به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مریم زارع خفری متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز با بیان اینکه عفونت واژن» یکی از شایعترین بیماریهای زنان است که باید تحت نظر پزشک درمان شود، گفت: مهمترین نشانههای ابتلا به عفونت واژن در زنان ترشحات غیرطبیعی، تغییر رنگ و بوی بد ترشحات و حتی ترشحات بی رنگی همراه با خارش و سوزش است.
او افزود: بیشترین دلیل مراجعه بانوان به درمانگاههای زنان و زایمان، به دلیل ابتلا به عفونت واژن است که با نام «واژنیت»، شناخته میشود.
زارع خفری ادامه داد: زمانی که تخمک گذاری در بدن اتفاق میافتد، ابتلا به عفونت واژن افزایش مییابد.
متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز گفت: این بیماری در سنین ۱۴ تا ۴۹ سالگی بسیار شایع است و هر خانمی در طول عمر خود، بارها و بارها میتواند به این بیماری مبتلا شود.
او افزود: اگر مادر بهداشت را به خوبی رعایت و پوشک و لباسهای کودک را در زمان مناسب عوض نکند، میتواند سبب ابتلای کودک به این عفونت شود.
متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز گفت: سوزش و خارش علامت ابتلا به عفونت واژن در کودکان است و باید کودک را برای درمان نزد پزشک برد.
زارع خفری با بیان این که تشخیص نوع عامل ابتلا به عفونت از سوی خود بیمار ممکن نیست افزود: گاهی به تعویق انداختن درمان اصولی، موجب مزمن شدن عفونت میشود و همچنین مصرف خودسرانه دارو میتواند سبب مقاوم شدن عامل ابتلا به عفونت شود.
او بیان کرد: گاهی عفونت میتواند نشانهای از ابتلا به تب خال تناسلی، اچ. آی. وی، سوزاک، زگیل تناسلی، سرطان دهانه رحم باشد؛ به همین دلیل پزشک متخصص زنان در کنار درمان عفونت واژن، برای غربالگری سرطان، تست «پاپ اسمیر» گرفته میشود.
متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز افزود: در برخی عفونت ها، همسران نیز باید دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنند تا دوره درمان تکمیل شود و اثری از عفونت در بدن باقی نماند.
زارع خفری گفت: بانوان باید از پوشیدن شلوارهای تنگ و چسبان مانند ساپورت و شلوارهای جین خیلی تنگ خودداری کنند، از لباسهای نخی استفاده، لباسهای خود و دختران را روزانه عوض و زیر نور آفتاب یا با اتوی داغ خشک کنند.
او با بیان این که بهتر است واژن با دستمال توالت خشک شود افزود: مصرف محصولات بهداشتی معطر به دلیل ایجاد حساسیت و آلرژی و گاهی فعال شدن «میکروارگانیسم ها»، توصیه نمیشود.
انتهای پیام/م