یک روانشناس درباره مولفه‌های بنیادین ازدواج و تأثیر آن‌ها بر زندگی مشترک توضیحاتی داد.

زهرا امام روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جنبه‌های مهم زندگی مشترک اظهار کرد: رسم ازدواج یکی از رسوم پیچیده است، مولفه‌های بنیادین درباره ازدواج با نام‌های متفاوتی آورده شده است که می‌توان به تعهد، مهربانی، ارتباط، حل اختلافات و شخصیت اشاره کرد.

امام با بیان اینکه تعهد یکی از مولفه‌های بنیادین در ازدواج است، افزود: تعهد برای ایجاد و حفظ یک زندگی زناشویی با کیفیت ضروری است و بدون تعهد نمی‌توان اعتماد و اطمینان کافی در امنیت و دوام روابطی که به بار آورنده‌ رشد و صمیمت طولانی مدت است، به وجود آورد.

این روانشناس بیان کرد: تعهد به طور عمده یک متغیر انگیزشی است که از روابط بین فردی در گذشته و حال نشأت می‌گیرد، زن و شوهر‌هایی که می‌توانند به عهد و پیمان زناشویی خود یعنی در هر شرایطی در برابر هر آنچه آن‌ها را به چالش می‌کشاند تا لحظه مرگ و جدایی آن‌ها از یکدیگر، پایبند بمانند، نسبت به بسیاری از زن و شوهر‌های امروزی که هر دو با اولین نشانه‌های اختلاف و انتظارات برآورده نشده از ترک و تعهد به فروپاشی رابطه در هراس هستند، احتمال موفقیت بسیار بیشتری در جلوگیری از اختلال زناشویی دارند.

وی با بیان اینکه یکی از مولفه‌های بنیادین ازدواج مهربانی است، تصریح کرد: رفتار‌های مهربانانه برای رابطه‌ای عمیقا صمیمانه از اهمیت به سزایی برخوردار است و رفتار‌های از روی مهر از تعیین کننده‌های انگیزشی و ابزاری حاصل می‌شود.


بیشتر بخوانید: چگونه در روابط مشترک فردی ایده آل باشیم؟


امام با اشاره به اینکه رفتار‌های مهربانانه رابطه جنسی و عاطفی را در بر می‌گیرد، ادامه داد: وقتی اختلالات زناشویی ظاهر می‌شوند که زن و شوهر‌ها در مهارت‌های ابراز عشق و علاقه ضعیف هستند، احتمال زیاد به اندازه‌ کافی در حفظ رفتار‌های مهربانانه موفق نیستند.

این روانشناس گفت: گاهی زن و شوهر‌ وجود یکدیگر را نادیده می‌گیرند، فکر و ذکرشان به وظایف دیگر معطوف می‌شود، ناامید و دلسرد می‌شوند یا به روش تنبیهی از رفتار‌های مهربانانه خودداری می‌کنند.

وی از دیگر مولفه‌های بنیادین در ازدواج را ارتباط دانست و بیان کرد: به غیر از اصول مهربانی و تعهد، یکی از ابزار‌های بیان این ارزش‌ها در ایجاد دوستی و شناسایی و درک اهمیت مسائل مربوط به رابطه، ارتباط زناشویی است.

امام خاطرنشان کرد: در حالی که تمایل به برقراری ارتباط، یک متغیر انگیزشی مهم است، بر این باور هستیم که مهارت در برقراری ارتباط به طور چشمگیری به زن و شوهر‌ها در به دست آوردن ارتباطی صمیمانه یاری می‌رساند و چنانچه چنین مهارتی وجود نداشته باشد، مانع از شکل گیری ارتباطی صمیمانه می‌شود.

انتهای پیام/

اهمیت توجه به مولفه‌های بنیادین ازدواج برای موفقیت در زندگی زناشویی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایدا
۲۲:۱۸ ۰۱ آذر ۱۳۹۸
حسی به خواستگارم ندارم نمیدونم ازدواج کنم باهاش یا نه
Iran (Islamic Republic of)
پسر پیر
۰۰:۰۱ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
این روزها و ایام پیش رو که ازدواج بین مجردها و دختر و پسرهای جوان کشورمون زیاد میشه آرزو می کنم همه خوشبخت باشن انشالله در زندگی مشترک شون...
Iran (Islamic Republic of)
درشرف ازدواج
۲۳:۱۶ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
بسیار خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
با سلام آقایون مجررررداولین نشانه ی جدایی و طلاق مهریه بالاهستش هرگززززززاقدام نکنیدالان تو خونواده هامهریه کلان حرف اول واخرومیزنه خواهش میکنم جوون های عژیز یه سرحتماقبل از ازدواج به زندان بزنند تا بفهمند اقدام عجولانه چه عواقبی داره
United States of America
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
پسرها و جوانان عزیز در شرف ازدواج این را آویزه گوش خود کنید دختری که برای شما مهریه بالا و عجیب تعیین میکند عاشق شما نیست با اطمینان خاطر قیدش را بزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۹ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
دختر هم سطح خودش خواستگاري كنه تا مهريه معقول تعيين كنن نه اينكه آه در بساط نداره ميره خواستگاري دختر ثروتمند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
کدوم ازدواج اونم بااین شرایط اقتصادی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
بنظرمن بیشترینعوامل طلاق مشکلات اقتصادی بیکاری تورم نبودکارهس اگردولت ب خودش بیاد واین مشکلات روحل کنه امارطلاق کاهش چشمگیری خواهدداشت!!!!
آخرین اخبار