به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، در این مرکز بیش از شصت هزار سند آموزشی حوزه و سه هزار فایل صوتی و تصویری و بیش از چهار هزار رونوشت از اسناد مربوط به حوزه و روحانیت و به خصوص دست نوشته علما و بیانیه و فتوا و تصاویر بزرگان حوزه و مراجع عظام تقلید گردآوری شده که مورد بهرهبرداری پژوهشگران، محققان و مورخان قرار میگیرد.
آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در آیین افتتاح این مرکز با تبیین اهمیت حفظ و نگهداری اسناد و آثار مکتوب قدیمی گفت: اسناد موجود در این مرکز و دیگر مراکز (ولو یک سند کوچک، یا یک نمره و عدد و حروف) بدون شک در امروز و فردای تاریخ جهان اثر گذار است و میتواند زنجیرهای از اطلاعات ارزشمند مفید و گرانبها را برای مورخان و پژوهشگران به همراه بیاورد.
فهرست قدیمیترین اسناد و اسامی طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، آثار برتر همایش کتاب سال حوزه، اسناد و تصاویر مربوط به موسس حوزه علمیه قم (آیتالله شیخ عبدالکریم حائری یزدی) و تاریخچه مدیران حوزه از جمله مهمترین قسمتهای این مرکز به شمار میروند.
او تصریح کرد: اسناد و آثار به جا مانده از ادوار گذشته در این مرکز در واقع فقط برای حوزه و روحانیت نیست بلکه برای همه ملت ایران است چراکه حوزه خادم ملت و برآمده از خود ملت و یار و همراه ملت است.
آیت الله اعرافی ادامه داد: با مطالعه اسناد قدیمی حوزه و روحانیت و آشنایی بیشتر با گنجینهی فاخری از دستاوردهای حوزه میتوان به بالندگی فکری و اندیشههای ناب بسیاری از بزرگان و پیشتازان حوزه همچون امام راحل رحمت الله پی برد که نقش موثری در نشر معارف اسلامی و علوم دینی داشته اند.
مدیر حوزههای علمیه تاکید کرد: در مراکز جمع آوری اسناد و نمایشگاهها و موزهها خوب است که سبک زندگی اسلامی مورد توجه قرار گیرد و اسنادی که در این خصوص گردآوری شده بیشتر برای قشرهای مختلف مردم ارائه شود.
انتهای پیام/ح