به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مراد خادم مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: سه هزار کیلومتر جاده عشایری استان برای جا به جایی دامهای سبک از مناطق ییلاقی و قشلاقی نیازمند ترمیم و بازسازی است.
او افزود: بازسازی جادههای عشایری استان سمنان براساس برآوردهای انجام شده بیش از پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان ابراز داشت: تصویب و تخصیص اعتبارهای ملی و استانی برای بازسازی جادههای عشایری و ایل راهها در دستورکار مسئولان بالادستی قرار گیرد و با همافزایی مدیران میتوان برای گرهگشایی از مشکلات عشایر اقدام کرد.
مراد خادم بیان کرد: بیش از ۳۰۰ کیلومتر ایلراه در استان سمنان وجود دارد که بازسازی این جادهها نیازمند تخصیص به موقع اعتبار است.
او اظهار داشت: با آغاز کوچ عشایر به مناطق قشلاقی، تامین آب دام و عشایر در اولویت قرار دارد که با توجه به تخریبی بودن ایل راهها، اجرای این طرح با کُندی انجام میشود.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: طولانیترین مسیر کوچ در جهان مربوط به ایل سنگسری است که از طبس تا طالقان به مسافت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر را دربرمی گیرد.
مراد خادم در ادامه تصریح کرد: براساس ارزیابیهای انجام شده بازسازی یک کیلومتر راه عشایری در استان سمنان یک میلیون و ۴۰۰ هزار ریال هزینه دارد که باید مسئولان هرچه سریعتر این اعتبارها را تخصیص دهند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید میکنند.
انتهای پیام / م