به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، اسماعیل عرب معصومی، ضمن بیان اینکه عملیات بذرپاشی در سطح ۲۰۰ هکتار از مراتع گرمسار انجام شد، ابراز داشت: برای انجام این عملیات اعتباری معادل ۶۰۰ میلیون ریال از محل صندوق توسعه ملی و طی سال جاری هزینه شده است.
او ضمن بیان اینکه این عملیات بیولوژیک از طریق انجام مناقصه و پس از عقد قرارداد با پیمانکار صورت گرفته است، افزود: با توجه به اینکه مشارکتهای مردمی بهترین تأثیر را در حفظ عرصههای طبیعی دارد لذا تلاش شد تا در بذرپاشی از افراد محلی و بومی بهکارگیری شود.
رئیس اداره منابع طبیعی گرمسار بابیان اینکه برای انجام بذرپاشی از گونههای ماشک، فستوکا و اسپرس استفادهشده است، ابراز داشت: استفاده از گونههای باارزش بومی و تأمین بذر آن از پایههای محلی، ضمن کاهش هزینههای اجرا و وابستگی به بذور خارجی، درصد موفقیت را نیز افزایش دهد.
عرب معصومی ضمن بیان اینکه انتخاب گونههای سازگار با شرایط منطقه یکی از عوامل مهم موفقیت در این روش است، تصریح کرد: گونههای مورد کشت میبایست خوشخوراک، پر تولید، قادر به رقابت با گیاهان دیگر، قادر به ترمیم خود، حفظ خاک در مقابل فرسایش بهخصوص در اراضی شیبدار و سازگار با محیط بوده و به سهولت مستقر شوند.
او ضمن بیان اینکه عرصههای بذرپاشی شده میبایست قرق شوند تا برای رشد کافی از چرای دام مصون بمانند، افزود: بذرپاشی یکی از روشهای اصلاحی در مراتع محسوب میشود که در این روش بذر گیاهان مرتعی قبل از بارندگی در سطح خاک قرار میگیرد تا بتوانند از نزولات آسمانی برای جوانه زدن و نیز ادامه رشد، حداکثر استفاده را کنند.
انتهای پیام / م