مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت در واکنش به برخی خبرها مبنی بر راه‌اندازی درمانگاه تخصصی پوست از سوی یک سلبریتی، گفت: موسس یک کلینیک باید برای راه‌اندازی آن از وزارت بهداشت مجوزهای لازم را اخذ کند.

وزارت بهداشت به راه‌اندازی کلینیک زیبایی از سوی یک سلبریتی واکنش نشان دادبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر علیرضا عسگری در واکنش به برخی اخبار مبنی بر راه‌اندازی کلینیک زیبایی از سوی یک سلبریتی و تبلیغ آن در فضای مجازی، گفت: تاسیس موسسات تشخیصی و درمانی بر اساس آیین‌نامه‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود و بر این اساس درمانگاه تخصصی پوست نیز که به غلط برخی آن را کلینیک زیبایی می‌نامند، توسط افراد حائز شرایط و تخصص‌های لازم مندرج در آیین‌نامه تاسیس می‌شوند. بر این اساس هرگونه مبادرت به راه‌اندازی و فعالیت بدون اخذ مجوزهای قانونی توسط افراد فاقد صلاحیت، مشمول دخالت غیرمجاز در امر درمان است. بنابراین مسئول فنی و کسی که کار درمانی را انجام می‌دهد، حتما باید یک پزشک دارای صلاحیت حرفه‌ای لازم باشد.

عسگری تاکید کرد: در عین حال موسس یک کلینیک هم باید برای راه‌اندازی آن کلینیک از وزارت بهداشت مجوزهای لازم را اخذ کند که در این مورد خاص کمیسیون‌های مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه بنابراین اخذ مجوز برای راه‌اندازی این موسسات باید با طی مسیر قانونی همراه باشد و برای هیچکس هم شرایط آن فرقی نمی‌کند، گفت: بعد از ارائه تقاضا از سوی فرد موسس، درخواستش در کمیسیون ماده ۲۰ بررسی شده و در صورتیکه احراز صلاحیت شود، ‌ مجوز را اخذ می‌کند. در غیر این صورت مجوز داده نمی‌شود.

عسگری همچنین درباره انجام اقدامات درمانی از سوی پزشکان در کلینیک‌های مذکور، اظهار کرد: به‌طور کلی سوال می‌شود که چه پزشکانی می‌توانند اقدامات درمانی در حوزه مربوطه را انجام دهند؟. در این زمینه باید به چند نکته توجه کرد؛ اولین نکته بحث صلاحیت حرفه‌ای است. اولین ملاک تشخیص صلاحیت حرفه‌ای کوریکولوم آموزشی است و باید دید که آیا پزشک طی دوران آموزشی خود، آموزش‌های مربوط به اقدامات درمانی زیبایی را گذرانده است یا خیر. بر همین اساس بود که اخیرا وزیر بهداشت ابلاغ‌هایی را صادر کردند و افرادی را به عنوان کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرفه‌ای تعیین کردند که به دنبال این کار، زیرگروه‌هایی برای بررسی و تشخیص صلاحیت حرفه‌ای تشکیل شد.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت ادامه داد: حال سوال این است که اگر پزشکی صلاحیت حرفه‌ای انجام اقدامات درمانی پوست و مو را داشت، آیا می‌تواند در هر جایی این اقدامات را انجام دهد؟ خیر. بسته به نوع کار درمانی مشخص می‌شود که پزشک باید این اقدام را در کجا (اعم از مطب، درمانگاه و بیمارستان و...) و به چه صورت انجام دهد.

وی با بیان اینکه نظارت‌های ما دراین حوزه به دو شکل انجام می‌شود، گفت: یکی نظارت فعالی است که از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود و معاونت‌های درمان و حوزه‌های نظارتی دانشگاه‌های علوم پزشکی بازرسی‌های مکرری را از این مراکز انجام می‌دهند؛ چراکه ما در این حوزه حساسیم. زیرا عدم داشتن صلاحیت در این اقدامات می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را متوجه مردم کند. دومین نوع نظارت‌مان نیز از طریق گزارش‌های مردمی به سامانه ۱۹۰ و یا شکایات و گزارش‌های مستقیم مردم به حوزه‌های نظارتی دانشگاه‌هاست. بعد از انجام بررسی‌ها و در صورت احراز تخلف، بر اساس قانون با متخلف برخورد می‌شود.

عسگری در ادامه صحبت‌هایش توصیه‌هایی را خطاب به مردم مطرح کرد و گفت: مردم باید توجه کنند که تمام موسسات پوست و مو مورد تایید وزارت بهداشت، باید دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت باشند. متاسفانه برخی بدون توجه به این مجوزها به موسسات غیرمجاز و زیرزمینی مراجعه می‌کنند. تاکید می‌کنم برای هر کاری باید به موسساتی که دارای مجوز وزارت بهداشت هستند، رجوع کرد.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره انجام برخی اقدامات درمانی به نام طب سنتی از سوی افراد فاقد صلاحیت نیز گفت: در این حوزه هم باید توجه کرد که پزشک طب سنتی دارای صلاحیت حرفه‌ای باشد نه اینکه فردی برای خودش دفتری  راه بیندازد و به نام طب سنتی کار کند. این موضوع از مسائلی است که بسیار درگیر آن هستیم. بنابراین مردم باید به صلاحیت‌دار بودن فردی که می‌خواهد این اقدامات را انجام دهد، توجه داشته باشند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.