حمیدرضا دانش معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان در شهرکرد، اظهار داشت: سیاهک یکی از مهمترین بیماریهای گندم و جو است.
او افزود: این قارچ دارای جنس و گونههای مختلفی است و میتواند بیماریهای مختلفی از جمله بیماری سیاهک پنهان، سیاهک پنهان پاکوتاه، سیاهک ناقص، سیاهک آشکار و سیاهک سخت جو، که باعث کاهش کمی و کیفی عملکرد محصول میشوند ایجاد کند.
دانش اضافه کرد: سیاهک پنهان علاوه بر خسارت مستقیم بیماری، ارزش نانوایی آرد حاصله نیز به علت آلودگی بذور به اسپورهای سیاه رنگ بد بوی قارچ عامل بیماری کاهش مییابد.
او ادامه داد: همچنین اسپورهای مزبور شدیداً قابل اشتعال بوده و در اثر کوچکترین جرقه در کمباین باعث آتش سوزی میگردد.
دانش گفت: بیماری سیاهک پنهان پاکوتاه باعث کاهش رشد بوته شده و بوتهها کوتاه میمانند.
او افزود: در بیماری سیاهک آشکار گندم و جو، خوشهها تمامأ تبدیل به توده سیاه رنگ که در واقع همان تلیوسپورهای قارچ عامل بیماری میباشد تبدیل میشوند.
دانش اضافه کرد: بهترین روش کنترل بیماری سیاهک گندم و جو ضدعفونی صحیح بذور قبل از کاشت با یکی از سموم سیستمیک است.
انتهای پیام/ف