کارشناس علوم قرآنی گفت‌: خداوند در قرآن کریم نیز تاکید فراوانی بر «رسالت» نموده و در همین رستا در آیه ۵۶ سوره ذاریات آمده است: «وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ، من جنیّان و آدمیان را جز براى این که مرا بپرستند نیافریدم»، تکامل نیازمند راهنمایی و الگوبرداری است و «حضرت محمد(ص)» بهترین الگو برای نسل امروز هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی رجایی کارشناس علوم قرآنی پیرامون مهمترین وجه فعالیت «پیامبراکرم (ص)» گفت: حضرت «رسول اکرم (ص)» یک مربی و یک الگو برای مردم جهان هستند، ایشان آخرین فرستاده خداوند متعال و هدایت کننده انسان‌ها به سوی سعادت بشری بوده و هستند و در این راه از تمام توان خود استفاده کرده‌اند.

*** مهمترین ویژگی‌های شخصیتی «حضرت محمد(ص)»

وی در همین راستا ادامه داد: از آنجا که «پیامبراکرم (ص)» در سرزمین حجاز با مردمی جاهل که با اصول اخلاقی و عقلی فاصله فراوانی داشتند سرو کار داشتند اکثر این افراد بد اخلاق و خشن بوده و به اصول عقلی توجهی نداشتند و همچنان در جاهلیت به سر می‌بردند، اما «رحمة للعالمین» با شیوه‌ای متفاوت وارد این جامعه شدند و تلاش فراوانی برای تغییر افکار و رفتار انسان‌ها کردند.

لزوم الگوبرداری نسل امروز از سیره اخلاقی «پیامبر اکرم(ص)»/«حضرت محمد(ص)» رحمة للعالمین بودند
رجایی مهمترین شاخص «پیامبر اکرم (ص)» را وجه تربیتی ایشان دانست و ابراز کرد: مهمترین شاخص وجه تربیتی ایشان بود که توانست با رفتار و از همه مهمتر حسن خلقشان در دل‌های سخت مردمان سرزمین حجاز جای پیدا کنند و بسیاری از سیاست‌های اشراف را بی نتیجه بگذارد.

***اهمیت الگوبرداری از رسالت «پیامبر اکرم (ص)»

وی اهمیت «رسالت» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم نیز تاکید فراوانی بر «رسالت» نموده و در همین رستا در آیه ۵۶ سوره ذاریات آمده است: «وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ، من جنیّان و آدمیان را جز براى این که مرا بپرستند نیافریدم»، تکامل نیازمند راهنمایی و الگوبرداری است لذا پیامبران در این زمینه پا به عرصه نهادند تا «رسالت» شکل بگیرد.

رجایی صبوری و آرامش را یکی از ویژگی‌های مهم و ارزشمند اخلاقی «پیامبراکرم (ص)» دانست و افزود: در زندگی همه انبیاء یک برنامه تربیتی نهفته است تا بتوانند سعه صدر را کسب کنند و در ارتباط با مردم با مشکل مواجه نشوند لذا همه پیامبران در دورانی از زندگی خود این شرایط را پشت سر گذاشته‌اند، هرگاه قرار باشد که فردی رهبری گروهی را به دست آورد نیازمند سعه صدر خواهد بود و این مهم در دوره تربیتی خاصی شکل می‌گیرد تا رسولان و فرستادگان خداوند بتوانند از عهده رهبری و هدایت امت برآیند، این شرایطی است که در دوران کودکی «پیامبراکرم (ص)» نیز وجود داشت و ایشان را برای هدایت و رهبری قومش که در جاهلیت قرار داشتند کمک فراوانی کرد. 

وی به رویداد‌ها و مشکلات دوران کودکی «سیدالمرسلین (ص)» اشاره و اظهار کرد: «پیامبراکرم (ص)» در دوران کودکی خود سختی‌های فراوانی را پشت سر گذاشتند، ایشان پیش از تولدشان پدر بزرگوار خود را از دست می‌دهند و سپس توسط حلیمه دایه‌شان نگهداری شدند، «سیدالمرسلین (ص)» در ۴ سالگی مادر ارجمندشان را از دست می‌دهند و پس از آن توسط پدربزرگشان حضرت «عبدالمطلب» نگهداری شدند و هنگامی به سن ۸ سالگی رسیدند پدربزرگشان را نیز از دست دادند و حضرت ابوطالب سرپرستی ایشان را بر عهده گرفتند. 

لزوم الگوبرداری نسل امروز از سیره اخلاقی «پیامبر اکرم(ص)»/«حضرت محمد(ص)» رحمة للعالمین بودند
***دوران پر فراز و نشیب زندگی «سیدالمرسلین (ص)» از کودکی تا جوانی 

رجایی در همین راستا ادامه داد: تربیت این حضرت زیر سایه «حضرت ابوطالب» در جوانی و مشکلات پیش روی ایشان و  همچنین مرگ مادر و پدر بزرگوارشان سبب قوام روحیه «خاتم النبیین (ص)» شد و راه را برای تعامل بیشتر ایشان با جامعه جاهلیت سرزمین حجاز آماده کرد، در عین حال ایشان برای هدایت مردم هرگز دست از تلاش بر نداشتند. 
 
وی مهمترین هدیه خداوند به «پیامبراکرم (ص)» را وجود «سید الشهدا (ع)» دانست و تاکید کرد: خداوند «سید الشهدا (ع)» را به عنوان یک هدیه به «خاتم النبیین (ص)» داد تا به واسطه ایشان دین و رسالتی که تلاش فراوانی برایش انجام دادند حفظ شود، بدین ترتیب رسالتی که «پیامبراکرم (ص)» آن را دلسوزانه به اجرا گذاشتند به واسطه «امام حسین (ع)» زنده باقی ماند، «سیدالشهدا (ع)» بخاطر ویژگی‌های خاص‌شان دین اسلام را پا بر جا نگاه داشتند.

رجایی در مورد سیره نبوی و نوع رفتار «پیامبراکرم (ص)» ابراز کرد: در طول تاریخ اسلام کتاب‌ها و پژوهش‌های بسیار متنوعی انجام شده است که همگی نشان می‌دهد «رحمة للعالمین» اخلاقی ارزشمند داشتند و الگو برداری از ایشان برای رسیدن به سعادت مورد تاکید بوده، خداوند در آیه ۲۱ سوره مبارکه احزاب در مورد رسول خود فرمود: «لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا، مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند.»، بدین ترتیب شناخت رفتار «پیامبر اکرم(ص)» در جنبه‌های مختلف زندگی را باید مورد توجه قرار داد و ایشان را به عنوان نمونه و الگویی ارزشمند مد نظر قرار داد. 

***ویژگی های نحوه برخورد «پیامبراکرم (ص)» با اشراف قریش 

وی زندگی «پیامبراکرم (ص)» قبل از بعثت را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: «پیامبراکرم (ص)» قبل از بعثت، ۴۰ سال در میان مردم زندگی کرده بودند و در طی این مدت زندگی‌شان خالی از دورویی و صفات زشت و حالات ناپسند بودند. «رحمة للعالمین» نزد دیگران فردی صادق و امین به حساب می‌آمدند. «پیامبراکرم (ص)» بعد‌ها وقتی رسالت خود را ابلاغ کردند دشمنان نمی‌توانستند با توجه به بارزه‌های شخصیتی این حضرت ایشان را تکذیب کنند بلکه تنها آیات را منکر می‌شدند. این مطلب در قرآن کریم هم آمده است: «آنان تو را به دروغ‌گویی متهم نمی‌کنند بلکه ستمگران آیات الهی را انکار می‌کنند.» حتی از ابوجهل که از دشمنان و اشراف قریش بود نیز نقل شده که بیان می‌کرد من و اشراف مکه تو را تکذیب نمی‌کنیم بلکه این آیات را قبول نداریم. «پیامبراکرم (ص)» در آغاز اعلام رسالت خود به قریش می‌فرمودند: اگر به شما خبر دهم که در ورای این کوه سپاهی گرد آمده است سخن مرا می‌پذیرید که همگی «پیامبراکرم (ص)» تایید کردند. 

لزوم الگوبرداری نسل امروز از سیره اخلاقی «پیامبر اکرم(ص)»/«حضرت محمد(ص)» رحمة للعالمین بودند
***گام اول انتقال پیام عبودیت توسط  «پیامبراکرم (ص)»

این کارشناس علوم قرآنی به گام اول انتقال پیام عبودیت از راه انتقال محبت قلبی اشاره و اظهار کرد: در گام اول باید محبوب قلوب دیگران باشیم و در مرحله بعد می‌توانیم ایده و تفکر خود را به دیگران انتقال دهیم لذا باید از ویژگی‌های اخلاقی «پیامبراکرم (ص)» الگو بگیریم تا بتوانیم در راه تبلیغ دین اسلام قدم برداریم. 
 
رجایی به صفات حسنه «پیامبر اکرم (ص)» اشاره و خاطرنشان کرد: «پیامبر اکرم (ص)» صفات حسنه فراوانی داشتند ایشان از بعد اخلاقی و رفتاری و حتی زهد از برتری‌های فراوانی برخوردار بودند، حسن خلق «پیامبر اکرم (ص)» باعث شده بود تا همه ایشان را دوست داشته باشند و همین امر سبب شده بود تا مردم فوج فوج به دین اسلام گرایش پیدا کنند.

منبع: میزان
انتها پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.