حیدری رییس پلیس راهور استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: کاهش دید در اثر باران و لغزندگی، مهمترین دلیل سوانح خودرویی در معابر بارانی است که باید درهنگام بارندگی با احتیاط و سرعت مطمئنه و هوشیاری کامل رانندگی کنند.
او با اشاره به نکات مهم رانندگی در هوای بارانی گفت: پیش از شروع به رانندگی، کمربند ایمنی را ببندید و در طول رانندگی همیشه آن را بسته نگه دارید قبل حرکت در معابر حتما از سالم بودن خودرو اطمینان حاصل کرد قبل از رانندگی، خودرو را گرم کنید. این کار رطوبت جمع شده روی شیشهها را کاهش میدهد.
حیدری بیان کرد: اگر باطری خودرو ضعیف است آن را شارژ یا تعویض کنید سامانه احتراق و سیمهای رابط و محفظه توزیع بنزین (انژکتور) را بررسی کنید همه چراغها شامل چراغ جلو، چراغ بغل، فلاشرها، چراغ عقب، چراغ راهنما، چراغ مه شکن و چراغ ترمز را بررسی کنیدبه تابلوهای راهنمایی وعلائم راهنما توجه داشته باشید.سامانه ترمز خودرو و بویژه لنتها و لولههای انتقال، روغن ترمز را از لحاظ سلامت بررسی کنید.
او گفت: مطمئن شوید عملکرد برف پاک کنها درست است اگر کهنه و فرسوده شده اند، آنها را تعویض نموده و مخزن آب آن را از محلول ضد انجماد پر کند.
حیدری با بیان اینکه کنترل تجهیزات مهمترین گام است گفت: پیش از حرکت حتما اتومبیل را آماده رویارویی با شرایط غیر عادی کنید برف پاکن و گرم کن شیشه جلو و عقب خودرو خود را چک کرده و همیشه قبل از ماموریت از کارکرد درست آنها اطمینان حاصل کنید.
او ادامه داد: تیغههای برف پاکن را حداقل سالی یکبار تعویض کنید حتی اگر کاملا هم درست کار کند به دلیل کهنگی مواد هنگام کارکرد مداوم صدا تولید میکند. صدایی ناهنجار که تداوم و تکرارش میتواند بر تمرکز شما حین رانندگی تاثیر بگذارد.
حیدری با اشاره به رعایت نکات مهم در لحظات لغزش گفت: در لحظاتی که احساس کردید ماشین دارد میلغزد؛ اولا خونسردی خود را حفظ کنید ثانیا به آرامی پای خود را از روی پدال گاز بردارید فرمان را در جهتی که میخواهید جلوی ماشین حرکت کند بپیچانید اگر جاده برفی یا یخبندان باشد برای کنترل ماشین باید فرمان را به همان سمت که ماشین لغزیده بپیچانید در غیر این صورت لغزش را تشدید میکنید و ممکن است باعث تصادف شوید.
او افزود: فاصله را با ماشین جلویی حفظ کنید، این ساده ترین، اما کلیدیترین توصیه برای معابر بارانی است در رانندگی به فاصله زمانی و مکانی لحظه فشردن پدال ترمز تا لحظه توقف اتومبیل طول خط ترمز یا فاصله توقف گفته میشود، بدیهی است که در شرایط بارش و لغزندگی، فاصله توقف از حالت عادی بیشتر میشود در چنین شرایطی بدیهی است که برای تسلط بر اتومبیل باید فاصله خود را از اتومبیل جلویی حداقل ۲ برابر حالت عادی تنظیم کنید.
انتهای پیام/ز