به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، سیدحسن میرعماد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در همایش استفاده از گیاهان کمآببر که در شاهرود برگزار شد، گفت : استان سمنان با محدودیت منابع آبی مواجه است و باید به سمت کشت گیاهانی برویم که کمآببر و دارای ارزشافزوده بالا است.
او با بیان اینکه شرایط منابع آبی استان سمنان روزبهروز بحرانیتر میشود، افزود: عمده دشتهای این استان ممنوعه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در روستاها عمده مشاغل مردم دامپروری است، گفت: برای اینکه بتوانیم تولیدات دامی را حفظ کنیم، باید علوفه دام را تأمین کنیم.
میرعماد با بیان وضع منابع آبی استان سمنان ایجاب میکند تا به دنبال کشت گیاهان کمآببر باشیم و به تدوین الگوی کشت در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و افزود: این الگو برای ۹ دشت اصلی و ۱۱ محصول زراعی انجام شده است.
او همچنین از تدوین سند بهرهوری آب خبر داد و اضافه کرد: بر اساس این سند، میزان سطوح کشت از ۱۴۶ هزار هکتار باید به ۱۲۹ هزار هکتار برسد و ۱۲ درصد کاهش پیشبینی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به برنامهریزیهای انجامشده برای جایگزینی علوفه کمآببر گفت: فعالیت در این زمینه از سالهای گذشته آغاز شده و کشت ذرت علوفهای از ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به ۲ هزار و ۶۷۰ هکتار رسیده است.
میرعماد همچنین به سطح زیرکشت یونجه در استان سمنان نیز اشاره کرد و ادامه داد: کشت یونجه از ۱۳ هزار هکتار به ۹ هزار و ۲۴۰ هکتار رسیده است.
او با بیان اینکه در سالهای اخیر کشت علوفههای آببر در استان سمنان کاهش یافته است، گفت: به ازای آن، علوفههای کمآببری مانند چغندر علوفهای و خارشتر جایگزین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: امسال از پنج هزار هکتار از اراضی این استان، خارشتر برداشت شد که این محصول دارای ارزش علوفهای بالا و نزدیک به یونجه است.
انتهای پیام/ح