مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مردم درخواست کردند از قرص برنج به هیچ عنوان استفاده نکنند و برای جمع آوری این محصول به مسئولان کمک کنند.

استفاده از قرص برنج به هر شکلی ممنوع استبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با همکاری فرمانداری، مراجع قضایی و نیروی انتظامی برای جمع‌آوری و جلوگیری از عرضه قرص برنج تلاش می‌شود که در این راه نیازمند همکاری مردم و کشاورزان هستیم.

عبدالمحمد خواجه‌ئیان افزود: توصیه می‌کنیم کشاورزان برای نگهداری محصولات خود از سموم مورد تأئید سازمان جهاد کشاورزی استفاده کنند.

استفاده از قرص برنج به هر شکلی ممنوع است

او با تأکید بر اینکه مردم به‌هیچ‌عنوان از قرص برنج به‌عنوان یک آفت‌کش یا هر عنوان دیگر استفاده نکنند، ادامه داد: قرص برنج در مجاورت رطوبت و هوا که قرار می‌گیرد یک گاز بسیار سمی به‌عنوان فسفین تولید می‌کند که استنشاق آن برای انسان مرگ را به دنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: استفاده از قرص برنج به هر صورتی ممنوع است و مسمومیت با این قرص از مرگ‌آورترین مسمومیت‌هایی است که مرگ حتمی را به دنبال دارد و تاکنون راهکاری برای نجات جان بیماران یافت نشده است.

خواجه‌ئیان از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و  نیروی انتظامی خواست با همکاری مراکز و شبکه بهداشت و درمان از عرضه و استفاده غیرقانونی از این قرص جلوگیری کنند.

قرص برنج برای همسایگان نیز مشکل ایجاد می‌کند

او گفت: قرص برنج یا قرص فسفید آلومینیوم یک ترکیب است که به‌عنوان یک آفت‌کش برای جلوگیری از فساد محصولات کشاورزی در قدیم استفاده می‌شده است اما مدت‌هاست استفاده از قرص برنج به هر صورتی ممنوع است، چون این محصول ممکن است برای همسایه افرادی که استفاده کرده‌اند هم مشکل ایجاد کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مردم خواست از استفاده این قرص به هر عنوان پرهیز کنند و اگر متوجه عرضه و استفاده از این قرص شدند به کارشناسان مراکز و شبکه‌های بهداشت و درمان و سازمان جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

خواجه‌ئیان تأکید کرد: بازرسان بهداشت محیط و کارشناس واحد مواد غذایی و بهداشتی در چندین نوبت به‌صورت گروه‌های نظارتی از کارخانه‌ها، عطاری‌ها و همچنین سم فروشی‌ها بازرسی می‌کنند و در خصوص مضرات و خطرات قرص برنج آموزش‌های لازم را ارائه می‌کنند.

فوت شدن دو نفر بر اثر استفاده از قرص برنج

او گفت: استفاده از قرص برنج در چند روز گذشته موجب مسمومیت ۱۴ نفر و فوت ۲ نفر در استان بوشهر شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: با توجه به اینکه این قرص بسیار کشنده است بیشتر تمرکز این دانشگاه و مراکز و شبکه‌های بهداشت و درمان بر آموزش و پیشگیری از استفاده و عرضه قرص برنج است.

خواجه‌ئیان عنوان کرد: مانند گذشته همکاران بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و با شدت بیشتر در حال بازدید از انبار‌های محصولات کشاورزی هستند و تا کنون متوجه شده‌اند بخش زیادی از انبار‌های نگهداری محصولات کشاورزی از قرص برنج به‌عنوان آفت‌کش استفاده کرده‌اند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.