به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، رسانه آمریکایی «ایر اند اسپیس» نوشت: مطالعه علمی جدیدی که با عناصری از مدل سازی توسط کوین کانون و دانیل بریت از دانشگاه فلوریدای مرکزی آنجام شده، حاکی است ابتدا ۱۲ نفر در مریخ فرود خواهند آمد و پس از آن تعداد بیشماری سفینه فضایی باید تقریباً هر ۲۶ ماه یکبار مسافران خود را به مریخ ببرند. اما آیا زنان میتوانند در مریخ فرزند به دنیا بیاورند؟ و انسانها روی این سیاره چه خواهند خورند؟
این دو در مطالعه خود به طرحی که توسط ایلان ماسک و شرکت وی SpaceEx تهیه شده بود، متکی بودند. فضاپیماهای متعدد باید از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر مسافر در هر پرواز به مریخ منتقل کنند که در هر فرصت ممکن تقریباً هر ۲۶ ماه یکبار انجام خواهد شد. رشد جمعیت، هم از طریق مهاجرت و هم با تولد فرزندان در مریخ تأمین میشود.
هنوز مشخص نیست که آیا زنان به راحتی میتوانند در مریخ فرزند به دنیا بیاورند یا خیر. زیرا گرانش مریخ تنها ۳۸ درصد از زمین است. بدن انسان با شرایط زمین سازگار شده و هنگامی که وزن هر جسم همیشه یک سوم کمتر از حد معمول باشد، ممکن است عوارض غیرمنتظرهای بوجود آید.
کوین کانون و دانیل بریت در مطالعه خود نشان دادند که چهار از پنج نوع "مواد مصرفی" اصلی مورد نیاز برای شهرک نشینان مریخ (انرژی، آب، اکسیژن و مصالح ساختمانی) میتوانند در مقادیر کافی از سطح مریخ استخراج شوند. در مریخ فقط مواد غذایی قابل دسترسی نیست؛ بنابراین چگونه میتوان مشکل مواد غذایی را در آنجا حل کرد؟ مولفان این مطالعه پیشنهاد میکنند که ساکنان فضایی جدید در مریخ به پرورش گیاهان، حشرات و گاو برای تغذیه ژنتیکی-سلولی خود بپردازند.
در گذشته پیشنهاد میشد که گیاهان بطور گسترده در مریخ کاشته شود، ولی کاشت محصولات دارای کالری بالا به منظور تغذیه انبوهی از مردم بسیار مهم است. پرورش حشرات نیز بسیار مفید است، زیرا چنین پرورشی تعداد کالری زیادی در هر واحد مساحت را به بار خواهد آورد. جیرجیرکهای خانگی به بهترین وجه برای این هدف مناسب هستند و هم اینک در بعضی از گرانولاهای گندمی مورد استفاده قرار میگیرند.
غذاهای غنی از پروتئین را میتوان از سلولهایی که در بیوراکتورها رشد میکنند نیز دریافت کرد. جالب اینجاست که ماهی در مریخ از گوشتی که از سلولها تولید شود، محبوبیت بیشتری دارد، زیرا این محصول را میتوان در دماهای پایینتر (حدود ۲۰ درجه سانتیگراد) نگهداری کرد، در حالی که سلولهای حیوانهای خونگرم به گرمای ۳۷ درجه سانتیگراد نیاز دارند.
رشد دادن گیاهان در خاک مریخ بسیار دشوار خواهد بود، زیرا مقدار زیادی نمک کلریک اسید و سایر مواد شیمیایی موجود در رسوبات در خاک آن سیاره وجود دارد. گیاهان در چنین شرایطی در مریخ به سرعت از بین رفتند و کرمهای خاکی در آن سرزمین خفه شدند.
کشاورزان مریخی ممکن است با مشکلات دیگری از جمله بیماریهای ناشناخته گیاهی که باعث از بین رفتن محصولات زراعی میشوند، مواجه گردند که باعث گرسنگی در بین مهاجران خواهد شد.
نکته مثبت این است که فناوریهای تولید مواد غذایی کارآمد و پایدار در مریخ میتواند به نفع افراد بیشتری باشد که با تغییرات آب و هوا در کره زمین سازگار میشوند و بنابراین میتواند برای کل تمدن زمینی ما ارزشمند باشد.
انتهای پیام/