سلطانی گفت: بنابر آمار قیمت دام سنگین نسبت به ابتدای سال ۴۰ درصد و دام سبک ۲۵ تا ۳۰ درصد در بازار کاهش یافته است.

سعید سلطانی، مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از انباشتگی دام در واحدهای دامداری اظهار کرد: در شرایط فعلی انباشت دام در واحد‌های دامداری به حدی است که به سبب هزینه دام پروار شده، قیمت تمام شده افزایش می‌یابد.

وی از افت چشمگیر قیمت دام زنده نسبت به ابتدای سال خبر داد و گفت: قیمت هر کیلو دام سنگین از ۴۱ هزار تومان به ۲۶ هزار تومان و دام سبک از ۵۷ هزار تومان به ۳۷ هزار تومان کاهش یافته که این امر بیانگر افت ۴۰ درصدی قیمت دام سنگین و ۲۵ تا ۳۰ درصدی دام سبک است.

سلطانی قیمت دام زنده را تابع عرضه و تقاضا دانست و افزود: در مواقعی که عرضه بیش از تقاضاست، قیمت دام کاهش می‌یابد که این امر به زیان دامداران است.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال زراعی گذشته به سبب شرایط مساعد بارندگی و مرتع دوباره زایی و چند قلوزایی در دام سبک گوسفند و بز داشتیم که علی رغم افزایش تعداد زایش دام بعد از چند سال خشکسالی، تغییرات چندانی برای مصرف کننده در بازار شاهد نیستیم.

وی با انتقاد از قیمت کنونی گوشت در مغازه‌ها بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید و کاهش قدرت خرید خانوار، تعداد زیادی دام روی دست دامداران باقی مانده است که با این وجود قیمت گوشت گوساله نباید بیش از ۶۰ هزار تومان و گوسفند ۸۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد که متاسفانه به سبب سودجویی عوامل واسطه و دلال، قیمت در بازار بالاتر از این رقم است، در حالیکه با واقعی شدن قیمت ها، قدرت خرید خانوار‌ها افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید: گوشت‌های لاکچری و ماساژ دیده، کیلویی یک میلیون تومان! / آیا تولید گوشت‌های ویل تایید شده است؟


کاهش تولید گوشت نسبت به ۳۱ سال اخیر

مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در بخش دیگر اظهارات خود درباره اینکه آیا کاهش تولید گوشت در کشتارگاه‌های کشور طی ۳۱ سال اخیر را تایید می‌کنید، گفت: بنابر آمار در ۶ ماهه امسال ۱۴۵ هزار و ۶۰۰ تن دام در کشتارگاه‌های کشور به کشتار رسیده که نسبت به ۱۹۵ هزار و ۷۰۰ تن مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد، ضمن آنکه کاهش قدرت خرید خانوار‌ها و گرایش به مصرف از گوشت قرمز به گوشت مرغ موجب شده تا تولید گوشت طی ۳۱ سال اخیر در کشتارگاه‌های کشور افت محسوسی داشته باشد.

سلطانی ادامه داد: بعد از جنگ تحمیلی به سبب رشد بیش از ۱۲ تا ۱۳ برابری نرخ دلار و عدم افزایش درآمد افراد به این نسبت موجب شده کاهش مصرف تولید گوشت در کشتارگاه‌ها افت محسوسی داشته باشد.

وی در پایان با انتقاد از این مسئله که وجود واسطه و دلالان متعدد از عوامل اصلی نوسان قیمت گوشت در بازار به شمار می‌روند، تصریح کرد: برای حذف حلقه‌های واسط و دلال، اتحادیه بار‌ها به مسئولان دولتی اعلام کرده است که صفر تا صد بازار دام زنده و گوشت را به ما واگذار کنند چرا که با این وجود حداکثر تلورانس در طول سال ۵ درصد خواهد بود و تنها لازمه کنترل قیمت و عرضه گوشت باکیفیت، فراهم شدن سازوکار‌ها از سوی دولت است تا دغدغه مردم و مسئولان دولت در خصوص نوسان قیمت از بین رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
خب ارزون بفروشن تا بيشتر بفروشن
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۱۵:۰۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
پس به چی ربط دارد؟
وقتی قیمت گوساله میاد پایین گوشتش نباید بیاد پایین؟!
خیلی خوبیم ما!
آخرین اخبار