به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، علی درجانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز گفت:باغداران گیلانی کار برداشت زعفران را از ۱۸ هکتار از زمینهای کوهستانی استان آغاز کردند و پیش بینی میشود ۱۶۲ کشاورز گیلانی امسال ۵۳ کیلو و ۴۰۰ گرم گل زعفران برداشت میکنند.
او افزود: کشاورزان گیلانی با برداشت این مقدار گل زعفران از زمینهای کوهستانی شهرستانهای رودسر، املش، رودبار، سیاهکل و تالش ۸۰۰ میلیون تومان درآمد کسب خواهند کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به اینکه برداشت زعفران تا اواخر آبان ادامه دارد، گفت: زعفران در زمینهای مستعد کوهستانی گیلان با ارتفاع هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا کشت میشود.
علی درجانی، با بیان اینکه با آزمایشهای صورت گرفته زعفران گیلان مرغوبتر از زعفران دیگر مناطق ایران است، گفت: رنگ، طعم و بو فاکتور شناسایی زعفران با کیفیت است.
او، با اشاره به اینکه کشت زعفران فرصتی طلایی برای ایجاد اشتغال و درآمد است، افزود: زعفران یکی از گیاهان دارویی است که اگر با شرایط منطقهای سازگار باشد با کمترین هزینه، تغییر و تحول اقتصادی محسوسی را برای منطقه ایجاد میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، به توزیع پیاز زعفران به صورت رایگان بین کشاورزان اشاره کرد و گفت: علاقمندان به کشت زعفران میتوانند برای دریافت پیاز زعفران به جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند.
علی درجانی، با بیان اینکه زعفران برای نخستین بار در سال ۸۷ در گیلان کشت شده است، تصریح کرد: مصرف زعفران موجب افزایش ایمنی بدن، افزایش گردش خون، محافظت از سلامت قلب کنترل دیابت، کاهش اضطراب، تقویت قدرت استخوانی، بهبود عملکرد عصب، ضدافسردگی، جلوگیری از سرطان، درمان التهاب و کاهش درد وکاهش اختلالات معده میشود.
انتهای پیام/م.ع