مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: برنامه‌ریزی کردیم تا سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ هزار مورد پذیره نویسی سلول‌های بنیادی در سال برسیم.


۱۰۰ هزار مورد پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی تا سال ۱۴۰۰/ آزمایشگاه سازگاری بافتی سازمان انتقال خون به زودی راه‌اندازی می‌شودعلی اکبر پورفتح الله، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خون اظهار کرد: ۱۳ مرکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خونساز در کشور راه اندازی شده است و بیماران می‌توانند به مراکز استان‌ها مراجعه و بعد از اطلاع از نحوه اهدای سلول‌های بنیادی، اقدام کنند.

او ادامه داد: بانک سلول‌های بنیادی خونساز در کشور به صورت سراسری اطلاعات داوطلبان اهدا را جمع آوری می‌کند و در صورتی که بیماری نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی داشته باشند با استعلام از بانک سلول‌های بنیادی و انجام آزمایش سازگاری نسجی بتواند در صورت وجود مطابقت از سلول‌های بنیادی اهداکنندگان استفاده کند.


بیشتر بخوانید: شرایط اهدای سلول های بنیادی خونساز برای اهداکنندگان


۵۰ هزار آزمایش نسجی در آزمایشگاه جدید سازمان انتقال خون

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تصریح کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰۰ هزار مورد پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی داشته باشیم و به زودی آزمایشگاه سازگاری نسجی بافتی سازمان انتقال خون افتتاح می‌شود و می‌توانیم ۵۰ هزار آزمایش نسجی را در این آزمایشگاه انجام دهیم.

پور فتح‌الله گفت: در پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی یکی از مهم‌ترین مباحث سازگاری بافتی سلول‌های بنیادی گیرنده و اهداکننده است؛ بنابراین تفاهم نامه‌ای با وزارت بهداشت داریم تا با فرهنگ‌سازی بتوانیم پذیره‌نویسی بانک سلو‌ل‌های بنیادی را تکمیل کنیم.

دریافت بزاق برای سازگاری سلول های بنیادی در خانواده

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: در مواردی برای اهدای سلول‌های بنیادی از بزاق استفاده می‌کنیم که بخواهیم از اطرافیان او برای سازگاری بین نسجی فرد مناسب را پیدا کنیم و مورد مشابه در بانک سلول‌های بنیادی کشور برای استفاده پیدا نشود.

او تصریح کرد: پیوند سلول‌های بنیادی خونساز در صورتی که نمونه از بانک سلول‌های بنیادی کشور استفاده شود در پوشش بیمه‌ای پیوند قرار می‌گیرد، اما در مواردی که سلول مشابه در بانک داخل کشور موجود نباشد؛ هزینه جست و جوی سلول و انتقال آن از خارج کشور را بیمار باید پرداخت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.