به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفتهای که گذشت با رویدادهایی متعدد روبرو بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
۹۸/۸/۸؛ تاریخی شیک و رُند برای تولد نوزادان و لاکچری بازها، امروز هم مثل یا ۹۷/۷/۷ باید منتظر صف طولانی سزارین در بیمارستانهای خصوصی باشیم. براساس شنیدهها بسیاری از والدین از مدتها قبل با صرف پولهای کلان، در صف انتظار تولد در این تاریخ هستند.
برخی به اصطلاح لاکچری باز حتی با تاریخ تولد نوزاد خود قصد پُز دادن و فخر فروشی دارند و حاضر هستند، پول کلان خرج و با جان فرزندشان بازی کنند، تا شناسامه فرزندشان با تاریخ شیک و لاکچری ۹۸/۸/۸ مزین شود.
متاسفانه مد لاکچری بازی با تاریخ تولد نوزاد چند سالی است که باب شده و فقط مربوط به تاریخ تولد رُند نیست، بسیاری از والدین را دیده ایم که افتخار میکنند نوزادشان در روز تولد مادر یا پدر یا سالگرد ازدواج آنها متولد شده است و با افتخار این جملات را بیان میکنند که «فرزندم در روز تولد مادرش به دنیا آمده است»، «فرزندم در ۹۷/۷/۷ به دنیا آمده و حتی تاریخ تولدش خاص است».
آمار تولدهای لاکچری از ۹۷/۷/۷ تا ۹۸/۸/۸
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به موضوع تولدهای تقویمی در تاریخ های مانند ٩٧/٧/٧ و ٩٨/٨/٨ اظهار کرد: آمار سزارین در کشور ما ۵٠.٢ درصد زایمانهای سزارین بوده و و در زایمان های اول ۴٩.۴ درصد زایمان ها به صورت سزارین انجام میشود.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آمار تولدهای لاکچری در ۹۷/۷/۷ اظهار کرد: آمار تولدها در ۹۷/۷/۷ به ۵۹ درصد رسیده که ۱۸ درصد بیش از متوسط سال و ۶۸ درصد بیش از آمار در ۹۷/۷/۶ با ۳۵ درصد سزارین بوده است.
او با بیان اینکه امسال در ۹۸/۸/۸ شاهد افزایش سزارین در برخی بیمارستانهای خصوصی بودیم، گفت: امروز در یکی از بیمارستانهای خصوصی شمال تهران که به طور متوسط روزانه ۱۲ سزارین انجام میشود، ۳۲ سزارین در لیست اتاق عمل بیمارستان قرار داشت.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: همچنین در یک بیمارستان خصوصی در جنوب شهر که روزانه متوسط ۷ سزارین انجام میشود در تاریخ ۹۸/۸/۸، ۲۱ سزارین در اتاق عمل بوده است.
تحریمهای ظالمانه جان ١۵ بیمار «ای بی» را گرفت/ هزینه ٢ میلیونی پانسمان بیماران پروانهای
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا هاشمی مدیرعامل خانه ای بی با اشاره به هزینه میلیونی پانسمان بیماران ای بی اظهار کرد: قیمت یک برگ پانسمان بیماران ای بی ١.۵ میلیون تا ٢ میلیون تومان است که نیاز بیمار را تا ٢ روز پاسخ میدهد و بهترین پانسمان در کشور سوئد تولید میشود.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی با اشاره به آمار بیماران ای بی در ایران اظهار کرد: بنابر پیش بینیهای صورت گرفته و استانداردهای جهانی باید هزار بیمار شناسایی کنیم که تاکنون ٧٠٠ بیمار ای بی در ایران شناسایی شده است.
مدیرعامل خانه ای بی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره نبود پانسمان اظهار کرد: تا اردیبهشت ٩٧ بیمارانای بی پانسمان داشتند، اما از این زمان تاکنون به شکل چمدانی و روشهایی غیر رسمی وارد کشور میشود و در سال ٩٨ بیماران ای بی سه دوره پانسمان به میزان سه ماه مصرف دریافت کردند و ما مجبور شدیم به سمت داروهای مکمل، شربت و پماد تقویتی رفتهایم، اما هیچ چیزی جای پانسمان را نمیگیرد.
او ادامه داد: پانسمانها، داروهای بیماران، پمادها و گازهای استریل با پست و کد مخصوص به دست بیمارانای بی میرسد و هزینههای درمان و داروی بیماران با حسابی که خانهی ای بی باز کرده است، به حسابشان واریز میشود که همه هزینهها را خیرین پرداخت میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی با اشاره به تحریمها و جان باختن بیماران ای بی به دلیل نبود پانسمان اظهار کرد: تاکنون ۵٢ بیمار ای بی از سال ٩۵ جان خود را از دست دادهاند و از اردیبهشت ٩٧ تاکنون که پانسمانها در اختیار بیماران قرار نگرفته است، بیماران دچار عفونت شدهاند و ١۵ بیمار جان خود را از دست دادهاند.
مچ گیری از متخلفان صندلی فروشی پس از دوترم تحصیل در پزشکی
کیانوش جهانپور، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت درباره موضوع صندلی فروشی پزشکی و تحصیل متخلفان جا به جایی از خارج به داخل در کشور اظهار کرد: تاکنون ۲۳۰ مورد تخلف در نقل و انتقال دانشجو از خارج به داخل شناسایی شده است که رسیدگی به این پرونده ها ادامه دارد.
جهانپور به موضوع کنترل مجدد ورودی های جدید کنکور پزشکی اشاره کرد و گفت: معاونت آموزشی وزارت بهداشت به دنبال شایعات و اطمینان خاطر و تنویر افکار عمومی ورودی های جدید، کنکور پزشکی را مجدد بررسی میکند تا هیچ گونه شک و شبهه ای باقی نماند.
مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت بیان کرد: از ۲۳۰ مورد تخلف صورت گرفته در تحصیل افراد در رشته پزشکی که قصد داشتند، کنکور را دور بزنند و فرآیند انتقال از خارج به داخل را طی نکرده بودند، فقط تعدادی سر کلاس های درس دانشگاه های علوم پزشکی حضور داشته و برخی تا ۲ ترم تحصیل کرده بودند.