مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: سالیانه ۱۵ تن سماق خشک در ۳۳ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان تولید می‌شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، علی اکبری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه سالیانه ۱۵ تن سماق خشک در ۳۳ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان تولید می‌شود، گفت: پراکنش این محصول در استان در اراضی دشت تا مناطق کوهپایه‌ای است.

اکبری، میانگین متوسط عمکرد این محصول را ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلو گرم در هکتار برآورد کرد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با توجه به خواص ویژه سماق در مسایل تغذیه‌ای و افزایش قیمت و همچنین ویژگی‌های فیزیولوژیکی این گیاه به کم بودن نیاز آبی و همچنین کم بودن آفات و بیماری‌های خسارت زا تمایل بهره برداران را به منظور توسعه کشت این محو. صل بیشتر کرده است.

اکبری افزود: درختچه سماق دارای گلبرگ سفید تا قهوه ایی و میوه آن ارغوانی است که ارتفاع آن تا ۳ متر هم می‌رسد.

او اضافه کرد: در زمینه طرح حمایت از گیاهان داروئی و کمک به بهره برداران، از اعتبارات تبصره‌ای و یارانه‌ای بلاعوض کمک‌های برای توسعه این محصول انجام می‌شود.

اکبری افزود: سماق دارای املاح معدنی همچون آلومینیوم، کلسیم، مس، آهن، پتاسیم و منیزیم است.

او، اصلاح خاک و جلوگیری از فرسایش و کنترل سیلاب‌ها را از مهمترین مزایای کشت این محصول ذکر کرد.

به گفته اکبری، گیاه سماق دارای نیاز آبی بسیار کمی است به همین منظور در اراضی کم آب قابل توسعه است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه؛ میوه و دانه سماق دارای اثرات بسیار خوبی در بدن انسان دارد گفت: بهبود زخم، بند آورنده خون، کاهش کلسترول و آنتی اکسیدان، ضد مالاریا و ضد دیابت از مهمترین مصارف پزشکی این گیاه است.

اکبری یاد آور شد: از دیگر مزیت‌های سماق؛ استفاده آن به عنوان چاشنی در سر سفره خانواده و رستورانهاست.

انتهای پیام/ک

تولید سماق در ۳۳ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان قزوین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار