نتایج مطالعه بر روی ۱۹۵ کشور جهان نشان می‌دهد نرخ مرگ و میر جهانی ناشی از سرطان لوزالمعده و نرخ وقوع سرطان کلورکتال بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷، ۱۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «رضا ملک زاده»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «سرطان لوزالمعده یکی از مرگبارترین سرطان‌های جهان است که نرخ کلی زنده ماندن در طول ۵ سال بعد از ابتلا به بیماری تنها ۵ درصد است.»

وی در ادامه می‌افزاید: «فاکتور‌های پرخطر اصلی این بیماری عبارتند از سیگارکشیدن، دیابت و چاقی که عمدتا قابل اصلاح هستند و شیوه بسیار خوبی برای پیشگیری تلقی می‌شوند.»

همچنین محققان دریافتند از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷، نرخ ابتلا به سرطان کلورکتال (راست روده) ۹.۵ درصد در جهان افزایش یافته، اما نرخ مرگ و میر ناشی از آن تا ۱۳.۵ درصد کاهش داشته است.

محققان معتقدند علت کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری، معرفی برنامه‌های غربالگری سرطان کلورکتال بوده که منجر به تشخیص زودهنگام و افزایش شانس زنده ماندن می‌شود.

همچنین این مطالعه نشان می‌دهد فاکتور‌های پرخطر سرطان کلورکتال در مردان و زنان متفاوت است و باید در برنامه‌های سیاستگذاری و پیشگیری دولت‌ها مدنظر قرار گیرد.

طبق این یافته ها، مصرف مشروبات الکلی، سیگار کشیدن و رژیم غذایی دارای میزان کم کلسیم، شیر و فیبر از فاکتور‌های پرخطر در مردان است. اما در زنان، فاکتور‌های پرخطر رژیمی بسیار شایع هستند.

منبع : مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار