امسال بیش از ۳۲ تن محصول کینوا از مزارع بخش جعفرآباد و مرکزی استان قم برداشت می شود.

فقیهی، کارشناس جهاد کشاورزی قم در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، گفت: کینوا گیاه  بومی  آمریکای جنوبی و در بازار‌های جهانی معروف به خاویار گیاهی با نام علمی کینوا است.

او افزود:۵ سالی است که این محصول در زمین‌های قم کشت می شود؛زمان کشت محصول کینوا در تابستان در ماه های تیرماه و مردادماه است و در زمستان هم  برداشت می شود.

 کارشناس جهاد کشاورزی قم ادامه داد: پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۲ تن محصول کینوا از ۸ هکتار از مزارع بخش جعفرآباد و مرکزی استان قم برداشت شود.


او عنوان کرد: با توجه به اقلیم گرم و خشک قم این محصول کم آب بر است، زیرا سریع رشد می‌کند و ۱۰۰ روزه از مرحله کاشت به برداشت می رسد.

فقیهی گفت:کینوا غله‌ای است که برای همه مفید است و سبب بهبود سیستم گوارش ،سلامت قلب ،کاهش کلسترول می شود و خاصیت ضد پیری دارد.

کارشناس جهاد کشاورزی قم ادامه داد :فائو  کینوا را با شیر خشک مقایسه کرده است، میزان مواد معدنی موجود در کینوا شامل آهن، منیزیم، فیبر منگنز، آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های گروه ب، بسیار بالا است.

او اظهار کرد: قیمت هر کیلو کینوا در حال حاضر ۲۵ هزار تومان و در بازار‌های جهانی حدود سه برابر این قیمت است، کاشتی که به صرفه است و از واردات جلوگیری می‌کند.

کارشناس جهاد کشاورزی قم عنوان کرد :پروتئین کینوا  ۲۵ درصد بالاتر از گندم است، پخت و پز کینوا  آسان  و برای افرادی که پرمشغله هستند و می‌خواهند غذا را سریع آماده کنند مناسب است، در ۱۲ دقیقه دم می کشد.

فقیهی گفت:مشتری اصلی کینوا کسانی هستند که دچار اختلال گوارشی یا بیماری سلیاک هستند و  به گلوتن که در نان و برنج و دیگر غلات وجود دارد ،حساسیت دارند.

او افزود: بیش از چهار میلیون ایرانی نیازمند کینوا هستند که با تلاش کشاورزان از واردات این محصول بی نیاز خواهیم بود.

به گفته کارشناس جهاد کشاورزی قم با تأمین و تجهیز دستگاه‌های مورد نیاز از سال آینده همه محصول کشاورزان قمی در داخل استان فرآوری می‌شود.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.