاحیه‌های بعدی آ‌ن) برای تأمین هزینه‌های شهر و روستا نسبت به برقراری و وضع عوارض محلی اعم از عوارض و ساختمان‌ها، متحدسات؟؟؟، تأسیسات، تبلیغات معابر و فضا‌های شهری و روستایی و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح‌های توسعه شهری و روستایی و دارایی‌های غیرمنقول در محدوده وحریم شهر و محدوده روستا اقدام نمایند. عناوین عوارض با توجه به شرایط هر منطقه جغرافیایی به وسیله وزارت کشور و با همکاری شورای عالی استان‌ها حداکثر تا پایان آذر ماه هر سال تهیه و توسط وزیر کشور ابلاغ می‌شود.

در تبصره یک این ماده آمده است: برقراری هر گونه عوارض و سایر وجوه برای انواع کالا‌های وارداتی و تولیدی و همچنین ارائه خدمات که در قانون مالیات بر ارزش افزوده تکلیف مالیات و عوارض آن‌ها تعیین شده است، همچنین برقراری عوارض به درآمد‌های مأخذ محاسبه مالیات، سود سهام شرکت‌ها، سود اوراق مشارکت، سود سپرده گذاری و سایر عملیات مالی اشخاص نزد بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی مجاز توسط شورا‌های اسلامی و سایر مراجع ممنوع می‌باشد.

در تبصره ۲ نیز آمده است: شورا‌های اسلامی شهر و بخش موظف هستند نسبت به وضع تغییر عوارض محلی تا ۱۵ بهمن ماه هر سال برای اجرا در سال بعد اقدام نموده و پس از تصویب اعلام عمومی نمایند.

بر اساس تبصره ۳ شورا‌های اسلامی شهر و بخش می‌توانند نسبت به برقراری، اصلاح، لغو و تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری، سازمان و موسسات و شرکت‌های وابسته به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اقدام نمایند.

بر اساس تبصره ۴ نیز کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که در محدوده حریم شهر و محدوده روستا ساکن هستند و یا به نوعی از خدمات شهری و روستایی بهره می‌برند مکلفند عوارض و بهای خدمات شهرداری و دهیاری را پرداخت نمایند.

در تبصره ۵ آمده است: چنانچه اجرای طرح‌های توسعه شهری و روستایی مستلزم جابجایی تأسیسات از جمله برق و گاز و آب باشد باید بدون وجه از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها انجام پذیرد. شهردار‌ی‌ها و دهیاری‌ها از پرداخت هزینه روشنایی معابر میادین و پارک‌ها معاف می‌باشند.

در تبصره ۶ آمده است: نحوه وضع و وصول عوارض تفکیک اراضی در محدوده روستا و همچنین الحاق اراضی به محدوده روستا مطابق قوانین مربوطه در چارچوب دستورالعملی خواهد بود که توسط وزارت کشور ابلاغ می‌گردد، صد در صدد درآمد این تبصره توسط دهیاری‌ها صرف عمران و آبادانی همان روستا می‌گردد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مجلس ، صحن علنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار