روز‌های بارانی پاییز با تمام زیبایی‌هائی که دارد، خطرات بسیاری برای عابران پیاده و رانندگان به همراه دارد، اما رعایت برخی نکات به پیشگیری از آن‌ها کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نیمه دوم سال برای بسیاری از ما دوست داشتنی‌تر از زمان‌های دیگر سال است. از تغییرات فصلی در آغازین روز‌های پاییز که به صورت تابلویی رنگارنگ از زیبایی‌های طبیعت جلوه گری می‌کند تا سرمایی که تا روز‌های واپسین با مه، باران و برف معنا پیدا می‌کند، همه مظاهری از تمایز پادشاه فصل‌ها از فصل‌های دیگر سال است. چنان که تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود تا همه از حال خوبی که ناشی از اولین بارش‌های پاییزی است، لذت ببرند، گواه همین مطلب است.

نکات طلائی برای عبور و مرور ایمن در باران‌های پاییزی

عابران پیاده در روز‌های پرترافیک بارانی بیشتر مراقب باشند

اما در کنار این لطافت و زیبایی، گاه این تغییرات فصلی دردسری‌هایی هم به همراه دارد؛ به عنوان نمونه همیشه در روز‌های بارانی تاکسی به تعداد کافی وجود ندارد و گویا رانندگان تاکسی هم در این روز‌ها دوست دارند، در حال خود باشند و از سوار کردن مسافر به هر دلیلی خودداری می‌کنند، در این میان بازار خودرو‌هایی که دربست شما را به مقصد می‌رسانند هم داغ داغ می‌شود.

در این شرایط، تعجیل افراد برای رسیدن به محل کار و عبور از خیابان‌های شلوغ و پرترافیک خطراتی برای آن‌ها به همراه دارد. افراد باید دقت داشته باشند که به دلیل لغزنده بودن زمین و دشواربودن کنترل وسایل نقلیه توسط رانندگان و افزایش تردد‌های خطرساز موتورسیکلت ها، احتمال تصادف و بروز حادثه بیشتر می‌شود؛ بنابراین لازم است عابران پیاده از محل‌های خط کشی شده برای عبور از خیابان استفاده کنند و فاصله خود را با موتورسیکلت‌ها و وسایل نقلیه عبوری بیشتر کنند تا در اثر لغزش احتمالی این وسایل نقلیه، آسیبی به آن‌ها وارد نشود.

نکات طلائی برای عبور و مرور ایمن در باران‌های پاییزی

به علاوه در روز‌های بارانی به معابر که نگاه کنید پر از آب هستند و مردم گویا در حال مسابقه پرش از روی مانع هستند. آن‌ها از روی چاله‌های پیاده‌روها، یکی پس از دیگری پرش می‌کنند، غافل از آن که، انجام این کار برای بسیاری از گروه‌های سنی از جمله سالمندگان و کودکان بسیار خطرناک است، زیرا به دلیل لغزنده بودن معابر، احتمال سرخوردن افراد و بروز شکستگی در استخوان‌های دست و پای آن‌ها وجود دارد. بهتر است افراد در روز‌های بارانی از پوشیدن کفش‌هایی که پاشنه‌های بلند دارند و یا کف آن‌ها لغزنده است، خودداری کنند.


بیشتر بخوانید: عارضه مرگباری که سن و سال نمی‌شناسد


حوادث روز‌های بارانی بیشتر متوجه راکبان موتورسیکلت هاست

از سوی دیگر، در روز‌های بارانی، شرایط آب‌وهوایی مسیر ومقصد مورد نظر، به راحتی برای رانندگان وسایل نقلیه و راکبان موتورسیکلت‌ها تبدیل به یک بحران بزرگ شده و آن‌ها را به دردسر می‌اندازد. در این میان، حوادث روز‌های بارانی بیشتر متوجه راکبان موتورسیکلت‌ها خواهد بود و با توجه به اینکه در روز‌های بارندگی سطح آسفالت در معابر و به ویژه خط کشی‌های ترسیم شده بر روی آن بسیار لغزنده است، طبق ماده ۱۶۹ آیین نامه رانندگی، راندن موتور سیکلت در چنین شرایطی ممنوع است.

از این رو اگر در چنین هوای نامساعد و بارانی، اضطراری برای استفاده از موتورسیکلت وجود ندارد، لازم است افراد از آن برای رسیدن به مقصد استفاده نکنند، اما اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از آن هستند، برای حفظ سلامتی راکبان وسایل نقلیه و به تبع آن عابران پیاده، رعایت برخی نکات ضروری است.

لازم است موتورسواران با رعایت کامل قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، از وقوع حوادث رانندگی جلوگیری کنند و با توجه به اینکه استفاده از کلاه ایمنی در صورت بروز تصادف، صدمات وارد شده به شخص را به شدت کاهش می‌دهد، نیاز است که راکبان و سرنشینان موتورسیکلت ها، خود را ملزم به استفاده از آن بدانند.

نکات طلائی برای عبور و مرور ایمن در باران‌های پاییزی

بهتر است راکبان موتوسیکلت ها، با چراغ روشن و فلاشر حرکت کرده و بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت سرعت نداشته باشند و به علت لغزندگی سطح خیابان‌ها از تغییر ناگهانی مسیر و شتاب گرفتن ناگهانی خودداری کنند.

عاج لاستیک در مواقع بارندگی باعث می‌شود تا از لیز خوردن موتور سیکلت جلوگیری شود، پس اگر لاستیک‌های موتورسیکلت صاف هستند، توقف تا اتمام کامل بارندگی ضروری است.

در دقایق اولیه شروع بارندگی، سطح آسفالت جاده‌ها به علت آلودگی بسیار لغزنده می‌شوند، بنابراین برای جلوگیری از لغزندگی احتمالی، موتورسیکلت سواران بهتر است تا ده دقیقه پس از شروع بارندگی توقف کنند و سپس حرکت کنند.

موتورسیکلت سواران توجه داشته باشند که از رد شدن بر روی چاله‌های آب پرهیز کنند، زیرا به دلیل آب گرفتگی، عمق چاله کاملا مشخص نیست. همچنین آن‌ها باید از عبور از روی خط کشی‌های سفید مخصوص عابران پیاده و خط کشی وسط جاده‌ها خودداری کنند، زیرا در هنگام بارندگی این خط کشی‌ها به شدت لغزنده و خطرناک می‌شوند.

نکات طلائی که رانندگان خودرو‌ها باید به آن‌ها توجه کنند

علاوه بر راکبان موتورسیکلت، به دلیل تغییرات مداوم جوی در نیمه دوم سال و به ویژه فصل پاییز، رانندگان سایر وسایل نقلیه هم باید به شرایط آب‌وهوایی مقصد و رعایت نکات ایمنی در مسیر خود توجه کنند.

نکات طلائی برای عبور و مرور ایمن در باران‌های پاییزی

رانندگان قبل از حرکت و مواجه شدن با بارش شدید باران، حتما باید شیشه‌های خودروی خود را به طور کامل تمیز کنند. این کار باعث می‌شود که دید آن‌ها نسبت به مسیر و اطراف بیشتر شود و با خیال آسوده به رانندگی در هوای بارانی و لذت بخش پاییزی بپردازند.

برای جلوگیری از بخار گرفتگی شیشه‌های خودروها، باید از سیستم تهویه مطبوع استفاده شود. پس قبل از حرکت، اطمینان یافتن از سلامت خودرو امری ضروری است. چراغ‌ها، برف‌پاکن‌ها و لاستیک‌های خودرو را نباید از یاد برد و در صورت خرابی و یا فرسودگی آنها، اقدامات لازم برای تعمیر و یا جایگزینی آن‌ها باید انجام شود.

یکی از تکنیک‌هایی که رانندگی در چنین شرایطی را ایمن می‌سازد حفظ فاصله مطمئنه با خودرو مقابل است. رانندگان هنگام رانندگی در باران باید از سرعت خود کاسته و هرگز به طور ناگهانی ترمز نکنند. در این شرایط اگر خودرو شروع به لغزیدن کرد، به آهستگی پا را از روی پدال گاز برداشته و فرمان را در جهتی که می‌خواهند جلوی ماشین حرکت کند قرار دهند.

رانندگان لازم است بلافاصله از لحظه شروع باران تا زمانی که جاده مرطوب است، سرعت خود را کم کنند تا بتوانند خودرو را به راحتی کنترل کنند و همچنین در پیچ جاده‌ها از سرعت خود بکاهند. آن‌ها باید در همان مسیری که خودرو‌های جلویی در حرکت هستند، رانندگی کنند و از رانندگی در لبه راه‌ها و شانه‌های راه خودداری کنید.

نکات طلائی برای عبور و مرور ایمن در باران‌های پاییزی

در هنگام بارش باران، روشن کردن چراغ‌های خودرو برای افزایش دید امری ضروری است و رانندگان در شرایط بارانی باید سعی کنند تمام تمرکز خود را به جاده، خودروی‌های دیگر و عابران پیاده اختصاص دهند و در حال رانندگی از تلفن همراه و سیستم صوتی استفاده نکنند و از خوردن و آشامیدن خودداری کنند.

در روز‌های بارانی ترمز ناگهانی احتمال بروز تصادف را افزایش می‌دهد؛ زیرا با ترمز‌های ناگهانی احتمال لیز خوردن خودرو وجود دارد؛ بنابراین بهترین کار استفاده از سرعت مطمئنه است به طوری که در مواقع لزوم بتوان با ترمز‌های کوتاه و ضربه‌ای از سرعت خودرو کاسته و آن را متوقف کرد.

همانند موتورسیکلت سواران، رانندگان هم باید در شرایط لغزنده جاده‌ها در هوای بارانی، وقتی به پیچ‌های مسیر نزدیک می‌شوند، سرعت خود را تا حدامکان کاهش دهند، زیرا میزان اصطکاک جاده و چرخ‌های خودرودر این روزها، به شدت کاهش می‌یابد؛ به همین دلیل بهتر است سرعت خود در این شرایط به یک سومِ روز‌های معمولی برسانند.

رانندگان اگر توان دیدن و ارزیابی موقعیت جاده و خودروی خود را بر اثر شدت بارش یا مه احتمالی ندارند می‌توانند از موقعیت خودرو‌های دیگر استفاده کرده و با حفظ فاصله مناسب نسبت به خودرو‌های دیگر حرکت کنند. در چنین موقعیت‌هایی رانندگان باید از آینه‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

انتهای پیام/

نکات ایمنی عبور و مرور در روزهای بارانی پاییز 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار