مصطفی چایچی مدیر اسبق تیمهای ملی دوچرخه سواری در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان،بیان کرد: با تحلیل و بررسی زمینههای مختلف فدراسیون میتوان عملکرد فدراسیون را ارزیابی کرد. به نظر من فدراسیون کنونی در بدترین شرایط عملکردی قرار دارد. در چنین شرایطی که مسئولین فدراسیون عنوان میکنند که انجام کار بهتر با شرایط موجود امکان پذیر نیست و نمیتوان کاری کرد، باید میدان را به دیگران واگذار کرد تا شاید افراد دیگر بتوانند با شرایط موجود عملکردی بهتری داشته باشند.
او افزود: اگر چنین نشود توانایی و پتانسیل ورزشکاران و مسئولان از بین میرود و فدراسیون دچار رکود میشود که شاید جبران ناپذیر باشد. به نظر میرسد فدراسیون کنونی دچار چنین مشکلی شده است.
او عنوان کرد: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید خیلی زودتر به دوچرخه سواری ورود میکرد و وضعیت فدراسیون دوچرخه سواری را ارزیابی میکردند. وزیر ورزش و جوانان نیز باید عملکرد فدراسیون را زیر سوال ببرد. امیدواریم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک فراموش نکند که در المپیک ۲۰۲۰ توکیو ۶۶ مدال در دوچرخه سواری توضیع میشود و فدراسیون دوچرخه سواری هر کشور میتواند ۴۲ سهمیه کسب کند و این رشته یکی از رشتههای پر مدال است.
چایچی عنوان کرد: بهترین عملکرد فدراسیون دوچرخه سواری در چند سال اخیر در سال ۲۰۱۴ بوده است و جزو ۳ فدراسیون برتر ایران قرار گرفت. علت این برتری عملکرد خوب فدراسیون در بیشتر بخشها بوده است. بیشترین مدال طلای ایران در ۱۰ سال اخیر در یک دوره از رقابتهای قهرمانی آسیا، مربوط به سال ۲۰۱۵ است. چرا باید عملکرد فدراسیون در ۳-۲ سال اخیر این چنین ضعیف شود؟
او افزود: فدراسیون دوچرخه سواری در سال ۲۰۱۴ سه مدال در رقابتهای بازی آسیایی اینچئون کسب میکند، اما در سال ۲۰۱۸ هیچ مدالی نمیتواند بدست بیاورد. باید بررسی شود دلیل این ناکامی چیست.
مدیر اسبق تیم ملی دوچرخه سواری بیان کرد: بودجه کم برای تمام فدراسیونهای ورزشی ایران است. طبق گزارش کمیته ملی المپیک در چند سال اخیر دوچرخه سواری جزو یکی از رشتههایی است که بیشترین بودجه را دریافت میکند. اما در سهمیه گیری المپیک بسیار ضعیفتر از رشتههای دیگر عمل میکند. در دوچرخه سواری از ابتدا پیست چوبی نداشتیم، اما در قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی هم پیست چوبی نبود، اما مدالهای رنگارنگی کسب میشد.
او گفت: در زمینه المپیک نیز باید عملکرد فدراسیون را با دورههای گذشته مقایسه کرد. در سال ۱۹۹۲ دوچرخه سواری در المپیک در ۱۰ ماده برگزار و ایران ۷ سهمیه کسب کرده بود. در دوره گذشته المپیک، دوچرخه سواری در ۱۸ ماده برگزار شد و ۳ سهمیه نصیب ایران شد. در المپیک ۲۰۲۰ توکیو که دوچرخه سواری در ۲۲ ماده برگزار میشود که یک سهمیه رابه زور بدست کردیم. حداکثر تعداد سهمیه هر کشور برای دوچرخه سواری در المپیک ۲۰۲۰ توکیو ۴۲ سهمیه است. بدترین سال از نظر کسب سهمیه المپیک برای دوچرخه سواری ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو رقم خورد.
او اظهار کرد:قبل از این دوره کمترین سهمیه دوچرخه سواری در سال ۲۰۰۰ گرفته شده است که ۲ سهمیه بود. در شش دوره بازیهای آسیایی اخیر، بازیهای آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ بدترین بازیهای آسیایی برای دوچرخه سواری بود که هیچ مدالی کسب نشد. جالب اینجاست که پیش بینی مدال ۵-۳ مدال از طرف فدراسیون داده شده بود که نشان دهنده شناخت نادرست از وضعیت دوچرخه سواری ایران و اطلاعات نادرست کادر فنی بود.
چایچی عنوان کرد: در ده سال اخیر قهرمانی آسیای کورسی بدترین نتیجه کسب ۶ مدال بوده است، اما در سال ۲۰۱۹ در مجموع پیست و جاده ۳ مدال کسب شد. متاسفانه با درخشش خوب محمد گنج خانلو، امیر حسین جمشیدیان و خانم سمیه یزدانی به قهرمانی جهان اعزام نشدند. محمد گنج خانلو در سال ۲۰۱۷ در قهرمانی جهان قطر به رتبه ۲۳ ام رسید. زمانی که ۲۰ سال داشت. امسال سال آخر ایشان در رده امید بود که سوخت و دیگر باز نخواهد گشت.
او گفت: در رتبه بندی فدراسیون جهانی ایران تا سال ۲۰۱۷ در گروه دوم قرار داشت. در سال ۲۰۱۸ در رتبه سوم و در سال ۲۰۱۹ در رتبه چهارم یعنی بدترین رتبه جهان قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:برگزاری اردوی تدارکاتی تیم ملی کوهستان آقایان و بانوان
چایچی اظهار کرد: نداشتن پیست چوبی و بودجه کم یک داشتن توجیه برای عدم موفقیت و پس رفت است. این گفته کلاه گذاشتن بر سر مردم و مسئولان علی الخصوص وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک است. پیش از این هم فدراسیون با چنین مشکلاتی رو به رو بود.
او گفت: تیم ملی پیست حدود یک ماه و نیم پیش به رقابتهای قهرمانی آسیا اعزام شد که بدون مدال به کشور بازگشت. برای اعزام این تیم هزینههای زیادی شد، اما نتیجه بسیار ضعیف کسب شد. هزینهای که اگر از اول درست انجام میگرفت ۴ سهمیه با ارزش المپیک برای کشور کسب میشد.
مدیر اسبق تیم ملی دوچرخه سواری عنوان کرد: سمیه یزدانی ۹۴ امتیاز با نفر صدم رنکینگ جهانی فاصله داشت و خیلی راحت میتوانست سهمیه المپیک را کسب نماید. با اعزام دو بانوی دیگر به قهرمانی آسیای ازبکستان سمیه یزدانی میتوانست حداقل ۳۰-۴۰ امتیاز بدست آورد که چنین نشد. با وجود اینکه سهمیه قهرمانی جهان را داشت، به این رقابتها اعزام نشد. به مسابقات چین که حتی هزینه اعزام را برگزار کننده تقبل کرده بود هم اعزام نشد.
او گفت: امتیازات قهرمانی کشور ایران و دیگر بانوان در مقایسه با دیگر کشورها نصف شد که ایشان ۴۰ امتیاز سهمیه المپیک را از دست داد. شکی نیست که با عدم مدیریت، فدراسیون سهمیه المپیک بانوان را از دست داد و آن را به کشورهای دیگر تقدیم کرد.
او اظهار کرد: جامعه دوچرخه سواری میداند و مدارک نیز در فدراسیون موجود است که در ۲۴ شهریور سال ۹۵ جهت شرکت در قهرمانی آسیا ۲۷ بانوان ورزشکار به اردوی تیم ملی دعوت شدند. رقابتهای قهرمانی لیگ جاده برگزار شد و در دو رده سنی بزرگسالان وجوانان ۱۴ نفر در این رقابتها شرکت کردند. چرا تعداد ورزشکاران کم شده است؟ این اتفاق اصلا ربطی به بودجه فدراسیون و پیست چوبی ندارد. ورزشکاران ما انگیزه خود را برای تلاش کردن از دست داده اند.
او درباره دوپینگ گفت: دوپینگ در دوچرخه سواری بسیار زیاد است. اکنون که من با شما صحبت میکنم ۲۷ نفر در دوچرخه سواری دارای محرومیت و تعلیق هستند. ۱۹ نفر طبق اعلام فدراسیون در لیست محرومیت قرار دارند. ۳ نفر در لیست تعلیق فدراسیون جهانی هستند و ۵ نفر در تعیلق نادو ایران هستند که در حال گذراندن اقدامات قانونی هستند.
او در پایان در خصوص نامه پیشکسوتان عنوان کرد:به نظر من فدراسیون اشتباه بزرگی کرده است که خود باید جوابگوی آن باشد و از این عزیزان عذرخواهی کند. ولی اجازه ندادن به بزرگان و افتخارآفرینان دوچرخه سواری جهت ورود به استادیوم آزادی که زمانی پرچم دار این رشته در میادین بین المللی و حتی خود این استادیوم بودند.
انتهای پیام/