فرماندار شهرستان فسا گفت: حقوق کارگران کارخانه قند فسا تا پایان آبان ماه امسال پرداخت می‌شود.

واقعیت دستگیری مدیرعامل کارخانه قند فسا چیست؟/ مطالبات کارگران تا پایان آبان ماه پرداخت می‌شودبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارخانه قند فسا چند ماهی است به بهانه تعمیرات تعطیل شده و اکنون با دستگیری مدیرعامل کارخانه کارگران امید دارند که معوقاتشان پرداخت شود.

خبر دستگیری مدیرعامل کارخانه قند فسا چند روزی است که در فضای مجازی دست به دست می شود و فرماندار فسا نیز این موضوع را تایید کرد.

حسین آرگیو فرماندار شهرستان فسا علت دستگیری او را تنها مشکلات کارگران نمی‌داند و اعلام کرد که این فرد بدهکاری‌های دیگری نیز داشته است. این در حالی است که کارگران امید دارند با دستگیری وی بتوانند احقاق حق کنند.

یکی از کارگران ادعا می‌کند که رئیس کارخانه در حال فرار دستگیر شده و علت این امر شکایت چغندرکاران، شکایت کارخانه هفت تپه بوده که ۲۰ هزار تن شکر آورده، اما پولی پرداخت نکرده است. به گفته وی کارخانه پلمب شده تا قاضی حکم خود را اعلام کند.

این کارگر معتقد است که با وجود زندانی شدن رئیس کارخانه باز هم کارگران بلاتکلیف هستند چراکه از اردیبهشت ماه پولی به آنان پرداخت نشده و کارگران نیز در حال حاضر به او بی‌اعتماد هستند.

کارخانه قند فسا و مشکلات مربوط به پرداخت حقوق کارگرانش از تیرماه در اخبار رسانه‌ها قرار گرفته است. این کارخانه با سابقه ۶۰ ـ ۷۰ سال فعالیت، از سال ۹۲ متوقف شد و ۱۵۰ کارگر بیکار شدند، اما مجدد در سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری ۴۲ میلیارد تومانی فعالیت خود را از سر گرفت.

چند ماهی پس از واگذاری، مشکلات این کارخانه آغاز شد که از جمله آن‌ها عدم تولید با ظرفیت اسمی کارخانه بود که سبب بیکاری کارگران و نیمه تعطیل شدن کارخانه شده بود. این کارخانه که واگذاری آن نیز با حرف و حدیث‌های زیادی همراه بوده از اسفندماه سال ۹۷ حقوق کارگرانش را پرداخت نکرد که منجر به اعتراضات و تجمعات کارگران در شهرستان فسا شد.

پس از اعتراضات و دادن وعده‌های مختلف حقوق کارگران حقوق اسفند و فروردین کارگران پرداخت شده که به گفته کارگران مساعده‌هایی که این مدت پرداخت شده بود، از حقوق کم شده و آنچه باقی مانده کفاف زندگی یک ماه کارگران را نیز نمی‌دهد.

کارگران مدعی هستند که با همان حقوقی که پرداخت شده به زحمت توانستند اجاره خانه و هزینه‌های جاری منزل را تامین کنند علاوه بر این بیمه کارگران نیز به مدت ۶ ماه است که از سوی کارفرما پرداخت نشده است .

مشکلات مالی، سختی تامین معیشت روزانه و درگیری‌های خانوادگی ناشی از مشکلات اقتصادی بخشی از گرفتاری‌های این روز‌های کارگران کارخانه قند فسا است. این در حالی است که مدیر کارخانه طی نامه‌ای به صنعت و معدن شهرستان فسا اعلام کرده که از ۳۱ تیرماه به علت تعمیرات کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

یکی از چغندرکاران همدانی نیز اعلام کرد که مدیرعامل کارخانه قند فسا با وجود تحویل گرفتن محموله‌های چغندر، اما با گذشت چندین ماه پولی به چغندرکاران همدانی پرداخت نکرده است.

فرماندار شهرستان فسا خبری خوش برای کارگران دارد. به گفته آرگیو مسئولان کارخانه قول داده‌اند که تا پایان آبان ماه با کارگران تسویه حساب کنند.

او البته توضیحی نیز درباره روند کار کارخانه می‌دهد و می‌گوید: حقوق کارگران تا خردادماه پرداخت شده و کارخانه هم هر سال ۳ تا ۴ ماه برای تعمیرات تعطیل است؛ مرداد و شهریور نیز کارخانه در حال تعمیر و تجهیز بوده است.

آرگیو اضافه کرد: تعمیرات در مهرماه رو به اتمام رفته است و طبق قولی که صاحبان کارخانه داده‌اند؛ مطالبات کارگران تا پایان آبان ماه پرداخت می‌شود. فرماندار فسا همچنین فصلی بودن کارگران را از دلایل بیکاری‌های موقت آنان می‌داند.

این موضوع در حالی است که کارشناسان تعمیرات کارخانه را بهانه‌ای بیش نمی‌دانند. مهرزاد مویدی عضو شورای عالی اشتغال و رئیس هیئت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان فارس از جمله افرادی است که این موضوع را قابل قبول نمی‌داند. وی پیش از این نیز گفته است: اگر قرار باشد یک کارخانه بعد از یک سال مسائل و مشکلات، کار کند تا کنون کار کرده بود.

او افزود: «برای من هم جای سوال است وقتی کارخانه‌ای تولید و کار نداشته است، تعمیر را برای چی می‌خواهد؟» بالاخره یک کارخانه زمانی بحث تعمیرات را مطرح می‌کند که تولیدی داشته باشد و دستگاه‌ها شرایطشان طوری باشد که نیاز به تعمیرات داشته باشد.

سهراب مختاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس نیز درباره مشکلات این کارخانه گفته است: تلاش‌هایی صورت گرفته که این کارخانه راه‌اندازی شده، کارخانه‌ای که مسائل و مشکلات خودش را دارد، اما برای حفظ فرصت‌های شغلی موجود همه باید تلاش کنند.

او ادامه داد: کارگران برای مطالبه معوقات خود باید از طریق مراجع قانونی پیگیری کنند، اما موضوع صلاحیت مدیر کارخانه موضوعی نیست که کارگران یا هر مسئول دیگری بتوانند مطرح کنند بلکه این موضوع باید از طریق مراجع مرتبط و ذی صلاح بررسی شود.

فعالیت کارخانه قند فسا از سال ۹۲ متوقف شد و ۱۵۰ کارگر بیکار شدند، اما این کارخانه در سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری ۴۲ میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت.

اکنون با توجه به دستگیری مدیرعامل کارخانه و بررسی پرونده وی باز هم این کلاه کارگران است که پس معرکه مانده است. باید دید که وعده‌ای که به فرماندار فسا داده شده محقق می‌شود یا خیر؟

منبع: تسنیم

انتهای پیام/چ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
هرسال کارخانه قندفسا حداکثر اول مهر اغازبهره بداری بوده خریدار جدید دوسال که تعهدات داشت ۹الی۱۰ ماه بهره داری داشت اکنون ابان ماه است وتا۲۰ این ماه شروع بکار نمیکند باحترم وسلام