به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: چهاربهله پرنده شکاری که طبیعت دوستان آنها را به علت صدمات وبیماری به نقاهتگاه این اداره کل تحویل داده بودند، با کارهای درمانی از مرگ حتمی نجات یافتند و هم اکنون پس از رسیدن به شرایط پایدار با نظر کارشناسان این حوزه برای ادامه چرخه زندگی به دامان طبیعت بازگشتند.
مسئول پیگیری درمان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر هم بیان کرد: این پرندگان شامل عقاب پرپا، لیل و دو سارگپه استپی بودند که پس از اقدامهای درمانی و جراحی و گذراندن دوره درمان در نقاهتگاه و کسب شرایط مطلوب، در زیستگاه طبیعی خود رها شدند.
محمدپاپری زارعی افزود: عقاب پرپا با وضعیت حفاظتی نگرانی و حساسیت کمتر (LC) و روند کاهشی جمعیت، لیل با وضعیت حفاظتی نگرانی و حساسیت کمتر (LC) , وسارگپه دشتی یا استپی با وضعیت حفاظتی نگرانی و حساسیت کمتر (LC) در فهرست سرخ جهانی قرار دارند.
IUCN اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیط زیست اصلیترین مرجع در جهان برای بررسی وضعیت بقای جانوران است که هر ۵ تا ۱۰ سال این اتحادیه، اطلاعات گونههای جانوری وگیاهی را جمع آوری میکند.
هدف از تدوین این فهرست جلب توجه مردم، تصمیمگیران وهمچنین اجتماعات بینالمللی به موضوع حفاظت از منابع طبیعی است تا از این طریق از روند رو به افزایش انقراض گونههای گیاهی وجانوری جلوگیری شود.
در زیر فهرست عنوانهای وضعیت حفاظتی گونههای گیاهی و جانوری را در زیر ببینید:
EX
Extinct:گونههایی که کاملا منقرض شدهاند و در طبیعت وجود ندارند در این دسته قرار میگیرند. ببر ایرانی یا ببر مازندران با نام علمی (Panthera tigrisvirgata) که در جنگلهای مازندران زندگی میکرده از این گونه است.
EW
Extinct in the Wild:گونههایی که در طبیعت زندگی نمیکنند و فقط به صورت محدود در باغ وحشها و مراکز تحقیقاتی میتوان آنها را یافت.
CE
Critically Endangered:این گونهها به صورت بحرانی و به شدت وخیم در حال انقراض هستند. لاکپشت عقابی که در سواحل استان بوشهر یافت میشوند جزو این گروه به حساب میآید.
EN
Endangered:این گروه را به عنوان «در حال انقراض» میشناسند. گونههای این طبقه به دلیل کمی جمعیت، آسیب پذیری به دلیل تغییر در محیط زندگی و یا شکار غیر مجاز بیشتر از سایر گونهها در معرض نابودی هستند. یوز ایرانی به تازگی در این طبقه قرار گرفته است.
VU
Vulnerable:حیوانات و گیاهان این طبقه به عنوان «گونههای در معرض آسیب» معرفی میشوند. تعداد این گونهها کم است و بر اساس آمار لیست قرمز سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی ۸۵۶۵ گونه در این طبقه جای دارند.
NT
Near Threatened: در آستانه تهدید قرار دارند، ولی هنوز در معرض آسیب قرار ندارند. مانند روباه یالدار.
LC
Least Concern:با نگرانی و حساسیت کمتر به آنها نگاه میشود. گونههای این طبقه را نمیتوان در طبقه دیگری جای داد و این به معنای کمی اطلاعات از آنها نیست.
DD
Data Deficient:گونههای گیاهی و جانوری که اطلاعات کمی نسبت به آنها وجود داشته باشد مثل کبوتر کوهی و میمون پوزه دراز کوچک و... را در این گروه قرار میدهند.
EN
Not Evaluated: ارزیابی در مورد این گونهها صورت نگرفته است.
انتهای پیام/ک