فقیهی، کارشناس جهاد کشاورزی قم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، گفت: کینوا گیاه بومی آمریکای جنوبی و در بازارهای جهانی معروف به خاویار گیاهی با نام علمی کینوا است.
او افزود:۵ سالی است که این محصول در زمینهای قم کشت می شود؛زمان کشت محصول کینوا در تابستان در ماه های تیرماه و مردادماه است و در زمستان هم برداشت می شود.
کارشناس جهاد کشاورزی قم ادامه داد: پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۲ تن محصول کینوا از ۸ هکتار از مزارع بخش جعفرآباد و مرکزی استان قم برداشت شود.
او عنوان کرد: با توجه به اقلیم گرم و خشک قم این محصول کم آب بر است، زیرا سریع رشد میکند و ۱۰۰ روزه از مرحله کاشت به برداشت می رسد.
فقیهی گفت:کینوا غلهای است که برای همه مفید است و سبب بهبود سیستم گوارش ،سلامت قلب ،کاهش کلسترول می شود و خاصیت ضد پیری دارد.
کارشناس جهاد کشاورزی قم ادامه داد :فائو کینوا را با شیر خشک مقایسه کرده است، میزان مواد معدنی موجود در کینوا شامل آهن، منیزیم، فیبر منگنز، آنتی اکسیدانها و ویتامینهای گروه ب، بسیار بالا است.
او اظهار کرد: قیمت هر کیلو کینوا در حال حاضر ۲۵ هزار تومان و در بازارهای جهانی حدود سه برابر این قیمت است، کاشتی که به صرفه است و از واردات جلوگیری میکند.
کارشناس جهاد کشاورزی قم عنوان کرد :پروتئین کینوا ۲۵ درصد بالاتر از گندم است، پخت و پز کینوا آسان و برای افرادی که پرمشغله هستند و میخواهند غذا را سریع آماده کنند مناسب است، در ۱۲ دقیقه دم می کشد.
فقیهی گفت:مشتری اصلی کینوا کسانی هستند که دچار اختلال گوارشی یا بیماری سلیاک هستند و به گلوتن که در نان و برنج و دیگر غلات وجود دارد ،حساسیت دارند.
او افزود: بیش از چهار میلیون ایرانی نیازمند کینوا هستند که با تلاش کشاورزان از واردات این محصول بی نیاز خواهیم بود.
به گفته کارشناس جهاد کشاورزی قم با تأمین و تجهیز دستگاههای مورد نیاز از سال آینده همه محصول کشاورزان قمی در داخل استان فرآوری میشود.
انتهای پیام/ش