محمد حسین عزیزی، مدیرکل اداره فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بررسی میزان باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در سال ۹۸ به پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی پرداختیم، طبق بررسیها باقیمانده نیترات در ۱۵ نوع محصول ۲۸.۳ درصد و باقیمانده سموم در ۲۹ نوع محصول حدود ۱۹.۷ درصد است که با استاندارد انطباق ندارد.
او ادامه داد: فلزات سنگین را در ۲۵ نوع محصول بررسی کردیم که ۱۱.۵ درصد با استاندارد انطباق وجود نداشت و این نشان میدهد باوجود فرافکنیها در فضای مجازی، میزان باقیمانده نیترات سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی خیلی بالا نیست.
بیشتر بخوانید: ردپای «سبوس هاى دامى» در برخی نانوایی ها/ پشت پرده ماجراى استفاده از سفیدکنندهها در لبنیات چیست؟
مدیرکل اداره فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: وزارت جهاد و کشاورزی کد گذاری محصولات باغی را آغاز کرده است تا در این حوزه نگرانیهای مردم برطرف شود.
عزیزی با اشار به استاندارد سرب و آرسنیک در برنج تصریح کرد: استاندارد میزان سرب و آرسنیک برنج از ۱۵۰ به ۱۲۰ppm کاهش پیدا کرده است؛ همچنین استاندارد میزان کادمیوم را از ۶۰ به ۴۸ کاهش دادیم که شاید این استانداردهای سختگیرانه نیاز به بازنگری داشته باشد.
انتهای پیام/