به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، قوسی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در بارگاههای بهداشتی زرشک، خشک کردن محصول از حالت خرمنی به نیمه صنعتی تبدیل میشود.
او افزود: بارگاههای بهداشتی، دارای ارتفاع مناسب و تهویه کافی برای خشک کردن با کیفیت زرشک هستند.
قوسی گفت: برای بسته بندی و فرآوری زرشک و احداث بارگاه در آینده و احداث باغ زرشک از محل بند الف تبصره ۱۸ تا سقف حدود ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات در استان پیشبینی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تعداد واحدهای فرآوری و بسته بندی محصول زرشک را ۱۳ واحد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۶ واحد فعال و ۷ واحد نیمه فعال است که امیدواریم با برداشت امسال همه واحدها فعال شوند.
او با بیان اینکه ظرفیت اسمی تمام واحدها ۹ هزار و ۳۷۰ تن است، گفت: با فعالیت تمام واحدها، برای ۱۵۷ نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد میشود.
قوسی از حمایت جهادکشاورزی از متقاضیان برای تاسیس بارگاه یا واحد فرآوری و بسته بندی خبر داد و گفت: مجوز تأسیس مرتبط با فرآوری و بسته بندی زرشک برای ۱۱ فقره با مجموع ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۷ تن صادر شده است.
امسال ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار از باغات خراسان جنوبی زیرکشت زرشک است که پیش بینی میشود ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این باغها برداشت شود.
محصول زرشک در خراسان جنوبی از اواسط مهر تا اواسط آذر برداشت میشود.
انتهای پیام / ط ا