تاکنون دوبار کره زمین در اثر برخورد سیارک‌ها دچار آسیب شدید و آتش سوزی شده است که در آخرین برخورد گونه‌های فراوان از حیوانات نابود شده اند، اما انسان‌های اولیه موفق به زنده ماندن شده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،بنا برمطالعه دانشمندان رشته دیرینه شناسی، انسان‌ها ۱۳ هزار سال پیش با دوران عصر یخبندان مقابله کرده اند.

مطالعه‌های جدید نشان می‌دهند در حدود ۱۲۸۰۰ سال پیش زمین به سرعت وارد یک دوره کوتاه مدت عصر یخبندان به نام Younger Dryas شد.

کارشناسان دریافتند سرمای بیش از اندازه هوا در آن زمان سبب مرگ چندین گونه جانوری و کاهش میزان تعداد انسان‌ها شده است.
 

پیش‌تر دانشمندان اعتقاد داشتند این دوره یخبندان جدید به دلیل آب شدن یخچال‌های طبیعی آمریکای شمالی به وجود آمده است، اما مطالعه‌های جدید نشان می‌دهند برخورد یک دنباله دار یا سیارک به زمین می‌تواند سبب دگرگونی دمای کره زمین شده باشد.

برمبنای مطالعه جدیدی که درمجله گزارش علمی منتشر شده است، افزایش غلظت بی سابقه از پلاتین، ایریدیم در رسوبات مایع خارج از دهانه‌های یخچال‌های طبیعی در گرینلند می‌تواند پاسخ به این پرسش باشد که چه اتفاقی نزدیک ۱۳ هزار سال پیش در زمین افتاده است.
 

محققان با نمونه برداری در منطقه گرینلند دریافتند ردی از وجود دوده در آن منطقه وجود دارد که می‌تواند نشان دهنده وقوع آتش سوزی گسترده و بزرگ در آنجا باشد.

دانشمندان میزان گسترده‌ای از ایریدیم متعلق به ۱۲۸۰۰ سال پیش شناسایی کرده اند. ایریدیم ماده‌ای است که دانشمندان اعتقاد دارند در بقایای برجای مانده از برخورد سیارک با زمین حدود ۶۵ میلیون سال پیش وجود دارد. برخورد سیارک با زمین حدود ۶۵ میلیون سال پیش سبب مرگ دایناسور‌ها شده است.

محققان دانشگاه کارولینای جنوبی اعتقاد دارند ذوب یخچال‌های قطبی سبب سرمایش شدید در کره زمین شده است و آب شدن یخچال‌ها به دلیل آتش سوزی گسترده دراثر برخورد سیارک با زمین به وجود آمده است.

سردی هوا و وقوع عصر یخبندان در ۱۳۰۰۰ سال پیش سبب انقراض تعداد زیادی از حیوان‌های بزرگ از جمله ماموت‌ها شده است.
 

نخستین بار ایده برخورد سیارک یا دنباله دار جدید به زمین و وقوع عصر یخبندان جدید در سال ۲۰۰۷ مطرح شده است.

در اثر برخورد سیارک با زمین بیش از ۳۵ گونه جانوری از جمله دندان خنجری‌ها و برخی گونه‌های دیگر منقرض شده است.

آتش سوزی سبب ایجاد ابری از غبار و دوده درمناطق بزرگی از کره زمین شده است که در اثر آن از میزان تابش نور خورشید بر زمین کاسته شده و به این ترتیب دمای سطح کره زمین کاهش فراوان یافته است.
بیشتر بخوانید:حرکت سیاره‌ای شبیه سیگار برگ و ارتباط آن با آدم فضایی‌ها

کارشناسان پیش‌تر گمان می‌کردند کاهش محسوس دمای کره زمین تنها در نیمکره شمالی به وقوع پیوسته است، اما مطالعه‌های جدید نشان می‌دهند کاهش بسیار زیاد دمای هوای کره زمین در هر دو نیمکره روی داده است، زیرا شواهدی از وجود دوده در سایت‌های نمونه برداری در کشور‌های شیلی و آفریقای جنوبی هم یافت شده است.

محققان در نمونه برداری‌های خود موفق به کشف مواردی، چون ذوب سنگ ها، وجود ذره‌های کروی میکروسکوپی و نانو الماس شده اند که نشان می‌دهد درحدود ۱۳۰۰۰ سال پیش دمای کره زمین به طور ناگهانی افزایش یافته و سپس کاهش شدید پیدا کرده اند.

امروزه سیارک‌های فراوانی درمنظوه شمسی وجود دارند که به گفته کارشناسان خطری جدی برای کره زمین هستند و در اثر برخورد با زمین می‌توانند سبب آتش سوزی‌های گسترده و بروز آسیب شدید به انسان‌ها شود.

دانشمندان به طور روزانه حرکت سیارک‌ها را رصد می‌کنند و محققان ناسا در نظر دارند راهکار‌هایی از جمله ارسال تلسکوپ‌های فضایی برای رصد سیارک‌ها یا ساخت موشک‌های فضایی برای نابود کردن سیارک‌ها پیش از برخورد به زمین را انجام دهند.

منبع: newshub
انتهای پیام/

حیات انسان های اولیه پس از برخورد یک سیارک با زمین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۸
بشر رو هيچ چيزي نابود نميكنه به جز خودش
آخرین اخبار