در این مطلب به مزایا و معایب خودروهای صفر یا نو ‌و خودروهای دست‌دوم پرداخته شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید برای شما یا یکی از آشنایان‌تان اتفاق افتاده باشد که پس از خرید خودرو کارکرده و بررسی آن توسط متخصص متوجه تصادفی بودن خودرو شده‌‌اید؛ مزیت خرید خودرو نو این است که دیگر این مشکل پیش نخواهد آمد یا در صورت وقوع، می‌توان خودرو را مسترد‌ و از خودروساز شکایت کرد اما خودروهای کارکرده نیز مزایای خاصی دارند. در ادامه به مزایا و ممعایب خودروهای صفر یا نو ‌و خودروهای دست‌دوم می‌پردازیم.

5dc137d7ee2d8_2019-11-05_12-20

یکی از مزیت‌های مهم خودرو صفر کیلومتر اطمینان خاطر از کارکرد صحیح و عدم تصادفی بودن آن است، شاید برای شما یا یکی از آشنایان شما اتفاق افتاده باشد که پس از خرید خودرو کارکرده و بررسی آن توسط متخصص متوجه تصادفی بودن خودرو شده‌‌اید؛ مزیت خرید خودرو به صورت نو این است که دیگر این مشکل پیش نخواهد آمد و یا در صورت وقوع چنین موردی می‌توان خودرو را مسترد کرده و از خودروساز شکایت نمود.

مورد بعدی که می‌توان اشاره نمود راحتی خودرو است، در خودرو نو تمامی قطعات استفاده شده نو هستند و به همین دلیل از کیفیت بهتری نسبت به قطعات خودرو دست دوم یا کارکرده دارند، در خودروهای کارکرده برای رسیدن به این آرامش خاطر و رانندگی مطلوب باید هزینه‌های سنگینی اعم از هزینه‌های داخل کابین، کمک فنرها، جلوبندی، گیربکس و... نمود.

خودروهای صفر خریداری شده به طور معمول دارای گارانتی به مدت دو سال یا ۴۰.۰۰۰ کیلومتر هستند، البته این گارانتی بستگی به شرکت سازنده خودرو دارد و می‌تواند از این مدت بیشتر یا کمتر باشد، این مورد یکی از مزیت‌های اساسی خودرو صفر به حساب می‌آید.

در بیشتر خودروهای تولیدی و یا مونتاژ شده در ایران بعد از تحویل خودرو ایرادات کوچک و بزرگی مشاهده می‌شود که با استفاده از گارانتی می‌توان این ایرادات را به صورت رایگان تعمیر یا تعویض نمود، همچنین قابل ذکر است که در خودروهای صفر کیلومتر سرویس اول که معمولاً در ۸.۰۰۰ کیلومتر الی ۱۰۰۰۰ کیلومتر است که به‌صورت رایگان در نمایندگی انجام می‌پذیرد.

دیگر مزیت خودرو نو استفاده از فناوری و آپشن‌های جدید در خودروها است، هرچند این موضوع در ایران چندان قابل توجه نیست اما در خودروهای خارجی این مسئله به طور واضح قابل مشاهده است، اگر امکانات جدید در خودرو برای شما مهم است حتماً به سراغ خرید خودرو نو یا خودروهای خارجی بروید.

از معایب خودروهای صفر می‌توان به نرخ بالا برای خرید اشاره نمود، خودرو صفر بعد از مدت دو سال رانندگی و استفاده از آن حتی در صورتی که تصادفی رخ نداده باشد افت نرخ محسوسی را متحمل می‌شود، این افت نرخ به دلیل استهلاک، پایان یافتن گارانتی و موارد مشابه دیگر است.

 از معایب دیگر خودروهای صفر می‌توان به هزینه بالای بیمه نامه اشاره نمود، هر چند هزینه بیمه سال اول از طرف شرکت سازنده خودرو پرداخت می‌گردد اما سال دوم باید هزینه زیادی برای بیمه نامه پرداخت گردد که طبعاً به عهده خریدار است، شایان ذکر است اگر خودرو دارای بیمه طی سال گذشته از خدمات بیمه‌ای استفاده نکرده باشد، سال بعد ده درصد از هزینه کل پرداختی برای بیمه کسر خواهد شد و این ده درصد می‌تواند برای ده سال محاسبه شود، منظور این است که خودرویی با ۱۰ سال سابقه بیمه که از آن استفاده نشده باشد دارای صد درصد تخفیف بیمه نامه است، هزینه‌های بیمه نامه این خودروها حدوداً ۳۰۰ الی ۴۵۰ هزار تومان خواهد بود (این مورد بستگی به شرکت بیمه‌گذار و مقدار تعهدات مالی آن شرکت دارد) قابل ذکر است که هزینه بیمه بدنه خودرو صفر کیلومتر نیز نسبت به خودروهای مدل پایین و کارکرده بالاتر است، هزینه بیمه نامه بدنه خودرو با نرخ روز خودرو و سقف تعهدات مالی محاسبه خواهد شد.

خودروهای صفر با یک تصادف حتی جزئی که منجر به رنگ خوردگی قسمتی از خودرو می‌شود دچار افت نرخ شدید می‌شوند، شایان ذکر است افت نرخ برای نقاط مختلف خودرو یکسان نیست به‌طور مثال افت نرخ رنگ خوردگی درب خودرو از رنگ خوردگی کاپوت جلو بسیار کمتر است، دلیل این تفاوت نرخ این است که رنگ کاپوت عمدتاً به دلیل تصادف از نرخ جلو خودرو بوده و این تصادف می‌تواند منجر به آسیب دیدگی موتور و تجهیزات داخل قسمت موتور خودرو شود، یکی بالاترین افت قیمت‌ها برای خودرو در بازار ضربه خوردگی و رنگ خوردگی سقف خودرو است که بعضاً نرخ خودرو نو را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. باید توجه داشت که رنگ خوردگی سپر جلو و عقب در نرخ خودرو آن‌چنان تأثیرگذار ناست.

نکته: هنگام تحویل خودرو، خودرو رو کاملاً بازدید نموده و سپس تحویل بگیرید این کار به دلیل خطاهای حمل‌ونقل است که بعضاً هنگام پایین آوردن خودرو از روی تریلی کف خودرو یا سپر و دیگر نقاط خودرو آسیب می‌بیند که اگر هنگام تحویل گرفتن متوجه شوید می‌توانید از شرکت خسارت گرفته یا خودرو را مسترد کنید اما اگر پس از تحویل و خارج کردن خودرو از شرکت متوجه ایرادات احتمالی در خودرو شوید ممکن است شرکت فروشنده این ایرادات را قبول نکرده و شما مجبور به پرداخت هزینه‌های تعمیرات برای خودرو شوید.

مزایا و معایب خرید خودرو کارکرده یا دست دوم

اصلی‌ترین دلیل انتخاب خرید خودرو کارکرده یا دست دوم نرخ اقتصادی این دسته از خودروها است، طبیعی است که استفاده از یک کالا در مدت زمان مشخص باعث کاهش نرخ محسوس آن کالا خواهد شد و خودرو نیز از این قضیه مستثنا نیست.

از مزایای اقتصادی خودرو کارکرده می‌توان به عدم افت شدید نرخ آن اشاره نمود، افت نرخ تنها به دلیل تصادف یا ایرادات فنی در خودرو نیست، در افت نرخ خودرو نبود گارانتی، استهلاک، نمای خودرو و مسائل دیگر نیز دخیل است، بعضاً خودروهای دست دوم بدون رنگ با قیمت‌های بسیار بالا بفروش می‌رسد که خرید این نوع خودروهای ریسک بسیار بزرگی است. هر چند این نوع خودروهای طرفدارانی دارد و در میان برخی افراد خاص محبوب است اما با یک تصادف جزئی نرخ خودرو به‌شدت افت می‌کند.

مزیت دیگر خودروهای کارکرده هزینه پایین بیمه نامه است که با توجه به قوانین خودروها برای تردد در معابر و جاده‌های درون شهری و برون شهری مستلزم داشتن بیمه نامه شخص ثالث هستند. هزینه بیمه نامه خودروهای کارکرده به مراتب پایین‌تر از خودروهای صفر است. خودروهای فرسوده برای بیمه بدنه نیز با توجه به نرخ بروز خودرو و تعیین سقف تعهدات مالی هزینه پایین‌تری نسبت به خودروهای صفر می‌پردازند.

مورد بعدی که می‌توان اشاره نمود رده کیفی خودرو است که از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ارائه می‌گردد.

در رده کیفی همه‌ی جوانب خودرو از قبیل کیفیت قطعات، کیفیت مونتاژ و... در نظر گرفته می‌شود و به خودرو امتیازی داده می‌شود که رده کیفی خودرو را مشخص می‌نماید. رده کیفی خودرو با ستاره نشان داده می‌شود که می‌تواند شامل یک الی پنج ستاره باشد.

شاید فکر کنید که رده کیفی خودرو چه ربطی به مزیت خودرو دست دوم دارد؟

در نظر بگیرید شخصی برای خرید خودرو، X میلیون تومان بودجه در نظر گرفته است. این شخص می‌تواند با بودجه x میلیون تومانی خودروی صفر کیلومتری با رده کیفی دو ستاره (ساینا، تیبا، ۴۰۵ و...) بخرد از طرفی دیگر می‌تواند با کمی دقت خودروی دست دومی با رده کیفی سه یا چهار ستاره (تندر ۹۰، ۲۰۶ و...) تمیز و سالمی تهیه نماید.

مطمئناً خودرو با رده کیفی سه ستاره چه از لحاظ امکانات رفاهی و امنیتی و چه از لحاظ کیفیت ساخت، امتیاز بالاتری از خودرو دو ستاره است پس رده خودرو نیز می‌تواند از مزایای خودرو دست دوم باشد.

 از معایب خودروهای دست دوم می‌توان به بروز ایرادات بعد از خرید اشاره کرد که این ایرادات می‌توانند جزئی یا ایرادات اساسی باشند برای به حداقل رساندن ایرادات باید قبل از خرید خودرو، با کمک کارشناس خودرو، کل خودرو را چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ ظاهری بررسی کرده و سپس اقدام به خرید نمایید.

بالطبع خودرو دست دوم ایراداتی دارد که می‌توان با هزینه کردن این ایرادات را برطرف نمود اما قبل از خرید باید این ایرادات شناخته شده و در قیمت‌گذاری خودرو لحاظ شود.

لازم به ذکر است تست رنگ برای خرید خودرو یک امر واجب است که می‌توان با هزینه ناچیز و در کمتر از ۲۰ دقیقه این کار را انجام داد.

مورد دیگری که می‌توان اشاره نمود دسته اول نبودن سند یا به عبارتی تک‌برگ نبودن سند خودرو است. در خرید این نوع خودروها قبل از امضا هرگونه قرارداد رسمی و غیررسمی سند خودرو را ملاحظه کنید و سپس اقدام به امضا قرارداد فرمایید. این امر نیز به دلیل نفوذ افراد سودجو به بازار خودرو است.

این افراد بعضاً خودروهای بدون سند، لیزینگی، مزایده‌ای را بدون اطلاع خریدار از وضعیت سند به فروش می‌رسانند و در موقع ثبت سند هزار و یک دلیل و بهانه برای به تعویق انداختن ثبت سند می‌آورند و این قضیه چندین مرتبه تکرار می‌شود تا شخص خریدار مجبور به شکایت شود که این فرآیند نیز چندین ماه طول می‌کشد و هزینه دادرسی و... را نیز دربر دارد. فلذا بهتر هست همان‌گونه که در بالا اشاره شد قبل از خرید سند رسمی خودرو را دیده و سپس اقدام به خرید نمایید.

یکی دیگر معایب خودروهای دست دوم (فرسوده) تعهدات بیمه‌ای محدود است به گونه‌ای که اگر خودرو طبق قانون فرسوده باشد و شخصی با خودرو فوق تصادف کند و مقصر باشد و به بیمه مراجعه کنند، کارشناس بیمه خسارت را محاسبه کرده و تقسیم بر دو می‌کند، به عبارتی تعهدات مالی به خودروهای فرسوده نصف پرداخت می‌شود.

منبع: برنا

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، خودرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.