به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سرقت به معنای دزدیدن، برداشتن و ربودن مال دیگری است و یکی از متداولترین جرائمی است که همواره در جامعه با آن سر و کار داریم.
سارق پس از سرقت قصد به دست آوردن مال و نقد کردن وسیله دزده شده را دارد و جرم سرقت از جمله جرائم غیرقابل گذشت است که حتی در صورت رضایت شاکی باز هم قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است و در سوء پیشینه فرد باقی خواهد ماند البته پس از گذشت ۱۰ سال در صورتی که سارق دوباره دزدی نکند سوء پیشینه او پاک میشود.
بیشتر بخوانید: سند جعلی چگونه قابل شناسایی است؟ +مجازات جعل
سرقت تعزیری یعنی سرقتی که میزان آن در قانون ذکر شده است سرقت در شب، سرقت گروهی، سرقت مال، سرقت از منزل، سرقت خودرو و ... از جمله سرقتهای تعزیری هستند که مجازات حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق دارند.
نوع دیگری از سرقت، حدی است که مجازات آن در شرع و اسلام ذکر شده است و در صورتی که سارق بالغ باشد، با اراده مالی را بدزدد، بداند که عمل او حرام است، در حالت اضطرار و قحطی نباشد، مال به قصد دزدی برداشته شود مرتکب سرقت حدی شده است.
مجازات سرقت حدی در مرتبه اول قطع ۴ انگشت دست راست از انتهای آن به طوری که انگشت شست و کف دست باقی بماند در مرحله دوم قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی به نحوی که نصف قدم و مقداری از مسح باقی بماند، در مرتبه سوم حبس ابد و در مرتبه چهارم اعدام هر چند سرقت در زندان باشد است.
سرقت اگر به صورت مسلحانه انجام شود به حبس از ۳ ماه تا ۱۰ سال و شلاق تا ۷۴ ضربه دارد و اگر سرقت مسلحانه از منزل باشد مجازات اعدام یا حبس ابد وجود دارد.
انتهای پیام/