حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، میگویند، زائران اربعین امسال از مرز ۱۸ میلیون نفر عبور کرده اند. این رقم، تعداد افرادی است که وارد عراق شده اند و در پیاده روی اربعین حضور دارند. البته که هنوز تعداد دقیق زائران مشخص نشده است، اما بسیاری از رسانههای رسمی از حاضران در پیاده روی خواسته اند که زیارت خود را انجام دهند و به وطنشان بازگردند که دیگران نیز بتوانند خود را به جرگه عاشقان راهی کربلا برسانند. این نشان میدهد بسیاری توانسته اند خود را به کربلا برسانند و به آرزوی یک ساله خود یعنی حضور در کربلا در روز اربعین برسند.
بیشتر بخوانید: صحبتهای شنیدنی مجری تلویزیون و راوی دفاع مقدس درباره پیاده روی اربعین + فیلم
کم نیستند کسانی که دلشان در کربلاست، اما به هر دلیلی نتوانستند خود را به کاروان دلدادگان اباعبدالله (ع) برسانند. تکلیف این افراد برای استفاده از دریای بی کران محبت حسینی چیست.
حجت الاسلام و المسلمین محمد سعیدی آریا استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل دینی درباره جاماندگان اربعین به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مسئله اربعین و زیارت سید الشهدا (ع) در اربعین یکی از ویژگی های مومنان است و این موضوع بسیار در دین ما مورد تاکید قرار گرفته است. به لطف خدا راهپیمایی اربعین این روزها با جمعیت فراوان و به بهترین شکل ممکن اتفاق میافتد. هر کس از هر جایی در دنیا که بخواهد خود را به نوعی به عراق و مسیر حرکتی زائران حسینی میرساند و خود را در جرگه دوستداران سید الشهدا (ع) قرار میدهد؛ اما کسانی که به هر دلیل نمیتوانند به این سفر بروند، نباید از خدا ناامید باشند. خداوند متعال اینگونه نیست که اگر کسی مثلا نتواند نمازش را در موقعیتی به جا بیاورد، برای او امکان جبران قرار ندهد. خدا برای عملی که فوت شده است، امکان جبران هم قرار میدهد.
بیشتر بخوانید: پاسخ سوالهای شرعی خود را درباره احکام پیاده روی اربعین اینجا بخوانید
این کارشناس مسائل مذهبی جاماندن از پیاده روی اربعین را سبب ناامیدی ندانست و ادامه داد: خدا نمازِ قضا را برای همین قرار داده است. برای اینکه آن چه فوت شده و از دست رفته جبران شود. خدا نماز قضا را برای این قرار داده که جای نماز اصلی را بگیرد. اگر کسی شوق رفتن به کربلا در اربعین را دارد، باید بداند این آرزو و شوق بسیار مهم است و میتواند باعث تعالی معنوی فرد شود. خدا برای کسی که جامانده، اما شوق رفتن به کربلا دارد، امکانی قرار داده که این آرزو را در دل خود پرورش دهد. آنهایی که جامانده اند در روایات ما مورد اهمیت واقع شده اند. اگر به کامل الزیارات مراجعه کنید دستوراتی در این زمینه داده شده است. مثلا کسی که ناتوانی جسمی دارد، میتواند با تامین هزینه برای دیگران خود را کربلایی کند البته این در شرایطی است که فرد توان مالی داشته باشد.
وی افزود: اگر کسی حتی آرزو داشته باشد که بتواند کمک مالی به زائری کند، اما واقعا این پول را نداشته است، گویی خودش هزینه را خالصانه برای خدا پرداخت کرده است. این موضوع در روایت نیز آمده است. اگر کسی ببیند که دیگری از جهت مالی ضعیف است و خودش نیز مشکل مالی دارد، دعا کردن برای تامین هزینه زائر خود نزد خداوند اجر و منزلت دارد.
وی ادامه داد: امام صادق (ع) در روایتی به این موضوع اشاره میکنند. باید بدانیم که خداوند دستانش بسته نیست؛ خدا جبران کننده است. حضرت حق تعالی طبق قاعدههای دنیایی ما عمل نمیکند. خدا در قرآن اینگونه بیان میکند که «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ خدا یک شب را بهتر از هزار ماه قرار داده است.» خداوند توانمند است و از عهده هر کاری برمی آید.
بیشتر بخوانید: نگاهی به سفارش های ائمه اطهار درباره پیاده روی اربعین
حجت الاسلام و المسلمین سعیدی نیت را مقدمهای مهم برای عمل دانست و اظهار کرد: خدا یک نیتی را به دلیل دغدغه و آرزوی صاحب نیت و با وجود کمبود هایش میپذیرد. ممکن است یک نیت خالصانه فرد بهتر از کسی که زائر کربلاست، باشد. باید بدانیم آرزو داشتن مهم است. الان ما پس از هزار و ۴۰۰ سال واقعه کربلا از خدا میخواهیم که ای کاش در کربلا بودیم و کمک اربابمان میکردیم. ما نمیتوانیم به گذشته برگردیم، اما میتوانیم آرزوی یک عمل خیری را داشته باشیم. آرزو تکلیف بعدی ماست. این آرزو یعنی اگر امام زمان (عج) تشریف بیاورند، ما جزو یاران هستیم که ان شاء الله خدا به ما هم توفیق بدهد که این مهم را به دست بیاوریم. آرزو کردن و یا لیتنا گفتن، در متون دینی آمده و بسیار ارزنده است.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: زیارت اربعین مختص به کربلا نیست. خود متن زیارت اربعین در کتاب شریف مفاتیح الجنان و دیگر کتب آمده و بیان شده که خواندنش در هر جایی موثر است. این زیارت را باید قبل از ظهر روز اربعین یعنی زمانی که به اصطلاح آفتاب در آسمان پهن میشود، بخواند. هنگام خواندن زیارت اربعین به معانی زیارت هم توجه کنیم؛ مضامینی مانند این که امام حسین (ع) برای نجات امت از جهالت آمده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد سعیدی آریا گفت:جاماندگان هنگام خواندن زیارت اربعین نیت زیارت کنند و حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را مورد توجه قرار دهند. حتی در برخی شهرها پیاده رویهایی هم به نیابت آن پیاده روی انجام میشود که کار خوبی است. اصلیترین کار در بحث زیارت اربعین، تعظیم شعائر است. باید به هر نحوی که میتوانیم شعائر را تعظیم کنیم؛ اگرچه به اندازه چند قدم از خانه بتوانم، بیرون بیایم بگویم یا اباعبدالله (ع) من میخواهم، نام شما را زنده نگه دارم؛ ان شاءالله خدا توفیق میدهند، زیارت هم نصیب شود.
بیشتر بخوانید: کدام ذکر را در پیادهروی اربعین بیشتر بگوییم؟
انتهای پیام/
حرکت در مسیر تفکر حسین (ع) مهمتره