آمار مسمومیت‌ها و مرگ و میر با قرص برنج رو به افزایش است بنابراین اطلاع‌رسانی در این زمینه بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی از قرص برنج صحبت می کنیم، شاید هیچ کس فکر نکند که این قاتل وحشتناك سالهاست که قربانی می گیرد، قرص سفیدی که ظاهر فریبنده آن در پس ماجرا مرگ افراد را رقم می زند.

برخی آگاهانه و برخی به دلیل سهل انگاری مرگ خود را با این سم مهلک و کشنده رقم می زنند، قرصی که باید بلای جان آفت ها باشد، بلای جان انسان ها می شود.

جالب است بدانید که بیشتر مسمومیت‌ها و مرگ‌ها با قرص برنج در جوانان و بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سال رخ می‌دهد و متاسفانه شاهد روند افزایش مسمومیت با قرص برنج در کشور هستیم.

قرص برنج؛ قاتلی که دردناک جان می گیرد/ این سم ممنوعه را هرگز خریداری نکنید

آفت کشی مرگبار  که جان می گیرد

شادنیا رئیس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با بیان اینکه مسمومیت با قرص برنج خطرناک و کشنده است، گفت: قرص برنج یک آفت کش محسوب می‌شود و در کشور ما کاربرد صنعتی دارد و در انبار‌های برنج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: قرص برنج یا ترکیب فسفید آلومینیوم، فسفید روی و فسفید کلسیم در تماس با رطوبت مانند بزاق دهان گاز سمی فسفین منتشر می‌کند باعث مسمومیت می‌شود.

مراقب باشید قرص برنج اینگونه فرد را به کام مرگ می کشاند

شادنیا گفت: گاز فسفین از طریق دستگاه تنفسی بسیار سریع جذب می‌شود و تهوع و استفراغ از علائم اولیه مسمومیت با قرص برنج است همچنین فرد دچار تپش قلب و کاهش فشار خون می‌شود و خون رسانی به اعضای بدن مختل می‌شود.

رئیس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان ادامه داد: همچنین فرد مسموم گرفتار ادم ریه می‌شود و به دلیل نرسیدن اکسیژن کافی دچار عوارض می‌شود.

قرص برنج؛ قاتلی که دردناک جان می گیرد/ این سم ممنوعه را هرگز خریداری نکنید

علائم مسمومیت با قرص برنج را بشناسید

او بیان کرد: درد‌های شکمی، سرفه و احساس سوزرش سر دل از دیگر علائم مسمومیت با قرص برنج است باید توجه داشت که در بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت اول پس از مصرف زمان بحرانی مسمومیت است و اگر بیمار ۲۴ ساعت اولیه را سپری کند با اقدامات درمانی امکان بهبود وجود دارد.

شادنیا تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند مسمویت با قرص برنج بالقوه خطرناک است و بسته به زمان مراجعه به پزشک و میزان مصرف خطر مرگ برای بیمار وجود دارد.

آمار مرگ و میر با قرص های برنج

کامبیز سلطانی نژاد عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی و دبیر انجمن سم شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با اشاره به آمار مسمومیت‌ های منجر به فوت اظهار کرد: قرص برنج به دلیل گازی که در اثر مجاورت با رطوبت  تولید می کند، عامل مسمومیت محسوب می‌شود.

سلطانی نژاد ادامه داد: در سال ۹۷، ۸۲۵ مورد فوتی ناشی از مسمومیت با قرص برنج یا س فسفین داشتیم که نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۹.۸ درصد افزایش داشته است.

قرص برنج؛ قاتلی که دردناک جان می گیرد/ این سم ممنوعه را هرگز خریداری نکنید

استان های رکورددار مسمومیت با قرص برنج

دبیر انجمن سم شناسی با اشاره به بیشترین آمار مسمومیت با قرص برنج در استان‌های مختلف کشور اظهار کرد: در تهران، گیلان، مازندران، خراسان رضوی، لرستان، آذربایجان شرقی و کرمانشاه بیشترین آمار مسمومیت با قرص برنج گزارش شده است.

عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به آمار مرگ در سال ۹۸ اظهار کرد: در پنج ماه نخست سال ۹۸، تعداد ۳۴۶ مورد مرگ ناشی از قرص برنج ثبت شده است.

آمار مسمومیت ها با قرص مرگبار برنج

رئیس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو افزود: مسمومیت های ناشی از قرص برنج که به بیمارستان های کشور مراجعه شده است، در سال ۹۶ ، یک درصد، در سال ۱۳۹۷ ، ۱.۴۴ درصد و در نیمه نخست سال ۱۳۹۸ ، ۱.۲ درصد را شامل می شود.

یسنا به منش، با اشاره به اینکه بسیاری از موارد مرگ ناشی از قرص برنج در اثر تنفس گاز سمی آزاد شده از کیسه های حاوی غلات یا حبوبات بوده است، افزود: این موارد دانسته یا ندانسته برای دفع آفات، در داخل کیسه قرص برنج قرار داشته و در داخل منزل نگهداری شده است و مرگ براثر مسمومیت<Poisoning> با قرص برنج در مردان دو برابر زنان بوده و نیمی از مرگ و میرها ناشی از سموم دفع آفات، به دلیل تماس با قرص برنج بوده است.
قرص برنج؛ قاتلی که دردناک جان می گیرد/ این سم ممنوعه را هرگز خریداری نکنید

قرص های ممنوعه ای که جان می گیرد

وی با تاکید بر اینکه توزیع و خرید و فروش این سم در سطح کشور ممنوع است و فسفید آلومینیوم به شکل قرص از فهرست رسمی سموم مجاز کشور از سال ۱۳۸۴ حذف و هر گونه واردات، توزیع و فروش آن ممنوع اعلام شده است، عنوان کرد: از سال ۱۳۹۰  قرص برنج از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کالای ممنوعه به شمار می رود.

به منش تاکید کرد: خرید و فروش و استفاده آن مشمول مجازات است، اما متاسفانه قاچاق قرص برنج همچنان ادامه دارد و بی اطلاعی و بی توجهی خانواده ها نسبت به خطرات ناشی از مصرف خانگی این سم، موجب شده که متاسفانه کشور ما یکی از معدود کشورهایی باشد که در سطح دنیا مرگ ناشی از این سم در آن گزارش شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۸
بچه همسایه مان چون براش تبلت نخریدن قرص برنج خورد ومرد
Iran (Islamic Republic of)
١
۲۳:۲۵ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
من و یکی معلمای دیگه تو مدرسه تو دست دانش آموز کلاس اولی دیدم بعد رفتیم تو اینترنت اصلا مخمون سوت کشید. اولیاشو خواستیم اونم بی اطلاع بود. اونم تو یه شهر ٢٠ هزار نفری. اولیا بعدش معلما بعدش بچه ها مواظب باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
چرا حداقل به شکلی متفاوت از قرص های معمول تولید نمیشود !!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
خوب چرا مسئولین و کارشناسان ، راههای سنتی و بی خطر مبارزه با آفات برنج را ، اطلاع رسانی نمی کنند تا مردم مجبور نشوند متوسل به راههای خطرناک شوند و......!!!!
یکی از راههای غیر شیمیایی از بین بردن آفات و حشرات موذی برنج :
برنج های مورد نظر باید برای چند ساعت در معرض نور آفتاب قرار گیرند.
پس از خارج شدن حشرات موذی از برنجها مقداری نمک و چند حبه سیر
به برنجها اضافه می کنیم ، چون اصولا" این حشرات از نور گریزانند!!!
در صورت مشاهده آفات پس از چند روز ، مجددا" این عمل را تکرار می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
صورت مسئله اصلیرو پاک نکنید
معضل فقر و بیکاری حل بشه امارخودکشی هم کم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۵ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
برای از بین بردن آفت برنج کافیه چند حبه سیر رو به سطل برنج اضافه کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
چرا تولید و توزیع میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۰ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
بهتر بپرسی چرا استفاده میشه...اگه اقتصاد خوب بشه اگه ازدواج آسان بشه کسی نمیاد مرگ خودشو جلو بندازه
-
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
نوشته قاجاق میشه1
آخرین اخبار