به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خرمالو یکی دیگر از میوههای زیبا و خوش طعم پاییز است که طرفداران خاص خودش را هم دارد. این میوه از فواید زیادی هم برخوردار است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
۱- سرشار از مواد مغذی
خرمالو سرشار از ویتامینهای A، C، E و B۶ است. این میوه همچنین از مواد معدنی مختلفی همچون منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر برخوردار است.
خرمالو حاوی فیبر خوراکی و آنتی اکسیدان هم هست.
۲- مقابله با سرطان
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است، مواد ضد سرطانی که میتوانند توانایی بدن برای مقابله با رادیکالهای آزاد را بالا ببرند، سلامت عمومی را ارتقاء دهند و از بدن در برابر بسیاری از بیماریها محافظت کنند. رادیکالهای آزاد محصول جانبی سوخت و ساز سلولی هستند و میتوانند سلولهای سالم را به سلولهای سرطانی تبدیل و به سیستمهای اندامی بدن صدمه وارد کنند.
خرمالو حاوی مقادیر زیادی ویتامینهای A و C، بتا کاروتن، فلاونوئید و همینطور ترکیبات فنولیکی مثل کاتچین و گالوکاتچین هستند که تحقیقات از وجود ارتباط میان مصرف آنها و جلوگیری از برخی از انواع سرطان حکایت دارد.
۳- افزایش ایمنی بدن
خرمالو به دلیل برخورداری از ویتامین C به افزایش ایمنی بدن کمک میکند. این میوه یکی از بالاترین مقدار ویتامین C در میان دیگر میوهها را دارد و یک عدد خرمالو به تنهایی نزدیک به ۸۰ درصد از نیاز روزانهی بدن به این ویتامین را تأمین میکند. ویتامین C دستگاه ایمنی بدن را تحریک میکند و تولید گلبولهای سفید خون را افزایش میدهد. هم دستگاه ایمنی بدن و هم گلبولهای سفید خون در خط مقدم مبارزه با عفونتهای میکروبی، ویروسی و قارچی و همینطور موجودات بیگانه یا سموم است.
۴- کمک به گوارش
مانند اغلب میوه ها، خرمالو هم سرشار از فیبر خوراکی است، به طوری که یک وعده خرمالو ۲۰ درصد از نیاز روزانهی بدن به مادهی فیبر را تأمین میکند. فیبر به بدن کمک میکند کار پردازش مواد غذایی را به شکل مؤثرتری انجام دهد. مادهی فیبر این کار را با حجم دادن به مدفوع، ایجاد حرکات پیش برنده برای حرکت دادن مواد غذایی از میان مجرای گوارش، افزایش ترشح شیرههای معدهای و گوارشی و تسکین نشانههای یبوست و اسهال انجام میدهد. در مجموع، میوهی پر فیبری مثل خرمالو میتواند دستگاه معدهای رودهای شما را بهبود ببخشد و از شما در برابر سرطان رودهی بزرگ و دیگر بیماریهای مشابه محافظت کند. به علاوه، مادهی فیبر میتواند با مقابله با جذب لیپیدها یعنی همان مسألهای که باعث چاقی میشود، به کاهش وزن کمک کند. میوههایی مانند خرمالو که از فیبر خوراکی بالایی برخوردارند، سوخت و ساز لیپیدها را بهبود میبخشند و از اکسایش کلسترول کم چگالی لیپو پروتئین جلوگیری میکند، مسألهای که مانع از تصلب شرایین میشود.
۵- جلوگیری از پیری زودرس
خرمالو سرشار از انواع ویتامینها است، به ویژه ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپین و کریپتوگزانتین. این ویتامینها در بدن به شکل آنتی اکسیدان عمل میکنند و به این ترتیب فشار اکسیداتیو را کاهش میدهند و از پیری زودرس جلوگیری میکنند، مثل بروز چین وچروک، لکههای پیری، خستگی، کاهش بینایی، تضعیف عضلات و بسیاری مشکلات دیگر.
۶- بهبود بینایی
زئاگزانتین یکی از انواع ویتامین B است که در خرمالو وجود دارد. تحقیقات نشان داده میان مصرف مادهی زئاگزانتین و بهبود سلامت چشمها ارتباط وجود دارد که علت آن نحوهی عملکرد این ماده در بدن به شکل یک آنتی اکسیدان است. این ماده از تباهی لکه زرد، آب مروارید و شب کوری میکاهد.
۷- کنترل فشار خون
یکی دیگر از مواد معدنی موجود در این میوه، پتاسیم است. پتاسیم میتواند به شکل یک مادهی گشاد کنندهی رگ عمل کند و فشار خون را کاهش دهد که به دنبال آن جریان خون به قسمتهای مختلف بدن افزایش پیدا میکند. پایین بودن فشار خون باعث کاهش فشار وارده به سیستم قلبی عروقی هم میشود و از بیماریهای قلبی مختلف جلوگیری میکند. خرمالو حاوی ترکیبات ارگانیکی هم هست که خاصیت گشاد کنندگی رگ دارند. این ترکیبات هم باعث کاهش بیشتر فشار خون میشوند، بنابراین خرمالو میوهی بسیار مفیدی برای قلب محسوب میشود.
۸- تنظیم گردش خون
خرمالو حاوی مادهی مس هم هست که عنصری اساسی در تولید گلبولهای قرمز خون به شمار میرود. بدون وجود مس، بدن نمیتواند مواد مغذی مختلفی را جذب کند که برای تولید هموگلوبین ضروری هستند. افزایش گردش گلبولهای قرمز سالم باعث افزایش توانایی شناختی، تون عضلانی، سوخت و ساز، سطح انرژی و توانایی التیام زخمها و رشد سلولی میشود.
منبع : روز یاتو
انتهای پیام/