در قانون مجازات اسلامی برای سارقان مجازات‌های متعددی در نظر گرفته شده است و ممکن است سبب قطع دست و پا شود.

دانستنی حقوقی/ قطع انگشتان دست و پا در انتظار سارقان/ دزدی از خانه مردم چه بلای سر دزد می‌آورد؟به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سرقت به معنای دزدیدن، برداشتن و ربودن مال دیگری است و یکی از متداول‌ترین جرائمی است که همواره در جامعه با آن سر و کار داریم.

سارق پس از سرقت قصد به دست آوردن مال و نقد کردن وسیله دزده شده را دارد و جرم سرقت از جمله جرائم غیرقابل گذشت است که حتی در صورت رضایت شاکی باز هم قانون‌گذار برای آن مجازات در نظر گرفته است و در سوء پیشینه فرد باقی خواهد ماند البته پس از گذشت ۱۰ سال در صورتی که سارق دوباره دزدی نکند سوء پیشینه او پاک می‌شود.


بیشتر بخوانید: سند جعلی چگونه قابل شناسایی است؟ ‌+مجازات جعل


سرقت تعزیری یعنی سرقتی که میزان آن در قانون ذکر شده است سرقت در شب، سرقت گروهی، سرقت مال، سرقت از منزل، سرقت خودرو و ... از جمله سرقت‌های تعزیری هستند که مجازات حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق دارند.

مجازات سرقت حدی چیست؟

نوع دیگری از سرقت، حدی است که مجازات آن در شرع و اسلام ذکر شده است و در صورتی که سارق بالغ باشد، با اراده مالی را بدزدد، بداند که عمل او حرام است، در حالت اضطرار و قحطی نباشد، مال به قصد دزدی برداشته شود مرتکب سرقت حدی شده است.

مجازات سرقت حدی در مرتبه اول قطع ۴ انگشت دست راست از انتهای آن به طوری که انگشت شست و کف دست باقی بماند در مرحله دوم قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی به نحوی که نصف قدم و مقداری از مسح باقی بماند، در مرتبه سوم حبس ابد و در مرتبه چهارم اعدام هر چند سرقت در زندان باشد است.

سرقت اگر به صورت مسلحانه انجام شود به حبس از ۳ ماه تا ۱۰ سال و شلاق تا ۷۴ ضربه دارد و اگر سرقت مسلحانه از منزل باشد مجازات اعدام یا حبس ابد وجود دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی حقوقی ، سرقت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مال باخته
۱۵:۴۱ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
دست دزد باید قطع بشه,اینکه دلیل نمیشه به خاطر فقر و تورم دزدی کرد وبرای دزد دلسوزی کرد.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۲۳:۰۵ ۰۴ دی ۱۳۹۸
قوانین خوبی داریم ولی اجرا نمیشه
France
علی
۰۷:۴۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
اینکه حکم اسلام و قرآن اجرا شد بسیار عالی ولی اولا بسیار محدود و گزینشی اجرا میشه متاسفانه باید محکم و گسترده اجرا بشه تا بازدارندگی لازم داشته باشه و مسئله دیگه اینکه باید همه حدود الهی دیگه مثل سنگسار و غیره هم احیا بشه و اجرا بشه اگر ما یک قدم از اسلام عقب نشینی کنیم دشمن صد قدم جلو میاد ،نمونش ورود زنان به ورزشگاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
قفل هوشمند ضد دیلم روی درب نصب کن که دیگه نه خودتون تبدیل به مالباخته شوید و هم با غیر ممکن کردن ورود سارقین به داخل منزل و محل کار، باعث شوید که دست کسی قطع نشه. در واقع درب خانه را ببند و همسایه ات را دزد نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
والله اگر رعایت بشه همه ی مسئولین ما یک دست می شدن تا حالا .شایدم پاشون رو هم از دست می دادن
Germany
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
ولی قوانین شرعی در مورد سارقین در کشور اجرا نمی شود بخاطر همین است که دزدان دارای سوابق بالای سرقت به راحتی در خیابانها پرسه میزنند و به کارشان ادامه میدهند.و بسیاری ازنیروهای انتظامی معتقدند به محض دستگیری سارقین و معرفی به محاکم قضایی قبل از برگشتشان به محل کار آنها ر ادر خیابانها دوباره ملاقات میکنندو عدم دستگیری بی انگیزه بودن مأمورین است که البته این هم واقع بینانه به نظر نمی رسد و توجیه کردن کم کاریهایشان در بعضی موراد می تواند باشد
-
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
حکم اسلام رو باید در مورد دزدی و به خصوص دزدان بیت المال با صراحت تمام اجرا کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
كسسكه به دزدي عادت كرده انگشتاش بلاي جون مردمه
آخرین اخبار