بازی رسانه‌ای امارات در خصوص خارج کردن نیرو‌های خود از یمن در حالی صورت می‌گیرد که این کشور در حال حاضر به دنبال تقویت حضور خود در جنوب و اشغال کردن این مناطق است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به تازگی انتشار خبری در خصوص حرکت کشتی جنگی امارات به سمت جزیره سقطری مجددا نگاه‌ها را به سمت اوضاع این کشور و نقش امارات در تحولات اخیر آن معطوف کرده است. چند روز پیش بود که یک پایگاه یمنی از حرکت کشتی جنگی امارات از عدن به سمت جزیره سقطری خبر داد. این پایگاه گزارش داد که یک کشتی جنگی اماراتی برای تسلط بر جزیره سقطری به سمت این جزیره عازم شد.

امارات و بازی جابجایی نیرو‌ها در یمن/نقشه ابوظبی برای اشغال جنوب

در همان زمان منابع آگاه اعلام کردند که کشتی اماراتی که به سمت سقطری حرکت کرده، علاوه بر مهمات و نظامیان، دارای تجهیزات نظامی سنگین و متوسط است.

این در حالیست که از مدت‌ها پیش درگیری‌های شدیدی میان اماراتی‌ها و سعودی‌ها بر سَر تسلط بر جزیره سقطری درگرفته است. این جزیره یک موقعیت استراتژیک برای هر دو کشور دارد و ابوظبی و ریاض تلاش می‌کنند تا در رقابت با یکدیگر کنترل آن را به دست بگیرند.

جزیره سقطری مجمع‌الجزایری است که در غرب اقیانوس هند، در دهانه تنگه عدن و بین دو قاره آسیا و آفریقا قرار دارد و بین ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر را در خود جای داده است. مجمع‌الجزایر سقطری، در برگیرنده جزیره‌های مرجانی «سقطرا، عبدالکوری، سمهه، درسه» و چندین جزیره کوچک‌تر است که روی هم رفته ۳.۶۲۵ کیلومتر مربع وسعت دارند.

امارات و بازی جابجایی نیرو‌ها در یمن/نقشه ابوظبی برای اشغال جنوب

امارات که پیش از این مدعی شده بود بخشی از نیرو‌های خود را از مناطقی از یمن خارج کرده اینکه از طریق حمایت از جدایی طلبان در جنوب یمن و اعزام نیرو و تجهیزات نظامی برای آن‌ها به دنبال تقویت حضور خود در این منطقه است.

به نظر می‌رسد امارات در ابتدا با یک مانور تبلیغاتی و اقدام رسانه‌ای تلاش کرد تا نگاه‌ها را از اقدامات خود در یمن به ویژه جنوب این کشور منحرف کرده و نظر تحلیل گران را به سمت عربستان سعودی و حملات ائتلاف متجاوز در مناطق مختلف یمن جلب کند.

بعد از آن، امارات در سکوت خبری و بدون آنکه توجه رسانه‌ها را به خود جلب کند در جریان مناقشه اخیر بر سر عدن و تحولات و درگیری‌های جنوب یمن در رقابت با عربستان، اقدام به افزایش حمایت خود از جدایی طلبان جنوب کرد.

نقش تجاوزکارانه امارات در یمن نه تنها طی دوره اخیر به زعم مقامات این کشور کاهش نیافته بلکه با یک شانتاژ رسانه‌ای و تقسیم نقش‌ها با ریاض، به سمت جنوب متمایل شده و در صدد اشغال بخش‌هایی از این منطقه از جمله جزیره سقطری است.

اماراتی‌ها در حالی ادعا می‌کنند که نیرو‌های خود را از بخش‌هایی از یمن خارج کرده اند که بر اساس اطلاعات منتشر شده این نیرو‌ها در جنوب یمن فعال بوده و به هیچ عنوان این مناطق را ترک نکرده اند. در واقع می‌توان گفت که امارات، بازی جا به جایی نیرو‌ها را در یمن به راه انداخته و از طریق اقدامات رسانه‌ای آن را به خارج کردن نیرو‌ها از یمن تعبیر می‌کند.

امارات در دوره جدید تلاش می‌کند تا اقدامات نظامی و نیرو‌های خود را از انظار رسانه‌ها دور کرده و در سایه، اشغالگری خود را علیه مناطق مختلف تقویت بخشد. اماراتی‌ها به این حد نیز اکتفا نکرده و با راه انداختن یک موج رسانه‌ای گسترده، از اقدامات بشر دوستانه خود در جنوب یمن خبر می‌دهند به طوریکه رسانه‌های وابسته به امارات مدعی شده اند که هلال احمر این کشور بسته‌های کمک غذایی و حاوی کمک‌های بشر دوستانه را در میان یمنی‌های جنوب این کشور به صورت گسترده توزیع می‌کنند.

امارات و بازی جابجایی نیرو‌ها در یمن/نقشه ابوظبی برای اشغال جنوب

این در حالیست که مسئول اوضاع وخیم انسانی کنونی در یمن، همین کشور‌هایی هستند که اکنون دست به توزیع مواد غذایی در میان یمنی‌ها می‌زنند. اماراتی‌ها با انجام حملات هوایی علیه مواضع نیرو‌های وابسته به دولت مستعفی یمن که تحت حمایت عربستان هستند در عدن و ابین باعث شدند تا یک روند جدید در جنگ یمن به وجود آید و عدن را به یک منطقه اشغالی جدید از سوی نیرو‌های تحت حمایت خود تبدیل کنند.

شهر عدن از زمانیکه نیرو‌های تحت حمایت امارات بر آن مسلط شده اند شاهد غارت گسترده اموال مردم توسط نیرو‌های مسلح و کشتار آن‌ها در مناطق مختلف این شهر است. در واقع اماراتی‌ها باعث شده اند اوضاع این شهر بسیار وخیم شده و آشوب و درگیری بر آن سایه افکند. اقدامات شبه نظامیان وابسته به امارات در این شهر به قدری فجیع است که کشتار مردم در عدن از جمله کودکان باعث شده بود افکار عمومی واکنش شدیدی نسبت به این مسأله از خود نشان دهد.

آن‌ها هر غیر نظامی را که مخالف امارات و اشغالگری این کشور علیه یمن باشد را بازداشت کرده و به بازداشت گاه‌های سری خود می‌برند به طوریکه دست کم طی ۲۰ روز بیش از ۴۰۰ یمنی از سوی این افراد تحت حمایت امارات بازداشت شده اند. شکنجه زندانیان به دست شبه نظامیان نیز در این شهر کاملا رواج داشته و امری عادی تلقی می‌شود.

در واقع امارات نه تنها مستقیما اقدام به خارج کردن نظامیان وابسته به خود نکرده بلکه با تقویت مزدوران و نیرو‌های تحت امر خود جنگی نیابتی را در مناطق جنوبی به راه انداخته و باعث وخیم‌تر شدن اوضاع در این کشور جنگ زده شده است.

در هر صورت باید گفت که یمن نقش مروارید گرانبهایی را برای امارات بازی میکند که این کشور در رقابت با عربستان قصد ترک کردن صحنه را نداشته و تنها با راه انداختن موج رسانه‌ای به بازی جا به جایی نیرو‌های خود در این کشور برای منحرف کردن اذهان عمومی و در واقع برای تحقق اهداف اشغالگرایانه خود در سکوت خبری ادامه می‌دهد.

امارات با تقویت نیرو‌های تحت امر خود در جنوب یمن نقشه جدیدی را برای اشغال این مناطق در نظر گرفته و در میان افکار عمومی بار اصلی مسئولیت تجاوز به یمن و ادامه یافتن اوضاع کنونی در این کشور را بر دوش ائتلاف متجاوز عربی و مشخصا عربستان انداخته است. گرچه عربستان سعودی با تشکیل این ائتلاف مسئول نخست تجاوز به یمن است، اما نباید از نقش امارات نیز در این بین غافل ماند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.