به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ آستان مقدس احمدی و محمدی در شب رحلت پیامبر هدایت حضرت محمد مصطفی (ص) و سبط اکبرش امام حسن مجتبی (ع) مملو از حضور زائران و عاشقانی است که برای عرض تسلیت به این مکان روحانی و ملکوتی مشرف و به عزاداری و نوحه خوانی میپردازند.
امشب دلسوختگان خاندان عصمت و طهارت با برپایی دستههای عزاداری و نوحه خوانی وفات پیامبر مهربانیها و امام دوم شیعیان جهان، امام حسن مجتبی (ع) را به محضر امین ولایت تسلیت میگویند.
معاون فرهنگی آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گفت: ویژه برنامههای امشب در حرم مطهر شاهچراغ (ع) با سخنرانی و مرثیه سرایی برادران حاج کاظم محمدی، حاج مجتبی رمضانی و حاج رضا بذری برگزار میشود.
احمد سلامی، مراسم لاله گذاری در شام شهادت امام رضا (ع) و برپایی موکب این آستان مطهر به نام موکب امین ولایت به مدت ۱۰ شب برای پذیرایی از زائران حضرت احمد بن موسی (ع) را از دیگر برنامهها اعلام کرد.
او، همچنین از برگزاری مسابقه اینترنتی در سایت حرم شاهچراغ (ع) خبر داد و گفت: قرار است برای نوجوانان خادم حرم مطهر نیز مسابقههای مختلفی برگزار شود.
گفتنی است در تمامی بقاع متبرکه استان فارس نیز آیینهای عزاداری شب ۲۸ صفر با حضور عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت برگزار می شود.
حضرت محمد (ص) در سال عام الفیل در ماه ربیع الاول در خانه عبدالله ابن عبدالمطلب و بانو آمنه بنت وهب دیده به جهان گشود و به خاطر ویژگیهای اخلاقی و رفتاری به نامهای رسول الله، نبی الله، مصطفی، محمود، امین، امّی، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذکّر، یس و طه لقب یافت.
پیامبر مهربانیها در ۲۵ سالگی با حضرت خدیجه (س)، بانوی بزرگوار اسلام ازدواج کرد و یگانه دخترش فاطمه زهرا (س) متولد شد و با تعلیم و تربیت در مکتب وحی پیامبر با پیشوای اول شیعیان امام علی (ع) ازدواج کرد و سلسله امامت و ولایت از نسل ایشان ادامه یافت.
پیامبر اسلام در چهل سالگی به رسالت مبعوث شد و به مدت ۲۳ سال عهده دار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص)، کتاب آسمانی قرآن را به عنوان قانون جامع زندگی بشریت از سوی خداوند ارائه کرد.
پیامبر اکرم در سال ۱۱ بعثت، آخرین حج خود را با عنوان حجة الوداع انجام داد و دربازگشت در منطقهای به نام غدیرخم، به امر خداوند امام علی (ع) را به عنوان امام و، ولی مردم بعد از خود منصوب کرد و سرانجام در بیست و هشتم ماه صفر سال یازدهم هجری از دنیا رفت.
امام حسن مجتبی (ع) نیز از سلسله امامت و ولایت، اولین فرزند علی (ع) و فاطمه (س) در شب نیمه ماه مبارک رمضان، سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود، آن حضرت از نـظر اخلاق و روش و سیادت، شبیهترین مردم به رسول خدا (ص) بود و لقبهای او سبط، سید، زکی و مجتبی است.
امام حسن (ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت، به امامت رسید و نزدیک به ۶ ماه به اداره امور مسلمین پرداخت.
آن حضرت از عابدترین و بخشندهترین افراد زمان و دارای خصوصیات اخلاقی، فردی و اجتماعی بسیاری بود، بارزترین خصیصه ایشان کرامت و بخشندگی است، از لحاظ بذل و بخشش و دستگیری از بیچارگان و درماندگان نیز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.
امام حسن مجتبی (ع) در روز ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری در حالی که ۴۷ سال از عمر بابرکتش میگذشت به تحریک معاویه بدست همسر خود (جعده) مسموم، شهید و در بقیع به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/م