به موجب اجرای این مصوبه باید تمامی مدارس هیأتامنایی، شاهد، ایثارگران، استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، آموزش از راه دور، اقلیتهای مذهبی، شبانهروزی، عشایری و تطبیقی حذف شوند. اما این طرح قبل از اجرایی شدن با چالش های فراوان و منتقدان سرسختی رو به رو شد.
ابراهیم سحرخیز معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش، با واکنش به اجرای طرح حذف مدارس گفت: تصمیم شتابزده مجلس را به جایی نخواهد برد.
او افزود: ارائه مطالب مخدوش و بعضاً متضاد یا مغایر با عدالت آموزشی در دفاع از این مصوبه ،حکایت از سردرگمی در بین مدافعان آن دارد.
سحر خیز با اشاره به اینکه برخی از نمایندگان مدعی هستند بیش از ۱۸ تا ۲۲ نوع مدرسه در حوزه مدارس دولتی درحال فعالیت هستند,گفت: آیا مدارسی مانند شبانهروزیها، بزرگسالان، هیأت امنایی، عشایری، روستایی، آموزش از راه دور و... را نیز در این مجموعه به شمار آوردهاند؟ بهتر نیست یکبار دیگر فهرست ادعایی خویش را مرور کرده، آن را به مردم نیز عرضه کنند.
او افزود: مجلس بر حسب تعارض با دیگر قوانین، حق ورود به این حوزه را ندارد.
معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: هدف از تشکیل مدارس نمونه دولتی کشف، شناسایی و هدایت دانش آموزان مستعد مناطق محروم روستایی است.
سحرخیز ادامه داد: اگر بعدها، انحرافی در مسیر ثبت نام ایجاد شد و از مردم برای تحصیل در چنین مدارسی نیز، پول زور مطالبه میشود نباید نهال این مدارس را خشکاند.
معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: رتبههای برتر دانشگاه دو دستی تقدیم بچه پولدارها شده و صندلیهای دوره دکتری و علوم پزشکی را در دانشگاهها به حراج مزایده گذاشتند تا تنها کسانی صاحب آن شوند که از پول باد آورده بینصیب نماندهاند.
او افرود: توجه به شناسایی و تربیت دانش آموزان نابغه و تیز هوش از جمله ماموریتهای بی بدیل تمامی دولتها بوده است.
سحرخیز ادامه داد: پشتوانه علمی و کارشناسی شده ایجاب میکند دو گروه انتهایی از طیف مستقر بر «منحنی توزیع نرمال هوش» یا همان معدل توانمندیها، یعنی دانش آموزان با نیازهای ویژه و نوابغ در مدارس خاص دولتی تحت تربیت ویژه قرار گیرند.
او با اشاره به تقارن زمانی این مصوبه با ابلاغ شدن اساسنامه سازمان استعدادهای درخشان افزود: این شائبه را بر میانگیزد که مجلس در نقطه تقابلی ۱۸۰ درجهای با این اساسنامه، در صدد بر آمده است تا جیب صاحبان مدارس غیر دولتی را پر کند.
سحرخیز در ادامه گفت: اگر مجلس آن هم در ماههای پایانی از عمر خود در صدد نشان دادن اقتدار خویش است، بهتر است فکری به حال کلاسهای بدون معلم، مدارس بدون سرانه و شهریههای سر به فلک کشیده مدارس غیر دولتی، ورود بی حد و حصر معلمان، خرید خدمات آموزشی و مطالبات معلمان بنماید که موریانهوار بر جان آموزش و پرورش افتاده است.
انتهای پیام/
من درمورد مدارس استعداد های درخشان باید یه چیزی رو بگم اینکه هرکی تو تیزهوشانه پولداره یا بخاطر پول رفته تو این مدارس اشتباهه این ازمون ها معیاریکه دانش اموزا رو بر حسب سطح سواد و دانایی می سنجه و به مدارس مختلفی میفرسته،حق دانش اموزای درسخون یه مدرسه با امکانات رفاهی بیشتر و محیطی با رقابت درسی بیشتر به همراه معلمای سخت کوش تر و نمونه تره ما وقتی میایم دانش آموزارو همه رو باهم مخطلت میکنیم،ضعیف و قوی باهم مخلوط میشن و معلم سردرگم میمونه الان باید چیجور درس بده سطح رو برا درسخونا ببره بالا یا برا اون بچه های معمولی کتاب روبیشتر توضیح بده،اصلا حذف این مدارس اشتباهه ما بجای اینکه مدرسه های عادی رو به سطح مدارس خاص برسونیم می خوایم معادله رو از همون اول به هم بزنیم! و نکته اخر اینکه خیلی از نابقه های کشورمون از همین مدرسه های خاص تونستن پرچم کشورمونو بالا ببرن فقط یه مورد بخوام مثال بزنم خانم مریم میرزاخانی دارنده انگشتر فیلدز هستش یکی از نوابغ جهان بود،کسایی که با این مدارس مخالفن از این آزمونا زخم خوردن و می خوان خودشون رو توجیح کنن که دانش اموز درسخون و غیر درسخون نداریم.حرفم رو با یک سخن حکیمانه از رهبر معظم انقلاب به پایان میرسونم:
"سمپاد خیلی مهم است،من نگران سمپادم"
اما عزیز دل فکر نمیکنی اگه امکاناتی که در این مدارس وجود داره؛درمدارس دولتی هم بود اوضاع تا این حد نگران کننده نبود!!!متأسفانه پرداختن بیش ازاندازه به این مدارس و نقطه مقابل فراموشی مدارس دولتی اینهمه تبعیض درست کرده که باوجود داشتن دانش آموزهای خوب درمدارس دولتی یکسری سرخورده ازجا موندن ازقافله تیزهوشان نه تنها درس رو کلاًبیخیال شدن!!بلکه افسردگی هم گریبانگیرشون شده !!!وخدایی این ظلمه نه پرداختن به استعدادیه عده خاص.اینهمه دکتر و مهندس وکیل و... در داخل و مخصوصاً خارج ازکشور داریم که تو همین مدارس دولتی درس خوندن وبا تلاش خودشون به بالاترین جایگاههای علمی هم تکیه زدندحالا گیردادیم به یکنفرکه تو استعدادهای درخشان بجایی رسیده!!!!تبعیض بلایی فرگیراست که باید درسیستم آموزش و پرورش برچیده شود.
برنامه ای مدون برا اموزش وپرورش طراحی کنن .نه اینکه
هر کس از راه میرسه شعاری میده ومیره ....
بجای این حرفا اولا مدارس دولتی وسمپاد رو از نظر کمی وکیفی
تقویت کنن . وباوجدان بیدار نظر بدن......
انکه دارد در واقع نداردجیبی را خالی کرده یا در جیبی برای خود ساخته است
باعث شرمندگی است ...
غیردولتی را حذف کنید نه دولتی .به نظرم بچه های تیزهوش ونابغه بیشتردرمدرسه های دولتی هستند.خواهشا بیشتربه مدارس دولتی رسیدگی کنید
تبعیض تا کی
معلم با اعصاب وروح روانش کار می کنه تعطیلی هم که داره یا داره برگه صحیح میکنه یا داره سوال می نویسه یعنی ۲۴ ساعت درگیر کار مدرسه هست
بهتر است که مدارس غیر انتفاعی هم حذف بشه چون اصلا بار مالی ندارن و اکثر دانش آموزان با ورود به این مدارس افت تحصیلی شدیدی پیدا می کنند و موردی که معلوم هست بدلیل تشویق اولیا در ثبت نام این مدارس به دانش آموز نمره غیر واقعی و بالا می دهد در ضمن اینکه در هیچ کشور پیشرفته ای چنین مدرسه ایاز نظر آموزش پذیرفته نیست و منسوخ است بدلیل اینکه آموزش برای همه افراد باید یکسان باشد .با تشکر
امریکا کلاً نون استعدادهای درخشان نه تنها کشور خودش بلکه جهان رو میخوره
اونا خط و برنامه و اختراع و ابتکار میدن بقیه هم پشت سر اونا حرکت میکنن
حالا شما بیائید بجای ساماندهی و رسیدگی به آنها و استفاده از این امکان مفید استعداد همین چهار نفر رو هم یا سرکوب کنید یا در به در کشورهای دیگه
اگر شما مدعی خارج شدن مدارس نمونه دولتی از مسر اصلی و هدف اصلی تاسیس آن هستید، چرا در سالهای گذشته آنرا در مسیر درست قرار ندادید!؟ چرا اینهمه مدارس نمونه دولتی و سایر مدارس تحت عنوان تیزهوشان و شاهد را گسترش دادی! شما هم مقصرید. مگر در هر استان چند تیزهوش داریم؟!!!! مگر چقدر ایثارگر و خانواده شهید داریم؟!!!! این همه تبعیض چرا؟؟؟ که حالا حذف این مدارس این همه مخالف دارد؟! می دانیدچرا؟ چون منافع دارند؟! اما در مورد کوتاهی های مجلس محترم که راحت بر صندلی های خود نشسته اند و شما اشاره نموده اید شکی نیست! هنوز حرف و عملشان یکی نشده است! شهریه نگیرید ولی قبض های آب و برق و گاز را پرداخت کنید!!! بااین نماینده ها، پنجاه سال دیگر هم عدالت آموزشی برقرارا نخواهد شد!!!!
من یه معلم بودم،، امسال بعد از 23سال کارکردن،، بخاطر اینکه علی رغم شهریه های سی چهل میلیونی،،، حقوق م را،، موسس نداده در خانه نشستم. بیمه ام هم تقریبا خودم واریز میکردم.
مدیر وو موسس،، دست به یکی کردند،، و این شد حکایت ماجرا.
حالا میخواهند اینگونه مدارس را بیشتر شکوفا کنند.
خدایا خودت رحم کن