به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، هیچ رئیس جمهور دیگری در آمریکا به اندازه دونالد ترامپ معتاد رسانههای اجتماعی نبوده است. ترامپ از رسانههای اجتماعی و به طور ویژه توئیتر به عنوان چماقی بر سر منتقدانش و ابزاری برای تائید خود بهره میگیرد.
«کالین کانوی» مشاور کاخ سفید میگوید: «نیاز ترامپ به توئیت کردن مثل نیاز ما به غذا خوردن است». ترامپ همچنین عادت به بازتوئیت کردن پستهایی دارد که توجه او را جلب میکند بدون آنکه به کسانی که در پس این توئیتها هستند و به انگیزههای آنها توجهی داشته باشد.
نیویورک تایمز در مقالهای پستهای توئیتری ترامپ و حسابهایی که او دنبال میکند را بررسی کرد و با شماری از مقامات دولتی، قانونگذاران و مدیران اجرایی توئیتر و مردم آمریکا در این خصوص به مصاحبه پرداخت. در ادامه بخشی از نتایج بررسی نیویورک تایمز آورده میشود.
دونالد ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید تاکنون ۱۱هزار و ۳۹۰ توئیت منتشر کرده که پنج هزار و ۸۸۹ توئیت او علیه ۶۳۰ فرد یا حزب یا کشور بوده است. رویکرد ترامپ در پیامهای توئیتریاش تهاجمی بوده و همین باعث دردسرساز شدن بسیاری از توئیتهای او شده است.
بیش از نیمی از ۱۱ هزار توئیت رئیس جمهور آمریکا با هدف حمله به افراد و نهادهای مختلف از تحقیقات وزارت دادگستری این کشور در خصوص مداخله روسیه در انتخابات گرفته تا بازیکنان سیاه پوست فوتبال و جف بزوس، مدیر عامل آمازون است. ترامپ در بیش از ۲ هزار توئیت با متوسل شدن به نقل قولهای دیگران به تعریف و تمجید از خودش پرداخته است.
بیشتر بخوانید:
رئیس جمهور آمریکا دستکم از ۱۴۵ حساب توئیتری تائید نشده که دارای محتوی افراط گرایانه هستند، پیامهایی را بازتوئیت کرده است. بیش از نیمی از این حسابها تاکنون از سوی شبکه توئیتر به حالت تعلیق درآمدهاند. در این میان میتوان به حسابهای مربوط به ناسیونالیستهای سفید پوست، گروههای افراطی ضد مسلمانان و نیز حامیان کیوانان اشاره کرد. کیوانان یک تئوری توطئه راست تندرو است که حامیان آن معتقد به وجود یک توطئه پنهان علیه دونالد ترامپ هستند.
در حال حاضر ترامپ تنها ۴۷ نفر را در توئیتر خود دنبال کرده است که اکثر آنها از اعضای خانواده، افراد مشهور، مجریان شبکه محبوب او فاکس نیوز و یا سیاستمداران جمهوری خواه هستند. برخی از این افراد نیز حسابهای توئیتری را دنبال میکنند که عقاید کیوانان را تبلیغ کرده یا نگرشهای ضد اسلامی و حمایت از دیدگاههای ناسیونالیست سفید پوستان را ترویج میکنند.
شاید ترامپ هیچوقت در انظار عمومی در حال توئیت کردن دیده نشده باشد. علت این است که او دوست ندارد برای دیدن صفحه تلفن همراه خود از عینک مطالعه استفاده کند. بلکه او توئیتهای خود را به «دان اسکاوینو» مدیر شبکههای اجتماعی کاخ سفید دیکته میکند. اسکاوینو نیز در مواردی این توئیتها را با فونت درشت برای ترامپ آماده میکند تا برای ارسال تائید شوند.
رئیس جمهور آمریکا ۱۸۳ بار در توئیترش درباره جمعیت حاضر در سخنرانی خود و نیز نحوه تشویق شدن از سوی حضار لاف زده است. در ۵۷۰ مورد مهاجران را هدف حمله لفظی قرار داده، ۱۳۲ بار به تعریف و تمجید از سران دیکتاتور و مستبد جهان پرداخته و ۳۶ بار رسانههای آمریکا را دشمن مردم خوانده است. در ۱۶ مورد نیز ترامپ از خود به عنوان «رئیس جمهور مورد علاقه» همگان یاد کرده است.
صبحهای ترامپ مخصوص توئیت زدن است. عادت توئیتری ترامپ در ابتدای صبح بیشتر نمود پیدا میکند، زمانیکه او در اقامتگاه خود در کاخ سفید و در حال تماشای شبکه تلویزیونی محبوبش فاکس نیوز است، در توئیتر وقت میگذراند و به دنبال موضوعی برای هدف قرار دادن است.
تقریبا نیمی از توئیتهای انتقادی ترامپ در فاصله ساعت ۶ تا ۱۰ صبح منتشر میشود، زمانیکه مشاوران او در کنارش حضور ندارند.
انتهای پیام/