حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی زردوزنیا مدیر پیشرفت منطقهای سازمان عمران و توسعه رضوی در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، با تشریح برنامههای سازمان عمران و توسعه رضوی به عنوان معین اقتصادی شهرستان سرخس گفت:
آستان قدس رضوی
با توجه به مأموریتی که در راستای محرومیتزدایی و احیای موقوفات و همچنین اجرای مسئولیتهای اجتماعی نسبت به مردمی که در اراضی موقوفه زندگی میکنند، دارد، قبل از مطرح شدن بحث مدل معین اقتصادی شهرستانها، شهرستان سرخس را به صورت پایلوت با عنوان طراحی مدل پیشرفت منطقهای انتخاب کرده بود.
او با اشاره به این که قرار بوده تا معین اقتصادی در توسعه منطقهای فعالیت کند، تصریح کرد: برنامه آستان قدس رضوی این است که مباحثی همچون فرهنگی، اجتماعی، خانواده، آموزش، سلامت و امنیت در کنار مسائل اقتصادی و معیشت قرار بگیرد و منطقه در تمام جهات پیشرفت کند.
مدیر پیشرفت منطقهای سازمان عمران و توسعه رضوی گفت: برای این منظور در گام نخست مطالعات، امکانسنجی و نیازشناسی انجام شده است که در این راستا فضای عمومی برای اجرای مدل رویکرد اسلامی به وسیله تسهیلگران اجتماعی، بومی و ملی آماده میشود.
زردوزنیا افزود: پس از آماده شدن فضای عمومی مردم، به وسیله تسهیلگران اجتماعی برای گروههای اجتماعی هدفمند، صندوقهای تخصصی تشکیل خواهد شد که تمامی این گروهها از زمینه شغلی واحدی برخوردار هستند و به عنوان مثال در آن صندوق همه دامدار یا همه کشاورز هستند.
او با بیان این که در مدل طراحی شده توسط آستان قدس رضوی، مردم برای شغلهایشان تسهیلات دریافت خواهند کرد، ادامه داد: به این منظور باید در زمینه شغلی و هزینهای، دانشآموخته و توانا شوند.
مدیر پیشرفت منطقهای سازمان عمران و توسعه رضوی گفت: در زمینه ایجاد شغل و در تهیه مواد اولیه نیازمند فضای تخصصی هستیم که این فضا توسط پشتیبانان تخصصی ایجاد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین زردوزنیا افزود: تسهیلاتی که قرار است به دست مردم برسد در همان صندوقهای تخصصی، سرمایهگذاری میشوند، ضمن این که مدیریت صندوقهای مذکور توسط مردمی انجام میشود که در آن جا سهامدار هستند و این سرمایه ابتدا توسط همان تسهیلات ایجاد شده و سپس توسعه پیدا میکند.
او با اشاره به وجود پشتیبانهای تخصصی در مدل پیشرفت منطقهای شهرستان سرخس تصریح کرد: مدیریت هزینه و نظارت بر تولید و تضمین رساندن محصول بدون واسطه با بالاترین منفعت به بازار هدف با مشورت پشتیبان تخصصی انجام میشود.
مدیر پیشرفت منطقهای سازمان عمران و توسعه رضوی با بیان این که ۲۰۰ جلسه با مراکز دولتی و ظرفیتهای آستان قدس رضوی برای اجرای این طرح تشکیل شده است، گفت: ۳۰ طرح اشتغال خرد روستایی شناسایی شده است و بدین منظور با ۹ مرکز تاثیرگذار در زمینه پیشرفت منطقهای برای انجام مدل سازی، تفاهم نامه امضا کردهایم.
زردوزنیا افزود: اداره فنی و حرفهای، کمیته امداد، بانک رسالت، صندوق کارآفرینی امید، اداره بهزیستی و صندوق ولایت از مراکز و سازمانهایی هستند که با آنها تفاهم نامه امضا شده است.
او تصریح کرد: علاوه بر این، برای آمادهسازی بسترهای مورد نیاز صندوقها با بانکها و نیز برای آموزش با اداره فنی و حرفهای و کمیته امداد مذاکراتی صورت گرفته است.
مدیر پیشرفت منطقهای سازمان عمران و توسعه رضوی تولید محصولات خوراکی توسط روستاییان همچون مرغ، تخممرغ، نان، لبنیات، شیرینیجات و ترشیجات محلی و عرضه آن در بازار شهری به کمک شبکه بازار آستان قدس رضوی با رویکرد عرضه تولیدات ارگانیک را از جمله برنامههای این مدل اقتصادی عنوان کرد.
زردوزنیا با بیان اینکه عموم مردم شهر آرزوی بهره بردن از محصولات ارگانیک را دارند، افزود: محصولاتی که در روستاها تولید میشود متناسب با استانداردهای کیفیت و سلامت و زیرنظر سازمانهای مربوطه بوده است که در صدد هستیم تا از فضاهای دانشگاهی نیز بهره گرفته شود.
او با تأکید بر این که در مدل اقتصادی مذکور، رویکرد شناسایی ظرفیتهای فراموش شده و احیای آنها را در دستور کار داریم، تصریح کرد: سرخس و چناران منطقه تولید ما به شمار میرود، لذا در وهله نخست، بازار فروش در مورد صنایع دستی، بازار سوغات زائر مشهد و در مرحله بعد تمام شهرهای کشور و در نهایت صادرات هدفمند خواهد بود.
مدیر پیشرفت منطقهای سازمان عمران و توسعه رضوی گفت: تمام برنامههای اقتصادی در شهرستان سرخس در قالب قرارگاهی مشخص و رویکردی واحد شکل میگیرد و سازمانها در مجموعهای منسجم، اقدامات را برای پیشرفت منطقه پیگیری میکنند.
انتهای پیام//ج.ر
در صدد هستیم از فضاهای دانشگاهی بهره ببریم