به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از اوایل دهه ۹۰، زمزمه اجرای آن برای فرهنگیان مطرح و فاز مقدماتی آن ۲۵ شهریور۹۴ از سوی علی اصغر فانی وزیر وقت آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استانها ابلاغ شد.
اجرای این طرح براساس سند تحول بنیادین شکل گرفت، اما گامهای اولیه آن انتقاداتی نسبت به نحوه اجرا را به دنبال داشت بنابراین قرار بر این شد تا فاز تکمیلی رتبه بندی فرهنگیان در سالهای آتی اجرایی شود و این گام همچنان در مرحله بررسی مانده است.
از نیمههای شهریور سال گذشته که لایحه رتبه بندی فرهنگیان بالاخره بعد از مدتها آماده و تحویل دولت شد، امید برای اجرای فاز تکمیلی رتبه بندی همان موضوعی که این روزها یکی از دغدغههای اصلی معلمان است، شدت گرفت.
همان موضوعی که اظهار نظر و شائبههای بسیاری را از نمایندگان مجلس گرفته تا کارشناسان آموزشی و مسئولان آموزش و پرورش برای چگونگی اجرا و تامین اعتبار به همراه داشت.
در نهایت در بودجه سال ۹۸، ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی فرهنگیان در نظر گرفته شد و بنا بر اظهارات سرپرست وقت آموزش و پرورش سید جواد حسینی این اعتبار برای معلمان افزایش حقوقی حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی را به دنبال دارد.
بیشتر بخوانید: امسال؛ زمان اجرای مرحله نخست رتبه بندی فرهنگیان/ دولت برای اجرای طرح مصمم است
براساس اظهارات مکرر وزرا و سرپرست آموزش و پرورش در همین سال ۹۸، شرایط نشان میداد تا این طرح از اول مهر اجرا شود، اما زیرساختهای لازم برای اجرا فراهم نشد.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در این باره اعلام کرد که رتبه بندی فرهنگیان هر زمان که مراحل قانونی را طی کند آن را از مهر ۹۸ برای فرهنگیان اعمال خواهیم کرد، این موضوع در حالی مطرح میشود که هنوز هم شائبههایی درباره چگونگی اجرا و اعمال آن برای فرهنگیان مطرح است.
حاجی میرزایی در جدیدترین اظهارات خود برای اجرای رتبهبندی فرهنگیان تأکید کرد: این طرح بعد از مطرح شدن در دولت و تصویب برای تمام معلمانی که از مهر ۹۷ تا مهر ۹۸ با ما همکاری دارند بنابر امتیاز کسب شده اجرا خواهد شد.
اما ۲ روز گذشته بود که علی اللهیار ترکمن معاون برنامهریزی و توسعه وزارت آموزش و پرورش درباره اجرای رتبهبندی فرهنگیان گفته بود: این طرح پس از مطرح شدن در صحن دولت و تصویب به مجلس میرود تا بعد از تصویب به مرحله اجرا برسد.
اکنون مسیر رتبهبندی همچنان در دولت متوقف است و وزیری که قرار بود به دلیل ارتباط مؤثر و تنگاتنگ با دولت برای درمان مشکلات مزمن آموزش و پرورش کمک کننده باشد باز هم راه به جایی نبرده است.
بیشتر بخوانید: لایحه طرح تکمیلی رتبه بندی معلمان به دولت ارسال شد/ یکی از دلایل خروج نیروهای خبره آموزش و پرورش تفاوت دریافتیهاست
در بودجه سال ۹۸ مجلسیها اعتبار قابل وصول ۲ هزار میلیارد تومانی را برای رتبهبندی فرهنگیان در نظر گرفتند و در حیطه اختیارات خود ساز و کار لازم برای اجرای رتبهبندی اعمال شد.
میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره تکلیف مجلس در تأمین ساز و کار مناسب اجرای رتبهبندی گفت: مجلس در حیطه اختیاراتش تأمین اعتبار اجرای رتبهبندی در بودجه ۹۸ و توجه به آن در برنامه ششم توسعه را لحاظ کرد و حال منتظر نظر دولت برای اجرای طرح و تدوین آییننامه اجرایی است هرچند این طرح پیچیدگیهای خاص خود را دارد و برای اجرای آن باید آییننامه اجرایی این موارد را مشخص کند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: مجلس در شرایط فعلی فقط منتظر مراحل نهایی کار است و در اعمال روند اجرایی اعمال نظر زیادی نخواهد داشت.
حال با وجود این، اما و اگرهای مهمترین وعده بهبود منزلت معلمان یعنی رتبه بندی همچنان در هالهای از ابهام بوده و با گذشت ۷ ماه از اظهارات سکانداران، این لایحه همچنان در دولت متوقف مانده است و تغییر و تحولات وزرا هم تاثیری بر وضعیت فرهنگیان نداشته است.
انتهای پیام/
مسئولین امروز دست پرورده معلمین دیروزند،خواه صادق و کارا خواه ناکارمد!!!
این درواقع بی ارزشی فرهنگیان را می رساند ۶ ماه هس میگه ۲۰۰۰ میلیارد کنار گذاشته شد این یعنی بی جهت دل ما را خوش کردن
چقدر ما بدبختیم
و هدفی جز پایین آوردن شان معلم ندارند
ما دیگه عادت کردیم