با بالا گرفتن بحث معافیت‌های بی جا و نامناسب مالیاتی در کشور دولت در پی اصلاح نظام مالیاتی پرداخته است که به نظر می‌رسد یکی از اصلی‌ترین ابزار‌های این اصلاح، ورود پلیس مالیاتی مانند سایر کشور‌ها به این عرصه است.
 
زخم کهنه ای با نام فرارمالیاتی بر بدنه اقتصاد کشور/ عملکرد پلیس مالیاتی بر کاهش جرائم مالیاتی/به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مالیات به عنوان یکی از اصلی‌ترین پایه‌های درآمدی کشور‌ها و به نوعی منبع بودجه رسمی بسیاری از کشور‌هایی که از نعمت سوخت‌های فسیلی از جمله نفت و گاز محروم هستند به شمار می‌رود. عاملی که با اعمال تحریم‌های ظالمانه به کشورمان این روز‌ها صحبت هر محفل و جمع عمومی و یا تخصصی است.

مدیریت منابع اخذ مالیات و همچنین افزایش پایه‌های مالیاتی متاسفانه این روز‌ها تا حدودی عاملی برای افزایش فرار‌های مالیاتی نیز شده است. اکثر کشور‌های دنیا برای مقابله با این پدیده غیر عُرفی دست به دامان نهادی با نام "پلیس مالیاتی" شده اند که هر چند به نظر می‌رسد این نهاد نیز بدون اعمال فرهنگ سازی تنها نقش یک حاکمیت نظامی را به خود می‌گیرد نه نهادی برای اعمال قوانین! اما آیا ایران هم پلیس مالیاتی دارد؟

سردار ایوب سلیمانی جانشین فرمانده ناجا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از تشکیل پلیس امنیت اقتصادی در کشور خبر داد و گفت:  پلیس امنیت اقتصادی در حوزه‌های پولی و مالی، مالیاتی، تجاری، واردات و صادرات، توزیع کالا در جامعه و قاچاق‌های جزء و کل، جرایم و‌ مفاسد اقتصادی در حال انجام ماموریت‌ است.

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه تمام ذیل‌های پلیس امنیت اقتصادی قابل تعریف هستند، تصریح کرد: یکی از این بخش‌هایی که در حال بررسی و انجام وظایف در پلیس امنیت اقتصادی هست، بحث مالیات، فرار مالیاتی، شناسایی و دستگیری متخلفان این حوزه است.

وی افزود: یکی از همکاری‌ها و هماهنگی‌هایی که با سازمان امور مالیاتی کشور داریم، کمک به شناسایی و برخورد با کسانی است که فرار مالیاتی می‌کنند.

موضوع اصلی و قابل توجه این گزارش؛ بررسی راه‌های فرار مالیاتی و عوامل مقابله برای کاهش آن است، چه بسا کم کاری دستگاه‌ها و همچنین ضعف در تهیه ریزداده‌ها و بانک‌های اطلاعاتی نیز در این گزارش گنجانده شده است.

ابتدا به درآمد مالیاتی سال گذشته که بالع بر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده است اشاره می کنیم؛ این حجم از مالیات اخذ شده در سال گذشته با رشد ۲۸ درصدی همراه بوده است البته این افزایش درآمد مالیاتی به معنای اخذ مالیات بیش‌تر از نظام اقتصادی کشور نیست بلکه بیانگر افزایش پایه‌های مالیاتی و جدید است.
 
گفته می‌شود در سال گذشته اخذ مالیات بر ارزش افزوده نیز با رشد چشمگیری رو به رو شده است به نحوی که این رقم تا اواسط مرداد سال گذشته بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. هر چند ایرادات اساسی این قانون منجر شد تا مجلس و دولت حدودا ۳ سالی را برای اصلاح آن راهرو‌های بهارستان و پاستور را طی کنند.
 
اما متاسفانه یا خوشبختانه پایه‌های مالیاتی بسیار متنوعی در کشور وجود دارد که با اخذ اندک مالیات قانونمند از آن‌ها می‌توان درآمد‌های مالیاتی کشور را حتی تا سقف ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیز افزایش داد. البته عملکرد امسال سازمان امور مالیاتی هرچند با تغییر مدیریت این نهاد هنوز قابل قبول نیست، اما اواسط امسال با تصویب قانون پایانه‌های فروش این سازمان در اقدامی مثبت نسبت به صدور فراخوان برای ثبت اطلاعات ۱۵ حرفه و مشاغل برای دریافت دستگاه کارتخوان اقدام کرد.
 
اما با کدام اطلاعات می‌توان درآمد‌های مالیاتی کشور را به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد؟ طبق برآورد‌های میانگین و معتبر متاسفانه کشور شاهد بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتیو از طرفی هم شاهد ۳۰ هزار میلیارد تومان معافیت‌های مالیاتی است. اگر میانگینی از این ۲ رقم بگیریم. در نهایت می‌بینیم که کشور با افزایش پایه‌های مالیاتی توان اخذ ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان مالیات نیز خواهد داشت.
 
اما ریز دادها و بانک های اطلاعاتی که در دستان سازمان ها و وزارتخانه هاست هنوز آنقدر کامل نشده تا بتوان این ارقام را اخذ کرد. چنانچه حسین میرزایی، سخنگوی تبصره ۱۴ بودجه سال ۹۸ در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از شناسایی بیش از ۳۰۰ هزار خانوار ثروتمند که تا بحال هیچ عملیات مالیاتی انجام نداده اند خبر می دهد.
 
شاید این امر بیانگر نتایج مثبت اتصال سامانه های اطلاعاتی وزارتخانه ها و نهادها برای کمک به شفافیت عملکرد فعالان اقتصادی است. اما مقاومت برخی نهادها، درب را به روی سازمان های نظارتی بسته و راه فرار را برای سودجویان مالیاتی باز کرده است!
 
به نحوی که فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی از فرار مالیاتی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی در کشور گلایه کرده و می‌گوید: راهکاری مختلفی از جمله بخشش جرائم مالیاتی در صورت تسویه بدهی، تقسیط بدهی‌های مالیاتی و همچنین تعریف مسیر سبز برای مودیان خوش حساب تعریف کرده ایم تا از فرار مالیاتی جلوگیری کنیم.

او همچنین از اخذ مالیات از درآمد‌های نجومی بادآورده طبق قانون مالیات  نیز خبر داده و به گفته خود تلاش می کند تا لایحه مالیات بر عایدی سرمایه را تا پایان آذر امسال به مجلس ارائه کند. طرحی که مدت هاست وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تصویب آن درجا می زند.
 
زخم کهنه ای با نام فرارمالیاتی بر بدنه اقتصاد کشور/ عملکرد پلیس مالیاتی بر کاهش جرائم مالیاتی/

اطلاعات فعالیت‌های اقتصادی مناطق آزاد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار نمی گیرد!

محمد دهقان دهنوی، معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:  مناطق آزاد در هر صورت به عنوان درگاه‌های توسعه تجارت کشور بسیار حائز اهمیت هستند حمایت‌ها از این مناطق باید با رویکرد کاهش سوء استفاده انجام شود، یعنی باید اثرات معافیت‌های مالیاتی در این مناطق را بر اقتصاد کشور لمس کنیم.

او تاکید کرد: هم اکنون این انتقاد وجود دارد که معافیت‌های مالیاتی در کشور اثر گذار نیست، راهکار‌های مقابله با این انتقاد حذف یا قانون‌مند شدن و تحت نظارت این معافیت‌ها است. کافیست که اطلاعات فعالیت‌های اقتصادی مناطق آزاد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد تا وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در جریان این فعالیت‌ها تصمیم بگیرند تا معافیت را اعمال یا حذف کند.

دهقان دهنوی بیان کرد: متاسفانه هم اکنون اطلاعات فعالیت‌های اقتصادی مناطق آزاد در اختیار سازمان امور مالیاتی نیست.  

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا مناطق آزاد در ارائه ریز داده‌ها به سازمان امور مالیاتی همکاری دارند؟ تصریح کرد: برخی مناطق آزاد اقدام به بررسی شرکت‌ها و فعالیت‌های آن‌ها کرده اند چرا که  فعالیت شرکت‌های صوری برای آن‌ها نیز مطلوب نیست. مناطق آزاد نیز مشتاق ایجاد اشتغال هستند.

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: ساماندهی معافیت‌ها مطرح است، نه حذف آن، پیش نویسی که سازمان امور مالیاتی در قالب مالیات بر مجموع درآمد ارائه داده است، مجموع اهدافش اصلاح قانون مالیاتی کشور است که در آن ساماندهی قوانین و معافیت‌های مالیاتی نیز دیده شده است.

او افزود:  فرار مالیاتی داده های مشخصی ندارد و تمام اطلاعات و ارقام آن براساس برآوردها و گزارش های غیررسمی اعلام می شود، شاید اصلی ترین دلیل اعلام ارقام متفاوت از زبان مسئولان نیز روش برآوردهای فرارهای مالیاتی است.
 
دهقان دهنوی بیان کرد: طرح جامع مالیاتی به دنبال ماده  ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است که تمام اطلاعات اقتصادی کشور از یک معبر با نام طرح جامع مالیاتی عبور کند و شفافیت بر سیستم اصلی فعالان اقتصادی دایر شود.

او در پایان تشریح کرد: معتقدیم بسیاری از معافیت‌ها باید اصلاح و بسیاری نیز باید حذف شود و در ادامه نیز پایه‌های جدیدی برای معافیت‌های مالیاتی برای رونق تولید تعریف شود.
 
محمدرضا پور ابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به معافیت‌های مالیاتی در یک دهه اخیر، تشریح کرد:  موضوع معافیت‌ها به قدری گسترده و پر بحث است که از صحن به کمیسیون اقتصادی بازگشته است، در این خصوص ۲ سر فصل وجود دارد که شامل  معافیت‌های مالیاتی آشکار و پنهان می‌شود.

او ادامه داد: معافیت‌هایی نظیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، معافیت‌های صادراتی و بخش کشاورزی از جمله معافیت‌های آشکار نظام مالیاتی به شمار می‌روند، اما مهم‌ترین ایرادی که در بخش معافیت‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد وجود حجم گسترده‌ای از معافیت‌های پنهان مالیاتی است.

پور ابراهیمی بیان کرد: معافیت‌های پنهان مالیاتی در سایه عدم توجه دولت به ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی از جمله مالیات بر مجموع درآمد و مالیات بر عایدی سرمایه و امثال این عناوین است. اگر مالیات بر عایدی سرمایه در کنار اصلاح سایر معافیت‌های مورد تصویب مجلس و دولت قرار نگیرد همچنان شاهد افزایش فرار مالیاتی خواهیم بود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: بحث مالیات بر ارزش افزوده باید یک مسیر ارتباطی میان مالیات و معافیت‌های پنهان ایجاد کند تا این شاخه‌های پنهان اقتصادی به دولت‌ها معرفی شود، اخذ مالیات از پایه‌های جدید مالیاتی بسیار مورد توجه مجلس است. در خصوص مالیات  بر ارزش افزوده به جمع بندی‌های نهایی رسیده ایم و تا ۲ هفته آینده یعنی پس از تعطیلات پایانی ماه صفر به صحن علنی خواهد رفت.
 
زخم کهنه ای با نام فرارمالیاتی بر بدنه اقتصاد کشور/ عملکرد پلیس مالیاتی بر کاهش جرائم مالیاتی/ آژیر پلیس مالیاتی چه زمانی به صدا در می آید؟
 

اعلام عملکرد شرکت‌های دایردر مناطق آزاد تا ۳ ماه آینده/شرکت‌های صوری شناسایی می‌شوند

حمیدرضا مومنی،  مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به این سوال که آیا مناطق آزاد نسبت به شرکت‌های صوری تاسیس شده درون این مناطق اقدامی انجام می‌دهند؟ اظهار کرد: قطعا وجود شرکت‌های صوری و کاغذی برای مناطق آزاد ناخوشایند است و نوع معافیت مالیاتی برای این مناطق را که تنها به دلیل جذب سرمایه گذار و افزایش تولیدات صادرات محور است را زیر سوال می‌برد.
 
او افزود: به همین جهت در حوزه فرار مالیاتی، برخی از شرکت‌های صوری در مناطق آزاد ثبت شده اند که در تهران فعالیت می‌کنند، منطقه آزاد قشم در چند ماه اخیر طرح ممیزی شناخت شرکت‌های دارای فعالیت تجاری و تولیدی در این منطقه را به منظور شناخت شرکت‌های کاغذی  آغاز کرده است.

مومنی بیان کرد: از ابتدای تاسیس منطقه آزاد قشم ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت ایجاد شده اند که در سه ماه اخیر میزان فعالیت‌های آن‌ها مورد پایش ممیزان منطقه آزاد قرار گرفته است. قطعا موضوع، حوزه فعالیت، میزان سوددهی و ایجاد اشتغال این شرکت‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. تا ۳ ماه آینده اطلاعات شرکت‌ها را طبقه بندی کرده و نتایج تصمیم گیری برای ادامه معافیت مالیاتی بر برخی شرکت‌ها را اعلام خواهیم کرد.
 
اما آیا تمام این مباحث مربوط به مالیات اشخاص حقیقی است، قطعا اینطور نیست چرا که بیش ترین فرار مالیاتی در شرکت ها و شخصیت های حقوقی مشهود است و دولت ها به دنبال سهم اخذ مالیات از این افراد هستند.

نسبت درآمد مالیاتی ایران و سایرکشورها به GDP/ افزایش ۴ برابری فرارهای مالیاتی

 بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تولید محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ۹۰ در شش ماه نخست سال ۹۷ حدود ۳۷۰ هزار میلیارد تومان بوده است در نایت بر این اساس نرخ مالیات به تولید ناخالص داخلی کمتر از ۱۰ درصد (بین ۸ تا ۹ درصد) است.

بر اساس این گزارش، فرانسه با نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی  ۴۶.۲ درصد در سال ۲۰۱۷، بیشترین درآمد مالیاتی را داشته است و پس از این کشور، دانمارک با ۴۶ درصد، بلژیک با ۴۴.۶ درصد، هلند با ۳۸.۸ درصد، ژاپن با ۳۰.۶ درصد و آمریکا با ۲۷.۱ درصد در رده‌های دوم تا ششم جای گرفته‌اند.

زخم کهنه ای با نام فرارمالیاتی بر بدنه اقتصاد کشور/ عملکرد پلیس مالیاتی بر کاهش جرائم مالیاتی/ آژیر پلیس مالیاتی چه زمانی به صدا در می آید؟

البته باید دید در سال‌های گذشته رقمی از فرارهای مالیاتی کاسته و یا بازاخذ شده است. آنطور که  غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در یکی از نشست‌های خبری خود اظهار کرده  بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با پیگیری قوه قضاییه به صندوق بیت المال برگشته است. به گفته وی در سال ۹۷، هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی وصول شده بود و شناسایی فرار مالیاتی در ماه‌های اخیر ۴ برابر افزایش داشته است.
 
گزارش از نرگس معززی حور 
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
متاسفانه بودجه در مملکت ما شفاف نیست و ارگانهایی کم خاصیت و بودجه خور داریم .
Iran (Islamic Republic of)
مصطفي
۱۳:۰۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
يكي از معضلات مجموعه اداره مالياتي كارمندان اين مجموعه ها هستند كه عليرغم حقوق هاي بالا نظارت بر آنها بسيار ضعيف است عوامل ادارات مالياتي خود يك نوع كارچاق كن هستند و با دريافت هبه و رشوه اصولاً ماليات كارخانه ها و هر جاي ديگر
Iran (Islamic Republic of)
Iman
۱۲:۲۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
چرا وقتی درآمدمون نسبت به چند سال قبل یک چهارم شده باید مالیاتمون ۴ برابر بشه؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۲:۲۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
مالیات ها افزایش پیدا نکردند
United States of America
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
چرامالیاتمون ۴ برابر بشه؟
چون بازار۴ برابرشده و حقوقبگیرا باید۴ برابرحقوق بگیرن
نفت هم فروش نداره, پس من وشما باید۴ برابرمالیات بدیم.
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۱:۱۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
تمام فعالین اقتصادی غیر دولتی را ملزم به ثبت شرکت کنید. به این ترتیب فرار مالیاتی به میزان زیادی کاهش مییابد.
Iran (Islamic Republic of)
آرش جهانشاهی
۱۱:۰۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
به عنوان یک حسابدار با سابقه پانزده سال کار و حداقل پنجاه مورد ممیزی سازمانهای گوناگون و رسیدگی دفاتر و حسابهایمان شفاف و صادقانه عرض میکنم ، بیشتر از هشتاد درصد شرکتها و صاحبان حساب حقیقی و حقوقی فرار مالیاتی دارند و خود من صادقانه به خطای کاری خود اعتراف میکنم که در تمام این سالها برای شرکتهایی که مشغول کار بودم حسابسازی ودفاتر دوم و سوم مالیاتی و... درست کردم و همه گیر شدن دو دفتره و چند دفتره بودن شرکتها و این موضوع مربوط به عدم یکپارچگی سیستمهای مکانیزه است ،من اگر امروز وزیر دارایی و امور مالیاتی شوم با ارائه برنامه و کسب موافقت سازمان برنامه و بودجه و در آخر نمایندگان تصویب کننده بودجه بخش کلانی از بودجه سالیانه رایکبار برای همیشه ،پروژه سیستم جامع یکپارچه تحت وب را با کنسرسیومی از برترین شرکتهای حوزه نرم افزارهای مالی مبتنی بر erp2 نظیر ایز ایران ، رایورز ، همکاران سیستم وحتی شرکت آلمانی sap قرارداد طراحی و توسعه و استقرار سیستم جامع را میدادم و همزمان در پروژه ای مشترک با وزارت ارتباطات زیرساخت های مخابراتی را امکان سنجی و متناسب با این نرمافزارهای تحت وب ارتقاع میدادم و کلیه مغازه های و مودیان مالیاتی در هر رده را از کانال اتاق اصناف و بازرسی های تعذیراتی و مالیاتی و اماکن با قدرت اجرایی پلمب مکلف میکردم که نرم افزار جامع طراحی شده را نصب و با همکاری صدا و سیما و رسانه ها به مردم وسیستم بانکی تفهیم میکردم که فاکتورهای دادو ستدشان باید از سیستم و با قابلیت پیگیری باشد ، همه فاکتور ها ابتدا درصدی مبلغ از فاکتور را از خریدار بیشتر بگیرند و فروشنده نیز موظف است این مبلغ را به صندوق دولت ماهیانه واریز کند سپس مردم با ثبتی ساده از فاکتور در یک سایت همان مبلغ را پس میگیرند همراه با قرعه کشی واقعی هزاران سکه طلا . سیستمهای جزیره ای امروزه باید برچیده شود و سیستمی جامع جایش رابگیرد
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۰۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
سلام دوست بزرگوار من نیز زمانی این شغل که بسیار هم حساس است رو تجربه کردم بله مشکل ثبت های صوری دامنگیر نظام حسابداری است.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۴۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
بنظر من از خانه های خالی مالیات مضاعف اخذ شود.
یک پیشنهاد خوب برای دولت:
در شرایط تحریم و شبه جنگی فعلی کسانی که بیشتر از دو واحد مسکونی بنام آنهاست بعنوان محتکر مسکن با تصویب قانونی به نفع دولت خانه شان مصادره شود.
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۴۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
سلام این طرح سال هاست که مورد بررسی مجلس و دولته و متاسفانه اگر خیلی زودتر این مالیات اخذ می شد درآمد مالیاتی بیشتری داشتیم.
Iran (Islamic Republic of)
تولید کننده
۱۰:۳۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
کارخانه ای که ضرر کرده بخاطر یه اشتباه حسابدار تو دفتر باید مالیات بده اما دلالها و .... خدا بداد تولید برسه
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۳۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
سلام در صورتی که زیان کارخانه احراز بشه شرایط مالیاتی تفاوت قائل می شود و احتمال بخشودگی مالیاتی هست منتهی اگر این زیان نمایش در حساب نباشد!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۰:۱۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
همه باید به اندازه مالیات بدن که کشورمون پیشرفت کنه // قبول دارید ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۰:۱۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
مالیات از افراد ثروتمند باید اخذ بشه نه فقرا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
چرا از شکنجه های اداره مالیات و اذیت اصناف هم گزارش تهیه نمیکنید؟!؟
از شما خبرنگاران تقاضا داریم تا در بین اصناف بازاریها بروید خصوصا شرکتهای خصوصی که هنوز برخی قوانین ارزش افزوده برایشان بدرستی نعیین نشده و ببینید چه نیرو و هزینه اضافی برای آنها تحمیل می شود!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۰:۱۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
ببخشید // چه ارگانهایی از دادن مالیات معافن ؟؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۱۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
شرکت های معاف بر مالیات

1- بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی
این بنیاد دارای 62 شرکت زیرمجموعه است. مرکز جامع علمی کاربردی امام خمینی(ره)، بیمه دی، بانک دی، صندوق قرض الحسنه شاهد، دانشگاه شاهد، شرکت ذخیره شاهد، مؤسسه ایثار، گروه هتل‌های کوثر، بیمارستان ساسان، بیمارستان خاتم الانبیا، پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان و سازمان اقتصادی کوثر (با 50 شرکت زیرمجموعه) از جمله این شرکت‌ها هستند.
2- کمیته امداد امام خمینی(ره)
مجتمع اقتصادی کمیته امداد زیرمجموعه اقتصادی این نهاد است که خود دارای چهار شرکت شامل توسعه عمران ساختمان امداد، توسعه دامپروری و کشاورزی امداد، توسعه و تجهیز معادن امداد و توسعه تجارت و سرمایه پایدار امداد می‌شود.
3- سازمان تبلیغات اسلامی
این نهاد نیز دارای هفت مؤسسه و شرکت زیر مجموعه است. در لیست این شرکت‌ها نام انتشارات امیرکبیر، دارالقرآن کریم، حوزه هنری، خبرگزاری مهر، پژوهشکده باقرالعلوم، مؤسسه فرهنگی تبیان و تهران تایمز دیده می‌شود.
4- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
دفتر تبلیغات اسلامی دارای 9 مؤسسه و مرکز وابسته شامل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، صندوق قرض الحسنه، مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه، مؤسسه بوستان کتاب، مؤسسه فرهنگی فردوس وسف، مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)، مؤسسه آموزش عالی مجتهده امین، مؤسسه آموزش علامه مجتهدی است.
5- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز دارای 10 شرکت و هلدینگ است. شرکت سازمان توسعه مسکن ایران، بنیاد بتن ایران، سرمایه‌گذاری خانه گستر یکم، سامان محیط، پژوهشکده سوانح طبیعی ایران، آزاد راه اهواز – بندر امام، صنایع سیمان شهرکرد، آجر ماشینی شهید شالباف، عمران تلکار و هلدینگ ایجاد محیط که خود دارای 5 شرکت زیرمجموعه است در لیست زیرمجموعه‌های این بنیاد قرار دارد.
6- بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی
28 شرکت در فهرست  زیر مجموعه‌های بنیاد مستضعفان قرار دارد. دراین لیست نام بانک سینا، شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایه‌گذاری سینا (بیمه سینا، کارگزاری بهگزین، مدیریت سرمایه‌گذاری کوثربهمن، لیزینگ جامع سینا، تجارت همراه سینا وکارگزاری سینا)، شرکت مادرتخصصی سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان(شرکت هتل‌های بین‌المللی پارسیان، تله کابین توچال، مجموعه فرهنگی ورزشی شهید چمران، مجتمع تفریحی ارم سبز، مؤسسه فرهنگی و ورزشی شلمچه، آژانس خدمات مسافرتی پرسپولیس، مجتمع بین‌المللی ایرانگردی و جهانگردی آزادی (آتیو)، شرکت پیشرو و سیاحت، شرکت موج سیاحت، شرکت آموزش مطالعات و مشاوره سیاحتی)، ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات سینا(شرکت گسترش الکترونیک و ایران برنا)، شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری ره نگار پارس (شرکت‌های بنیاد بارانداز، حمل و نقل بین‌المللی تهران، کشتیرانی بنیاد، راه آهن شرقی، بازرگانی امین و نمایندگی‌های کشتیرانی) مشاهده می‌شود.
7- ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)
نام 63 شرکت فعال در زمینه‌های مختلف که برخی به‌طور کامل و برخی سهام آنها دراختیار آنهاست، درفهرست زیرمجموعه‌های اقتصادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام قرار دارد. دراین لیست گروه توسعه اقتصادی تدبیر(گروه توسعه انرژی تدبیرسهامدار شرکت‌های نفت پارس، بهمن گنو، توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر، شرکت حفاری شمال، توسعه حفاری تدبیر، مهندسی ری نیرو، تولید نیروی برق آبادان، شیمیایی مدبران شیمی، پالایش پارسیان تدبیر، پارس بازرگان، گسترش الکترونیک مبین ایران (سهامدارشرکت‌ توسعه اعتماد مبین که خود سهامدار 15 شرکت بزرگ است، شرکت نواندیشان کشت و صنعت تدبیر که سهامدار شش شرکت دیگر است، شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر که سهامدار 5 شرکت است، شرکت دارویی برکت که سهامدار19 شرکت‌ و گروه توسعه ساختمان تدبیر که سهامدارهفت شرکت‌ دیگراست. دیده می‌شود.
8- مرکز خدمات حوزه‌های علمیه
9- مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
10- جامعه المصطفی(ص) العالمیه
۵۰۰ مرکز آموزشی در داخل و خارج از کشور زیرمجموعه جامعه المصطفی فعال بوده و ۱۸۳ مرکز هم به صورت همکار فارغ از این مرکز مشغول فعالیت هستند.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۲۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
علی برکت ا...
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۲۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
چرا همه باید مالیات بدن ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۴۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
تشکر از پیگیری شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
متاسفانه مالیات بر ارزش افزوده باعث افزایش سر سام آور قیمتا شده و کمر مردم از پرداخت این همه مالیات ارزش افزوده خم شده فقط بگید این میزان از منابعمالی در کجا هزینه می شود؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۸:۳۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و نیروهای مسلح و امنیت کشور، شهرداری ها، استانداری ها و راه داری کشور از جمله نهادهایی هستند که برای بروزرسانی سیستم خود نیازمند منابع مالی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
ندادن مالیات به خاطر نبود شفافیت در هزینه هاست معلوم نیست ...مثلا عوارض ماشینها را میدیم بموقع ولی چاله چوله های خیابان پدر زیر و بند را در میاره.
آخرین اخبار