او گفت: مسابقات قهرمانی آسیا در پیست دربندسر اسکی برگزار میشد و در روز پایانی این مسابقات پوریا، بهنام و امیرپویا ساوه شمشکی که از اعضای فعلی تیم ملی به همراه پدر ۲ نفر از آنها درخواست کردند تا من به عنوان کاپیتان نماینده تیم ملی شوم و جلوی وزیر ورزش را بگیرم و مشکلات را مطرح کنم. آنها گفتند که فدراسیون به وعدهها و خواستههای ملی پوشان را عمل نکرده است و گفتند از عملکرد افتخاری رئیس فدراسیون ضربه خورده اند.
او ادامه داد: در آن زمان اردوهای تیم ملی با تاخیر برگزار میشد و لوازم مورد نیاز در اختیار اسکی بازان قرار نمیگرفت. همچنین ملی پوشان ما با مشکل بیمه و حقوق دست و پنجه نرم میکردند. من به سه ملی پوش اسکی گفتم که مشکلات حاضر را اول باید به رئیس فدراسیون منتقل کرد چرا که احتمال دارد او از این اتفاقات خبری ندارد. آنها پا فشار بودند تا مشکلات را با وزیر ورزش مطرح کنند. بازیکنان تیم ملی به خاطر مطرح نکردن مشکلات با وزیر از من دلگیر شدند.
ساوه شمشکی عنوان کرد: ۲ روز پس از اختتامیه مسابقات قهرمانی آسیا با وساطت روابط عمومی فدراسیون یک ملاقات با رئیس فدراسیون ترتیب داده شد. حدود ۲ ساعت، تمام مشکلات تیم ملی اسکی آلپاین را با رئیس فدراسیون در میان گذاشتم. همچنین مشکلات خودم و محمد کیادربندسری و سایر اسکی بازان را عنوان کردم. من حتی اضافه نشدن تیم ملی ب را به اردو تیم ملی تیم ملی الف را با رئیس فدراسیون مطرح کردم.
رئیس فدراسیون من را وکیل وصی خطاب کرد
او گفت: رییس فدراسیون در آن جلسه من را وکیل وصی و زبان بازیکنان دانست. من به او اعلام کردم که بازیکنان میخواستند مشکلات را مستقیم به وزیر ورزش منتقل کنند که او گفت تو باید پیگیر مشکلات خودت باشی نه دیگران! حتی او نمیدانست که تیم ملی با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند. من در آن جلسه گفتم که ما بارها از طریق سرمربی مشکلات را به دبیر فدراسیون گفتیم تا به شما منتقل کند. البته از گفتههای رئیس فدراسیون متوجه شدم که افتخاری از مشکلات ما اطلاع دارد.
ملی پوش اسکی اظهار کرد: زمانی که من درباره دبیر فدراسیون با افتخاری رئیس فدراسیون صحبت کردم این اقدام را دخالت در امور فدراسیون و ورزشکار سالاری تلقی کرد. شاید اگر آن زمان به نمایندگی از تیم ملی جلوی وزیر را میگرفتم و مشکلات را مطرح میکردم، این اتفاقات رخ نمیداد یا حتی من زودتر دچار مشکل میشدم.
او ادامه داد: ۲ ماه پس از این وقایع در اردیبهشت ماه که اردو تیم ملی آغاز شد. فدراسیون پس از اتمام مسابقات قهرمانی آسیا و المپیک برای تیم ملی اردو گذاشت. این اتفاق باعث شد یکی از اعضای تیم ملی با من تماس بگیرد و بگوید که با توجه به شرایط بد تیم، اعضای تیم ملی مخالف برگزاری اردوهای تیم ملی هستند. ما یک نامه تنظیم کردیم و به دست مهدویان رئیس کمیته آلپاین رساندیم. رئیس فدراسیون صفر تا صد نگارش آن را از چشم من دید.
یک ریال حقوق هم دریافت نکردیم
ساوه شمشکی بیان کرد: طبق گفته رئیس فدراسیون قرار بود به اسکی بازان حاضر در اردوی بازیهای آسیایی و المپیک زمستانی حقوق تعلق بگیرد. در یکی از بندهای نامه ما خواستار حقوق خود شدیم. ما در هر دو اردو حضور داشتیم، اما حتی یک ریال هم به ما تعلق نگرفت. علاوه بر حقوق خواستار تجهیزات و بیمه و حاضر بودن پزشک تیم در تمام اردوها همراه تیم شدیم. همچنین ما خواستار برگزاری اردوهای هدفمند بودیم تا برنامه ریزی بلند مدت را به بازیکنان ارائه دهند. در بند دیگر نامه خواستار اعلام مصوبه انتخابی تیم ملی شدیم تا انتخاب بازیکنان سلیقهای نباشد. احتمالا این خواستهها نا مشروع بوده است که فقط نسبت به من و محمد کیادربندسری واکنش نشان دادند.
او گفت: پس از تحویل نامه به رئیس کمیته آلپاین، محمدکیادربندسری با من تماس گرفت. کیادربندسری گفت که طی تماس تلفنی به اعلام شد که پوریا ساوه شمشکی، بهنام ساوه شمشکی، امیر پویا ساوه شمشکی امضاهایشان را پس گرفتند و فقط قرار است امضای حسین ساوه شمشکی باقی بماند. پس از این گفته با پوریا ساوه شمشکی صحبت کردم که گفت ما ۳ نفر پای امضاهایمان ایستاده ایم. همچنین در یک جلسه با حضور افتخاری و مسئولین فدراسیون مشکلات را مطرح کردیم و قرار شد به خواستههای ما رسیدگی شود.
او همچنین اظهار کرد: من هیچ گاه دبیر فدراسیون را به سخره نگرفته ام. من همیشه واقعیت را مطرح کردم که ممکن است هر کس از دید خود به آن موضوع نگاه کند. دبیر فدراسیون شفاهی اعلام کرد که حقوق بازیکنان را پرداخت میکنیم، اما رئیس فدراسیون میگوید، چون مدال جهانی و المپیک ندارید حقوق هم نمیدهیم.
فدراسیون بی مزد کار کردن را ارجحیت میداند
ملی پوش اسکی بیان کرد: ما شانسهای بزرگ زندگیمان را با این سبک مدیریتی از دست دادیم. ما با حمایتهای بیشتر میتوانستیم تنایج خیلی خوبی کسب کنیم و در آسیا هیچ کشوری به پای ما نرسد. برنامه فدراسیون همیشه به گونهای بود که جا به جایی افراد و بی مزد کار کردن در ارجحیت میداند.
رییس فدراسیون تصمیمات را وتو میکند
ساوه شمشکی افزود: افتخاری میگوید ورزشکاری که مشکل دارد باید با من صحبت کند، اما مشکلات من دقیقا از زمانی شروع شد که جلوی وزیر را نگرفتم و با او صحبت نکردم. رییس فدراسیون به جای کمیتهها و سرمربی تیم ملی تصمیم میگیرد و میگوید فدراسیون فرد محور نیست و تصمییمات را به راحتی وتو میکند. همچنین مسبب کوچکتر شدن تیم ملی را من و محمد کیا دربندسری میدانند تا افرادی که پست گرفتند را مقابل ما قرار دهند. فدراسیون با این روش تلاش میکند تا صورت مساله حل کند.
او گفت: باقر کلهر سرمربی تیم ملی من را به تیم دعوت میکند، اما افتخاری رییس فدراسیون مستقیم میگوید که من نباید به تیم ملی دعوت شوم. مدام دعوت نشدن ما را در تیم ملی به گردن یکدیگر میاندازند. اگر به من بگویند دیگر در تیم ملی حضور نداشته باش میپذیرم و خودم ورزشم را پیگیری میکنم. اگر به درد تیم ملی خوردم برای کشورم اسکی میکنم. فدراسیون به بهانههای مختلف از جمله مصدومیت و رعایت نکردن عرف و بهانههای واهی من را از تیم ملی کنار میگذارد.
فدراسیون اسکی دشمن فرضی دارد
ملی پوش اسکی افزود: در گذشته افراد زیادی بارها تصمیمات مغرضانهای نسبت به من گرفته اند. انتخابی تیم ملی برای تمام ورزشکاران آزاد است، اما رئیس فدراسیون گفته است که من باید از او نامه داشته باشم.
او در پاسخ به سوال اینکه چرا فقط نسبت به شما واکنش نشان دادند، عنوان کرد: از میان اسکی بازان فقط من و محمدکیادربندسری برای تمدید کد فیز به فدراسیون پول پرداخت کردیم. ما از فدراسیون دلگیریم چرا آنها دست پیش گرفتند. فدراسیون ما را به حاشیه برد، اما آنها میگویند ما حاشیه سازی میکنیم. فدراسیون اسکی استاد وارونه جلوه دادن مسائل است. من چنانچه عدالتی در شنونده میدیدم برای حل مشکلات به فدراسیون میرفتم.
او در پایان بیان کرد: فدراسیون یک دشمن فرضی برای خودش میسازد و تمام مشکلات را گردن آن میاندازد. فدراسیون بین ما و اعضای تیم ملی و رئیس کمیته تفرقه انداخته است و ما را در جبههی مقابل قرار داده است. لطفا فدراسیون دشمنهای فرضی خود را مشخص کند.