دیروز همزمان با نخستین روز هفته پدافند غیرعامل جانشین سازمان پدافند عامل به همراه یکی از کارشناسان فضای مجازی به واکاوی این موضوع پرداختند.

پدافند غیرعاملبه گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دیروز و همزمان با نخستین روز از هفته پدافند غیر عامل برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران میزبان سردار دکتر علی اصغر زارعی؛ جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل و مهدی اوریا استاد دانشگاه و کارشناس مدیریت فضای مجازی بود.

سردار زارعی در این برنامه با اشاره به اهمیت موضوع پدافند غیر عامل عنوان کرد: پدافند غیرعامل به معنای دفاعی است که همه آحاد مردم اعم از سازمان‌های غیر نظامی تا افراد جامعه در دایره آن قرار می‌گیرند.

او با اشاره به تجربه دوران جنگ در این زمینه افزود: به عنوان نمونه ما در دوران جنگ بسیاری از ذخایر گندم خود را در سیلو‌های بزرگ و متمرکز نگهداری می‌کردیم که باعث شد برخی از آنان مورد حمله قرار گیرند. اما اکنون با تجربه به دست آمده و با بهره گیری از روش‌های پدافند غیر عامل بیش از ۱۰۰۰ سیلوی غیرمتمرکز در کشور داریم که اگر به فرض ایراد آسیب به هر یک از آن‌ها مشکل آنچنانی برای کشور به وجود نمی‌آید.

سردار زارعی در پاسخ به سوالی درباره شبکه ملی اطلاعات هم تصریح کرد: با وجود آنکه بیش از یک دهه از مصوبات قانونی درباره شبکه ملی اطلاعات گذشته، اما باید اعتراف کنیم که گام‌های جدی در این زمینه برداشته نشده است. او در همین باره با ابراز تاسف از نگاه برخی مدیران به این موضوع مهم گفت: در دوره‌ای حتی برخی افراد این موضوع مهم را مسخره می‌کردند و می‌گفتند همه دنیا در حال توسعه اینترنت بین‌الملل هستند پس چرا ما میخواهیم خود را از آن جدا کنیم؟ اما اکنون می‌بینیم در بسیاری از کشور‌ها به صورت جدی به پدیده اینترنت ملی نگاه می‌کنند تا آسیب‌های خود را در صورت قطع اتصال به اینترنت جهانی کاهش دهند. جانشین سازمان پدافند غیرعامل در عین حال از اقدامات مثبت انجام گرفته در حوزه هم گفت و افزود: به عنوان نمونه در رزمایش‌هایی که سازمان پدافند غیر عامل انجام داده نقاط آسیب پذیر کشور در حوزه‌های حیاتی همچون بانکی شناسایی و رفع گردیده که امیدواریم برای پیاده سازی فراگیرتر این شبکه کار‌های اساسی انجام شود.

حوادث عراق و لبنان نمونه‌ای از جنگ غیرعامل است

مهدی اوریا استاد دانشگاه و کارشناس مدیریت فضای مجازی هم به عنوان مهمان دیگر برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران با اشاره به تهدیدات نوظهور در فضای مجازی عنوان کرد: کارکرد فضای مجازی در زمینه تهدیدات اکنون بیشتر در حوزه عملیات روانی تعریف می‌شود.

او در این باره افزود: استفاده از ابزار فضای مجازی با هدف بالا بردن نارضایتی‌های اجتماعی از سوی دولت‌های دشمن علیه کشور هدف انجام می‌گیرد. سپس این نارضایتی‌ها به شکاف میان دولت و ملت مبدل شده و زمینه را برای اجرای اهداف دشمن پدید می‌آورد.

اوریا در همین باره به حوادث اخیر لبنان و عراق اشاره کرده و گفت: در این حوادث شاهدیم که در پشت پرده ائتلاف عبری_عربی و غربی در فضای مجازی ابتدا عملیات روانی انجام داده و سپس با استفاده از همین فضا به ناآرامی‌های به وجود آمده این کشور‌ها ضریب دادند که در اینجا نقش پدافند غیر عامل به عنوان قطع کننده این چرخه اهمیت خود را نشان می‌دهد.

اوریا در پایان با اشاره به نقش همگان در مقابله با تهدیدات فضای مجازی یادآور شد: افزایش اشراف اطلاعاتی درباره رخداد‌های این فضا؛ شناسایی تهدیدات و آشنا کردن مردم با سواد رسانه‌ای مورد نیاز در فضای سایبر؛ روبه‌روشدن فعال و مبتکرانه در سطح ملی و بین‌المللی با رخداد‌های فضای مجازی؛ به حداقل رساندن اتکای کشور به دیگر کشور‌ها در بهره برداری از خدمات و ابزار‌های مجازی به همراه ایجاد جذابیت و غنی‌سازی خدمات بومی مجازی و نیز مشارکت فعال تشکل‌های مردم نهاد در غنی سازی محتوا از راهکار‌های پدافند غیر عامل در برابر تهدیدات آن است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار