عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمانشاه گفت: بالا بودن امار صادرات همچنین بیانگر مناسب بودن شرایط بازار داخلی، تعادل بین عرضه و تقاضا در این بازار و همچنین مناسب بودن کیفیت و قیمت کالا‌های تولیدی یک کشور است.

امار بالای صادرات بیانگر مناسب بودن شرایط بازار داخلی استبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،  بابک ترابی به مناسبت روز ملی صادرات (۲۹ مهر) ضمن تبریک این روز به همه تولیدکنندگان، تجار و فعالین اقتصادی، اظهار کرد: صادرات یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی هر کشور است.

او ادامه داد: وقتی که میزان صادرات در یک کشور صعودی باشد به معنای آن است که این کشور از ثبات اقتصادی بهره‌مند است و خبری از بی‌نظمی‌های پولی، ارزی، بانکی و ... در آن نیست، به علاوه تولید این کشور منظم و به صرفه است.

به گفته عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمانشاه، بالا بودن امار صادرات همچنین بیانگر مناسب بودن شرایط بازار داخلی، تعادل بین عرضه و تقاضا در این بازار و همچنین مناسب بودن کیفیت و قیمت کالا‌های تولیدی یک کشور است.

ترابی تاکید کرد: وقتی که صادرات یک کشور مثبت باشد نشان دهنده اعتبار آن کشور در منطقه و جهان و همچنین رابطه خوب بین‌المللی با دیگر کشور‌ها است.

او معتقد است وقتی که کشوری آمار‌های بالایی در صادرات دارد بدان معنی است که از نظر اقتصاد به حدی رسیده که مردم، مسئولین، تولیدکنندگان و تجار همه به صادرات اعتقاد دارند و زمینه‌های رونق آن را فراهم کردند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمانشاه افزود: در کشوری که صادرات وضعیت خوبی ندارد همه این شاخص‌ها معکوس است و یا برخی از آن‌ها وجود ندارد.

او با بیان اینکه ایران نیز از کشور‌های مهم صادراتی است، یاداوری کرد:، اما چالش‌های متعددی پیش‌روی صادرات کشور وجود دارد که از مهمترین مواردی که بازار صادرات ایران را آزار می‌دهد می‌توان به بخشنامه،‌ها و تصمیمات آنی که از سوی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی اعمال می‌شود اشاره کرد.

او با اشاره به تشدید این مشکلات طی یک، دو سال اخیر، اضافه کرد: در این مدت شاهد حجم زیادی از این نوع دستورالعمل‌ها بودیم که بسیاری از آن‌ها به دنبال بی‌ثباتی در بازار ایجاد شد..

به گفته عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی کرمانشاه، چند نرخی شدن ارز، شیوه بازگشت ارز به داخل کشور و ... نیز از دیگر مواردی است که در این مدت تجار و صادرکنندگان را با مشکلات مواجه کرده و البته امنیت را از بازار‌های صادراتی گرفته است.


او از تاثیر تحریم‌ها بر فضای صادراتی کشور هم یاد کرد و ادامه داد: مشکلاتی که با سیستم بانکی، سوئیفت و ... داریم باعث شده نتوانیم با شرکت‌های معتبر و شناخته شده تبادلات انجام دهیم.

ترابی معتقد است تبادل با واسطه‌ها و محدودیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد مشکلات صادرکنندگان و تجار را دو چندان کرده است.

او از مشکلاتی که در زمینه صادرات به کشور عراق به عنوان شریک اصلی تجاری ایران وجود دارد نیز یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه طی چند وقت اخیر کشور عراق دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی با هدف حمایت از تولید داخلی این کشور اعمال کرده که واردات برخی از کالا‌های ایرانی را محدود می‌کند.

ترابی از مشکلاتی که در حوزه مرز‌ها داریم و باز و بسته شدن مستمر آن‌ها که باعث سرگردانی صادرکنندگان و عدم ثبات بازار شده نیز به عنوان یکی دیگر از مشکلات صادرات یاد کرد و افزود: به‌علاوه طی چند وقت اخیر بالا و پایین رفتن تعرفه‌های صادراتی برخی از کالا‌ها نیز به بازار‌های صادراتی لطمه زده است.

او  با بیان اینکه در برخی موارد ممنوعیت‌های صادراتی نیز از داخل کشور خصوصا برای محصولات کشاورزی داریم، تاکید کرد: گاهی در شرایطی که تاجران قرارداد‌های مختلفی با کشور‌های هدف صادراتی بستند یک شبه صادرات یک کالا ممنوع می‌شود.

ترابی گفت: این ممنوعیت و آزاد شدن‌های متعدد نیز باعث می‌شود صادرکنندگان نتوانند برنامه‌ریزی مناسب برای بازار خود داشته باشند.

عضو هیات نمایندگان اتاق کرمانشاه خاطر نشان کرد: این مشکلات قدرت عمل را از تولیدکنندگان و صادر کنندگان گرفته است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمانشاه با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این مشکلات قابل پیشگیری و حل شدن است، یادآور شد: برای مثال در زمینه تعاملات صادراتی با کشور عراق مسئولین وزارت امور خارجه باید از قدرت و نفوذ خود استفاده بیشتری داشته باشند تا مشکلات تجارت در این حوزه حل شود.

ترابی اظهار کرد: به علاوه مسئولین باید با هدف حمایت از صادرات و تجارت از دستورالعمل‌های ناگهانی پرهیز کنند و ثبات را به فضای اقتصادی کشور برگرداند.

او  همچنین خواستار برقراری مشوق‌های صادراتی شد که چند سال است صادرکنندگان و تجار از آن بی بهره‌اند.

او  تاکید کرد: در روز ملی صادرات بیش از آنکه توقع داشته باشیم این روز جشن گرفته شود انتظار داریم دولتمردان به نظرات بخش خصوصی برای حمایت از تولید و صادرات بیشتر توجه کنند.

او  معتقد است باید به خاطر داشت رونق صادرات هم به مثبت شدن تراز تجاری کشور کمک می‌کند و هم تولید ثروت و رفاه عمومی را بالا می‌برد.

او رونق تولید که در سال جاری مدنظر مقام معظم رهبری بوده را از دیگر مزایای صادرات دانست و افزود: رونق صادرات ثبات اقتصادی و افزایش ارزش پول ملی را نیز به همراه دارد.

ترابی گفت: به دلیل این پیامد‌های مثبت توقع داریم مسیولین حمایت بیشتری از صادرات داشته باشند.

انتهای  پیام/ز

 

صادرات یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی هر کشور است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.